Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2011, 08:51   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Sonbaharda kuru ciltler için bakım önerileri



Çoğu şehir henüz sonbahar mevsiminin iklimini yaşamıyor olsada, kış mevsiminin öncüsü sonbahar mevsimi geldi Melek’lerim. Sizlere daha önce 2011 sonbahar modasından örnekler ve tavsiyeler sunmuştuk. Şimdi ise yine Sonbahar mevsimine yönelik bir konuya değinmek istyiyor ve cilt sorunlarının en başında gelen kuru ciltler için öneriler paylaşıyoruz Melek’lerim. Cildi kuru olan tüm Melek’lerimizin ve “cildim kuru” diyen, kuru cilde sahip olan tüm bay ve bayan misafirlerimizin dikkatine ve ilgisine gelsin bu önerilerimiz! Sonbaharda kuru ciltler için bakım önerileri nelermiş; buyrun hemen aşağıda öğrenelim.



En sıkça karşılaşılmakta olan problemlerden biri bulunan cilt kuruluğu hususiyetle kış aylarına doğru artışa geçer. Yaş ilerledikçe derinin su tutma kapasitesi azaldığından, kuruluk yakınması sıklaşır. Çevresel rütubet miktarının daha az hale gelmesi, çok fazla güneşte kalma, sık banyo yapma, uzun müddetli su teması ve soğuk hava cildimizde nem kaybına sebep olmaktadır. Bu sebeple kuruluk problemini meydana gelir veya çoğalır.

Kuruluğu bertaraf etmek adına cildimize ne şekilde bakmalıyız?

Kış ayları yaklaşırken temel cilt bakımımızda bir takım değişiklikler yapmalıyız. Cilt kuruluğuna yol açmamak için şunlara dikkat etmeliyiz:

• sıcak su cilt kuruluğunu çoğaltan en ehemmiyetli faktörlere birirsidir. Sıcak suyla yıkanmamalıyız.

• her banyo akabinde hususiyetle cildimiz çok kurumadan aktif vücut nemlendiricilerini veya vücut yağlarını bedenimize uygulamalıyız,

• yaşadığımız yerlerde nem oranını artıracak önlemleri almalıyız,

• çok su içmeliyiz,

• biotin, çinko, folik asit, omega -3 yağ asitlerinden zengin beslenmeliyiz,

• güneşe çıkmadan evvela güneş koruyucularını uygulamalıyız. çok fazla güneşte kalma halinde ise münasip nemlendiricileri kullanmalıyız.

Örnek ürünler:

1-roc enydral vÜcut nemlendİrİcİsİ

İçerdiği gliserin ve shea butter bileşimiyle, cildin kaybettiği nemiyeniden kazanmasına yardımcı bulunan nem ve lipidik birleşenleri temin eder. Vazelin sayesiyle meydana getirdiği koruyucu bariyer epidermisinin çok fazla nem kaybını önler. Hafif ve yağlı formül sayesiyle tüm bedeninizde kullanabilirsiniz

Tavsiye edilen tüketici fiyatı:38tl

2- neutrogena norveÇ formÜlÜ onarici gÜnlÜk bakim losyonu

İleri seviyede cilt kuruluğu ve tahrişe karşı

Çok kuru ciltleri nemlendirmenin ötesinde onarma özelliğine sahip özel bir formüldür.

İçeriğindeki norveç formülü cilde kaybettiği nemi geri kazandırır, cildin koruyucu katmanını onararak yeni baştan yapılanmasına yardım eder. Böylelikle ilk kullanımdan başlamak üzere cildin gerginliğini ve rahatsızlığını anında giderir, çok kuru ve sertleşmiş ciltlerin onarılmasına yardım eder. Günden güne cildiniz yoğun bir biçimde nemlenir, yumuşak ve pürüzsüz bir yapıya kavuşur. Kremsi ve yağsız oluşumu sayesiyle bütün vücudunuzun günlük bakımı için idealdir.

Ambalaj Şekli:250ml pompalı

Tavsiye edilen tüketici fiyatı: 20, 75tl

3- neutrogena® vÜcut yaĞi

Susam tohumlarından üretilen neutrogena® vücut yağı hafif formülü sayesiyle yapışkan duygu bırakmaz, birkaç damlası dahi banyodan ya da deuş sonrasında uygulandığında, nemi cildinize hapsetmeye yardım eder.

Ambalaj Şekli: 250 ml

Tavsiye edilen tüketici fiyatı fiyatı 21, 65tl

4- johnson’s baby yaĞ

islak cilde uygulandığında kuru cilde tatbik edilen pek çok losyona göre 10 kat daha çok nemi hapseden johnson’s baby yağı, yağlılık duyguyu olmadan fevkalade bebek cildi yumuşaklığı veriyor.

Ambalaj şekli 300ml

Tavsiye edilen tüketici fiyatı: 11, 30tl

5- neutrogena® norveÇ formÜlÜ vÜcut nemlendİrİcİsİ

Kuru ve ince cİltler İÇİn parfÜmsÜz hİpoalerjenİk formÜl

Bütün ailenin* kullanabileceği yeni günlük vücut nemlendiricisinin, d –pantenol ile zenginleştirilmiş norveç formülü’nün ciltte 10 katmana kadar etkin nemlendirme mümkün kıldığı ve ciltte neme en fazla gereksinim duyulan bölgeleri etkili biçimde nemlendirdiği klinik olarak kanıtlanmıştır. Parfüm ihtiva etmez ve alerji riskini minimize edebilecek biçime formüle edilmiştir. Yağlı bir duygu bırakmamış olan formülü cilde anında nüfuz ederek cilt tarafından rahatça emilir.

*yetişkinler ve 3 yaşın üstündeki çocuklar

Ambalaj: 400ml

Tavsiye edilen tüketici fiyatı: 17, 70tl

6- neutrogena norveÇ formÜllÜ rahatlatici yoĞun bakim kremİ

Gliserinle zenginleştirilmiş norveç formülünün bütün hususiyetlerini taşıyan neutrogena norveç formülü rahatlatıcı yoğun bakım kremi hususiyetle kuru ve ince ciltler için geliştirilen, süratli emilen konsantre formüle sahiptir.

Tavsiye edilen tüketici fiyatı:8, 70tl.

*

*
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla