Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Eylül 2011, 23:16   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Hesaplı kalori



Vücudunuza fazla olan kalori gibi, az olan kalori de oldukça zararlıdır Melek’lerim. Peki günlük ortalama ne kasdar kalori gerekmektedir; buyrun öğrenelim



Her insanın, yaş grubuna, cinsiyetine ve hayatta içinde bulunduğu sosyal ve bedensel döneme göre kalori ihtiyacı değişir. Her dönemde almanız gereken minimum bir kalori miktarı vardır ve eğer bunun altına inerseniz, ****bolizmanız yavaşlar. Kalp atışlarınız düzensizleşir, tansiyonunuz ve kan şekeriniz düşebilir. En tehlikelisi de bu durum uzun sürer ve abartılırsa, tıpta ‘ketozis’ diye adlandırılan ve komayla bile sonuçlanabilen tehlikeli bir durum ortaya çıkabilir.







Nedir bu ‘ketozis’? Enerjiye çevirmek için vücut yeterli karbonhidrat bulamadığı zaman yağ hücrelerinden enerji elde etmeye çalışır ve bu durum abartıldığında biriken toksik yan ürünler beyin dahil birçok sisteme zarar verir. Ketozisin ilk belirtisi nefeste hissedilen o kendine özgü ‘açlık kokusu’ dur ki; bu kokuyu aldığınız an yanlış yoldasınız demektir!

Atkins Diyeti gibi bazı diyetler size kilo vermeniz için yalnızca protein almanızı salık verirler, diğer bir grup ise proteinlerle karbonhidratları bir arada almamanızı öğütler. Bunlar tamamen sağlıksız, üstelik doğaya aykırı uygulamalardır, birçok gıdanın doğal yapısında zaten karbonhidrat ve proteinler bir arada bulunur. Örneğin, kuru fasülye, nohut, bezelye, maş fasülyesi, börülce, bulgur, hatta tavuk eti ve daha niceleri… Bunlar, sağlıklı beslenmenin ve dolayısıyla sağlıklı zayıflamanın vazgeçilmezleri olan kıymetli besinlerdir. Yalnızca protein alırsanız, temel enerji kaynağınız olan karbonhidratları alamadığınız için enerjiniz düşer. Beyin fonksiyonlarınız yavaşlar, konsantrasyon bozukluğu, değişken ruh hali, hafıza bozuklukları ve depresyona meyil durumları ortaya çıkar. Kemikleriniz olumsuz etkilenebilir. Üstelik yalnızca protein ağırlıklı beslenme, uzun vadede kalp hastalıklarına, hipertansiyona, kolesterol davetiye çıkartır.
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla