Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Eylül 2011, 20:57   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Alman Uydusunun Asyaya düştüğü Sanılıyor

ÇOCUK NÖROLOJİSİ VE EEG MERKEZİ


RUTİN -UYKU-TÜM GECE EEG ÇEŞİTLERİ


internet sitesi :Dr. Aydan Angay


EPİLEPSİ TANISI NASIL KONULUR?

Çocuk nörolojisi

internet sayfası için tıkla
Dr. Aydan Angay



Epilepsi tanısında en önemli nokta; nöbetler hakkında verilen bilgidir. Özellikle nöbeti gören kişinin doktor tarafından dinlenmesi gerekir. O nedenle birisi nöbet geçirdiğinde nöbet hakkında notlar almak hatta video çekmek çok yarar sağlar. Genel fizik ve nörolojik muayene yapıldıktan sonra başvurulacak ilk laboratuar inceleme aracı; elektroensefalografi (EEG) dir. Bu tetkik, saçlı deriye elektrotlar yapıştırılarak beyin dalgalarının kaydedildiği bir yöntemdir.

EEG (Elektroensefalografi) beyin hücrelerinden çıkan elektrik akımlarının yazdırılması esasına dayanıyor. Beynin belli bölgelerinden çıkan akımlar bilgisayarda kaydediliyor ve inceleniyor. EEG`nin yapılmasındaki amaç, hangi beyin bölgesinin ne tip bozuk elektrik yaydığının görülmesi ve takip edilmesidir. EEG ile sorunun merkezi beyinden mi yoksa beyin kabuğundan kaynaklandığını görebiliyor ve buna göre uygun ilacı verebiliyor.

Normal EEG epilepsi olmadığını göstermez ve anormal EEG de her zaman epilepsi demek değildir. EEG tetkiki kısa süreli, dinamik bir tetkik olduğundan çekim sırasında herhangi bir anormallik ortaya çıkmayabilir. Bu nedenle; tanıya yardımcı olmak amacı ile tekrarlayan ya da uykusuzluk/uyku EEG çekimleri yapılabilir. Epilepsi hastalığı tanısının konulmasında en önemli tetkik EEG’dir. Bilgisayarlı beyin tomografisi (BBT) ve magnetik rezonans incelemesi (MRI) epilepsi nöbetlerine neden olan olayların ortaya konmasında yardımcı olabilir.

Çocuk nörolojisi

internet sayfası için tıkla
Dr. Aydan Angay

ÇOCUK NÖROLOJİ MERKEZİ ve EEG LABORATUARI

Dr. AYDAN ANGAY 0532 286 8285


YeniDoğan - Çocuk Nörolojik Muayene ve

RUTİN EEG - UYKU EEG - TÜM GECE EEG Çekimleri yapılır.

...

Çocuk NÖROLOJİ : Epilepsi (sara) , Bayılma , havale , Baş ağrısı,gelişim Bozukluğu, Dikkat Eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) , Dowmn Sendromu , Mental Retardasyon , Otistik , Rett Sendromu ,Erken doğuma bağlı rahatsızlıklar ( Spastik) ,Serebral Palsi ,Davranış Bozukluğu , Konuşma Bozuklukları ve geçikmeleri,ve Öğrenme güçlükleri gibi ve diğer nörolojik hastalıklar… Nörolojik Muayene ve EEG çekimi ve yorumlama


Konu elektrofizyoloj tarafından (08-06-2011 Saat 22:28 ) değiştirilmiştir.


Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla