Alt 05 Mayıs 2011, 22:32   #1
Keyifli~Üye
 
batuhankaralar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 05 Mayıs 2011
Mesajlar: 7
batuhankaralar is on a distinguished road
Puanlar: 2.180, Seviye: 1
Puanlar: 2.180, Seviye: 1 Puanlar: 2.180, Seviye: 1 Puanlar: 2.180, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart "Schuster'de hata yaptık"



Beşiktaş Kulübü transfer komitesi başkanı Serdal Adalı TRT Spor ekranlarında yayınlanan Basın Tribünü programına konuk oldu.

Beşiktaş Asbaşkanı Shuster’in ayrılışından yeni sezon transferlerine dair bir birinden önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Adalı’nın açıklamalarından bazı satırbaşları…

7-8 HAFTADIR PUAN TABLOSUNA BAKMIYORUM

Sezon başında bu kadroyu kurarken benimle birlikte herkesin değişik bir beklentisi vardı. Ben bu konuda hep tedbirli konuştum. Kolay değil köklü değişiklikler oldu. Bunların bir uyum süresi olacaktı. Birazcık uzun sürdü. Geçen sene ki mevcut kadrodan 4 kişi var. Hoca ile beraber sistem değişikliğine gidildi. Bu kadarını beklemiyordum fakat uyum sürecinin uzun sürebileceğini bekliyordum. İşin samimi tarafında bu kadarını beklemiyordum. Pozisyon olarak geçen sene ile fark yok. 7-8 haftadır puan durumuna bakmıyorum. Bu kadar puan farkını beklemiyordum.

ALIRKEN KAZANDIK

Şampiyonluktan başka hiç bir hedefimiz olamaz. Schuster ile ilk oturduğumuzda parayı sormadan nasıl bir sistem istediğimizi sordu. Bizde hayalimizde ki futbolu söyledik. Ondan sonra hocanın şartlarını konuşmaya başladık. Kolay değil sistem değişikliğinin çabuk tutması. Bizlerde elimizde ki futbolcu yapısının bu sisteme uygun olmadığını biliyorduk. Devre arasında ki transferler tamamen önümüzde ki sene çıkacak problemlerden dolayı yapıldı. Simao 'ya 4.4,5 Milyon Euro, Almeida'ya da 6 Milyon Euro'luk bir teklif vardı. Yaz devresinde yapacağımız transferleri fırsatları görünce yazı beklemenin anlamı yoktu.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Beşiktaş ruhu ile eşleşen, örtüşen ve saldıran Beşiktaş yaratmak hayalimizdi. Elimizdeki futbolcular buna uygun değildi. Aksayan tarafları hepimiz görüyoruz. Önümüzdeki sezon bu takım iç etken dış etken ne olursa şampiyon olacak. Bu kadarda iddialıyım.

DOĞRU ŞEYLER YAPINCA PROTESTO EDİLMEYE GEREK KALMIYOR

Doğru şeyler yapınca protesto edilmeye gerek kalmıyor. Yönetime ilk girdiğimizde sayın başkan ile oturup neler yapabileceğimizi düşündük. Hepimiz güzel şeyler olsun diye transferler yapıyoruz. Biz de o gün çıkarıp 4 Milyon Euro'yu verseydik, o gün Simao'yu alacaktık.

BAŞKANIN MİLANO'DAN HABERİ YOKTU

Başkan beni işin en zor kısmından başlattı. Ricardo'dan sonra ki transferler kolay geldi. Aslında kolay değil. Başka bir kulüp bu futbolcular için aylarca gidip gelebilir. Başkanımız “nasıl bu taraftarı mutlu ederiz” soruma, eğer Quaresma gelirse bu taraftar mutlu olur dedi. Başkanın haberi yokken Milano'ya gittik. 3-3,5 ay kolay olmadı. 2 sene önce bu isimler hayal gibi geliyordu.

GUTI SÖZLEŞMESİNİ UZATMAK İSTİYOR

Şimdi Guti'nin gece hayatından bahsediyorlar. Guti izin günü haricinde dışarı çıkmaz. Madrid'e gittiğimizde bende gece sokağa çıkıyorum. Gittiğimiz gece kulüplerinde hem Real Madrid, hem de Atletico’lu futbolcular oluyor.Fakat orada bizi ne itip kakan kameraman oluyor ya da bizi çeken oluyor. Guti ilk kez yurt dışına çıkıyor. Uçak inmeye başladığında onun heyecanını ve paniğini görseydiniz anlardınız. 32 yaşına kadar aynı ülkede yaşayan bir insan ülke değiştiriyor. Guti'ye 4.8 Milyon Euro'ya Zenit'ten teklif vardı. Türkiye'yi biz anlattıktan sonra ikna oldu. Üstelik tam yarı fiyatına.

Zenit’ten bir senede alacağı parayı izden 2 senede alacak. Sinirinin sebebi izin gününde bu kadar rahatsız edilmesi. Bu bütün futbolcular için geçerli. Futbolcu dışarı çıkmayacak mı? Guti izin gününde rahat bırakılmak istiyor. Guti'nin 1 sene daha mukavelesi var ve bir yere gitmek istemiyor. Guti bana kendi gelip sözleşme uzatmak istediğini söyledi. Dedikodular bitsin artık dedi. Guti'ye ve menajerlerine teklif varsa bize söyleyin dedik. Gitmek isteyeni burada tutmayacağımızı belirttik. Bu sene alnının akı ile bitirecek ve önümüzdeki sene transferler konuşulduğu zaman oturup konuşacağız.

Quaresma da sözleşmesini uzatmak istedi. Mendes geldiğinde ona da aynısını söyledim. Şuanda sözleşme uzatılacak dönem olmadığını belirttim. Adamın 1 sene daha mukavelesi varken neden uzattın diye sorarlar.

GUTI 34 MAÇ OYNAMIŞ

Biz yönetim olarak gerçekten iyi bir ekip olduk. Masada 18 kişi oturuyorsak bunun tamamı arkanızda olmadığı sürece bardak bile alamazsınız. Cengiz abi ve ben her zaman onların desteğini hep arkamızda gördük. Herkese teşekkür ederiz. Bizler sadece gidip görüşüyoruz. Artık bu saatten sonra Beşiktaş'ın geçmiş dönemlerdeki çok afaki bonservis ücretleri ile kim gelirse gelsin yapamaz.

Gece yaşamı ile ilgili olarak bu sene Guti, geçtiğimiz sene Ferrari'de zorlandık. Her futbolcunun bir tarzı var. 3-4 haftadır Guti sakatlığından dolayı oynayamıyor. Biz Guti'yi transfer ederken kupayı ve Uefa'yı hesap etmeden 34 maçtan 25 maç oynar diye düşünürken yurt içi ve dışı 34 maç oynamış. Neye göre başarısız ya da neye göre oynamıyor? Oynadığı zaman tekmelerden sahada kaldığı sürede Guti'nin hangi maçı kötüydü? 1 maç kötüydü ve onda da maçtan sonra ilk defa bu kadar kötü gördüm kendimi dedi. Guti'nin 1 kere idmana geç kaldığını görmedim.

QUARESMA'YI SCHUSTER'DEN ÖNCE BİTİRMİŞTİK

Ricardo'nun transferi Schuster'den önce bitmişti. Aradaki yazışmaları görüşüyorduk. Guti konusunda Schuster'in eski öğrencisiydi. Bu yüzden Schuster için geldi yazıldı.

QUARESMA'YI SATMAYACAĞIZ

Bu saatten sonra bunlardan daha kötü isimler olmaz. Burası Beşiktaş. Bu ayarda yada bunlardan daha iyisi gelecek. Hiç kimse bundan daha kötüsü gelecek diye beklemesin. Ricardo bu kadar sevilmeyi hak ediyor. Bu sene ben şahsen 4/4lük oynadığını düşünmüyorum. Önümüzde ki sene çok daha iyi olacak. Sezon başında sık tekmelerin ardından adale sakatlıklarının nedeni buydu. 2 sene boyunca oynamamış birini 72 saatte bir maç oynatmak kolay değil. Önümüzdeki sene çok daha iyi Quaresma izleyeceğiz. Quaresma'yı hiç bir zaman satmayı düşünmedik. Şu anda kendisine teklif var. Menejerlerine gelen teklif var. Ara sıra beni sinirlendirmek için satar mısın diye soruyorlar. Satmayı düşünmüyoruz. Quaresma'yı satmayacağım için fiyat düşünmedim. Quaresma'ya 20 Milyon Euro civarında teklif var.

TEKNİK DİREKTÖRE SABIR GÖSTERMİYORUZ

Maalesef Türkiye'de teknik direktöre sabır göstermiyoruz. Her gelen teknik direktör kendi sistemine uygun oyuncular talep ediyor. Yöneticiler de bunların üzerine transferler yapıyor. Aslında yapılan transferlerin yanlış değil, gelen teknik direktörlere sabır göstermemizden dolayı bu duruma düşüyoruz. Yeni gelen hoca ben bu sistemi düşünmüyorum. Ricardo ve Simao işime yaramaz diyebilir.

SCHUSTER 13. HAFTA GİTMEK İSTEDİ

Biz soruyu sorarken karşımızda ki insanı düşünerek soru sormuyoruz. Ömer Güvenç'in "sizin sisteminiz yokmuş" sorusunu Türk antrenöre sorabilir misiniz? O gün bu gün o kadar çok tahrik edeceği sorular soruldu ki, bana sorarsanız ben bunu yadırgadım. Biz taraftarlarımız ile varız.

Taraftarımızdan başka neyimiz var? Schuster'in taraftar için yaptığı açıklamayı beğenmediğimizi söyledik. O da yanlış anlaşıldığını söyledi. Oda tribün liderleri ile oturup bir yemek yemek istedi. Dinamo Kiev maçına kadar taraftarda müthiş bir destek vardı. Futbolcu girmeden protestoya başlayınca o da sinirlendi. Schuster çok düzgün ve karakterli bir adamdı. Schuster 13. haftada ayrılmak istedi. Bizde ona eksikleri gördüğümüzü ve devre arasında transferler yapacağımızı bu sene bir şey beklemediğimizi belirttim. Sakatlıklar üst üste geldiği dönemde Bobo'ya ihtiyacımız vardı. Oda Brezilya'da tedavi olmak istiyordu. Hocada gitmesini istemedi. Bobo'nun sakatlığını Brezilya'da geçirmesine kızdı. Schuster Türkiye'de ki futbolun bu kadar zor olduğunu beklemiyordu. 60'lı yılların futbolu derken Türkiye'yi aşağılamayı düşünmedi. Onun esas düşüncesini bildiğim için Schuster'i bu konuda eleştirmedim.

EN ÇOK TEKMEYİ BEŞİKTAŞ YEDİ İSTATİSTLİĞİ VAR

Şuanda oynanan maçlara bakarsak en çok tekmeyi yiyen futbolcular Beşiktaş futbolculardır. Rahman'a her maçtan sonra tekme izlerini fotoğraflara dökeceksiniz dedi. Trabzon maçından sonra havaalanında Guti’yi gördüm. İki bacağında buz torbaları. Açtırdım, Guti'nin bacakları harita gibiydi. Ondan sonra da fotoğrafların sürekli çekilmesini istedim.

İBB'DEN 4 BİN BİLET ALMAK İSTİYORUZ

Türkiye Kupası finalinde İBB için 9 bin tane bilet ayırmışlar. Bu kadar taraftar gidecek mi bilemiyoruz. Bugün İBB'ye ayrılan biletlerden 3-4 bin tane daha almak istiyoruz.

TEKLİF YAĞIYOR

Almeida'yı fon aracılığı ile alarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Zaman zaman bu konuda sorular sordular. Aynı fon Quaresma'da da devreye girmek istedi. Bunu reddettik. Quaresma'yı aldıktan sonra satmayı düşünmediğimiz için fonu reddettik. Almeida'yı minimum 10 Milyon Euro'nun altına satılmayacağını ve 2 sene içinde bunu satacaklarını ifade ettiler. 10 Milyon üstüne satarız dedikleri için fonu kabul ettik. Almeida ayaklarından çok sırtına gelen tekmelerden şikayetçi. Almeida'ya teklif var. Onun yerini doldurabilecek santrfor alabilirsek bırakabiliriz. Şu devrede aldığımız bir futbolcudan kar ettiğimizi görsün insanlar.

FORLAN'I BONSERVİSSİZ ALMAK İSTİYORUZ

İngiltere'den TottenhamForlan için 9 Milyon Euroluk bir teklif verdi. Ben yaşı gerekçesi ile bonservis bedeli ödenerek böle bir transferin yapılmasını mantıklı bulmuyorum. Son iki üç görüşmemizde Madrid'e bunu ifade ettik. İlk başta teklifi gösterdi. Forlan'ın maaşını veririz. Bonservis bedeli ödemezsek Forlan olur. Eğer bir sponsor yardımı alırsak maaşının bir bölümünü sponsor ile ödersek olur. Transfer ederken takım içindeki dengeleri bozmak istemiyoruz. Geçtiğimiz haftadan sonra Forlan'da da sponsor konusunda da bir yola gelindi.

350-500 BİN FORMA SATILMASINI BEKLİYORDUM

Taraftarımız beklediğimizin üstünde destek verdi. Ürün satışında geçtiğimiz seneyi ikiye katladık. Geçtiğimiz sene 90 bin olan forma satışı 180 bine çıktı. Ben 350-500 bin forma satacağımızı düşünmüştüm. Kabul etmemiz lazım ki ürün satışı futbol takımının gidişatı ile ilgili. Bu takım şuanda UEFA’da olsaydı bu rakamların fazla olacağını düşünüyorum. Taraftarlarımıza ürünleri almadılar demek haksızlık olur.

BOBO İLE KUPA FİNALİ SONRASI GÖRÜŞECEĞİZ

Bobo ile oturup daha bir rakam konuşmadık. Sözleşmesi bitecek futbolcular ile kupa sonrası görüşeceğiz. Bobo gidecek diye bir şey yok. Bobo benim ve camianın sevdiği bir futbolcu.

EGEMEN TRABZONSPOR İLE ANLAŞAMAZSA OTURUR KONUŞURUZ

Biz lig devam ederken başka bir takımın futbolcusu ile görüşmek istemiyoruz. Bu bizim için doğru değil. Egemen'in bu sene sonunda bonservisi bitiyor. Egemen'de bizim ihtiyacımız olan bölgede olan bir futbolcu. Sezon sonunda takımı ile anlaşamazsa oturur konuşuruz.

FERNANDES'DE FİYAT İNDİRİMİ İSTEDİK

Fernandes'in 8.5 Milyon Euro satın alma opsiyonu vardı. Menajeri vasıtasıyla bir teklif bulunduk. Kulübüne verebileceğimizi rakamı ilettik. Aramızda uçurum var. Dediğimiz rakama inerlerse alırız, yoksa olmaz. Hamit'in sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Her hangi bir görüşmemiz olmadı.

TAYFUR İLE YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Tayfur ile devam etme arzumuz başından beri var. Sezon sonu inşallah istediğimiz gibi bitirir. Lig bittikten sonra Tayfur hoca ile oturacağız. Tayfur kulübün efsane kaptanlarından bir tanesidir.

DEFANSA TRANSFER YAPACAĞIZ

Geçtiğimiz sezon 7.3 Milyon Euro Quaresma'ya, 1 Milyon Cenk'e, 900 bin Simao'ya verdik. Biz yola çıkarken bu transferleri kaça bitirebiliriz dediğimizde hesabımız 20 milyon Euro civarındaydı. Yeni sezon bütçesi ile ilgili önümüzdeki hafta toplantı yapacağız. Gelecek oyunculara bonservis parası ödememe niyetimiz var. Çünkü mali açıdan 2013’e kadar bir takım dengeleri sağlamamız gerekiyor. Onun için de elimizdeki transfer listesinde bonservisi olan futbolcu pek yok. Kupadan sonra transferi düşüneceğiz. Ağırlıklı defans oyuncular alacağız. Eğer santrfor vermemiz durumu olursa yerine birini alacağız.

İBRAHİM İKİNCİYİ TEKRARLADIĞI İÇİN GÖNDERİLDİ

İbrahim'i içeride tutsaydık daha tehlikeli bir hal alırdı.Bundan 2 sene önce Toraman ile yine kavga etmişlerdi. Ben olaydan sonra ikisini barıştırmak istedim. Soyunma odasındaki diğer futbolculara yansımasını düşündük. Herkesten fazla ben üzüldüm. Bunun en büyük nedeni iki sene önceki kavga diye düşünüyorum. Eğer ilk olsaydı belki geçiştirebilirdik. Soyunma odasındaki futbolcular olaydan sonra şoktaydı. Toraman, Üzülmez'in hareketine karşılık verseydi, onun için de aynı kararı alacaktık. Tepki vermediği için şu anda Toraman takımda. Üzülmez'in yaptığı hareket uygun görülemez. Beşiktaş'a gelen her futbolcu eşittir. Kim yaparsa gider. Sahada yaşanan Quaresma Nihat tartışmasından sonra endişe duyup hiç tasvip etmesem de soyunma odasına gittim. Gerçi Quaresma’nın golünden sonra ilk tebrik eden Nihat olmuştu ama yine de endişelendim.

NİHAT AYRILMAK İSTİYORDU

Önümüzdeki yönetim kurulu gündemimizde Nihat olacak. Onunla da konuştum. Bu olaydan 15 gün önce Nihat'ın bu sezon sonunda faydalı olamadığı ve mutsuz olduğu konusu gündeme gelmişti. Daha önce dediğim gibi, burada kalmak istemeyen hiç bir futbolcuyu burada tutmayız. Üstüne de çıkan bu olay tuzu biberi oldu. Nihat'a hiç yakıştıramadığım ve doğru bulmadığım bir hareket. Üst üste geldiği için çıkardığı olaya bağlandı. Nihat zaten gitmek istiyordu. Nihat kalmak ister ve eski Nihat olacağım derse bunu da göz önünde bulundurabilirim.

LAFLARIM CIMBIZLANDI

“Yaptığınız basın toplantısında ‘Soyunma odası basılacaksa onun da kralını yaparız’ sözünüzle sempati kaybettiniz” ifadesine, İnsanların aklında soyunma odasını basmak kalmış. Ben 30 gün cezayı söyleyince aldım, basınca değil. Bir kere üstüne basa basa söylemek istiyorum. Biz Avrupa ülkesindeki insanlara, başkasına anlatsanız bizi ayıplarlar. Yönetim kurulundan her hangi birinin hakem odasına gitmesini Avrupa'da izah edemezsin. Beşiktaş olarak bunlar bize aykırı. Maalesef bu tip olaylardan insanlar etkileniyor. O günkü basın toplantısında kelimelerim cımbızlandı. Zaten şampiyonluk şansımız kalmadığı zaman bu açıklamayı yaptık. Ben Karabük soyunma odasına gidip, Emenike'nin durumunu sordum. O gün Toraman 100%100 kırmızı yemeliydi. Aralarla hed takımın aleyhine hatalar yapılabilir. Ancak hakem hataları zincirleme geldiği zaman insanlar tepki gösterebiliyor. Bunu herkes gösteriyor.

YİNE CEZA ALMAMI MI İSTİYORSUNUZ

“TFF ve kurullarından memnun musunuz” sorsuna, Bu soruyu sorarak bir 30 gün daha mı ceza almamızı istiyorsunuz? Ben TFF'dan genel olarak memnun değilim. Bizim gibi mutsuz olan bir çok kulüp var. Görüyorsunuz şampiyonlukta iddialı iki kulübün yöneticileri de memnun değil.

BİZ ŞAMPİYON OLMADIKTAN SONRA KİM OLURSA OLSUN

Biz olmadıktan sonra kim şampiyon olursa olsun. Şampiyonluğun temiz olup olmadığını lig sonunda göreceğiz. Şu takım hak etmedi dememiz en azından sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacak takımın başarısı için ter döken sporcuların alnı terine saygısızlık olur. Bunun yorumunu herkes yapacak. Ancak ben birinci haftadan başlayarak hangi maçları hakem yüzünden kaybettiğimizi gösterecek kasetleri hazırlatıyorum. Muhtemelen sezon sonunda bir basın toplantısı daha yapılacak.

SCHUSTER'DE HATA YAPTIK

Teknik direktörün kariyerine baktık ve Schuster'i aldık. Avrupa'da gidip geldiğimiz insanların hiç biri Schuster'den uzak durun diyen olmadı. Schuster'i seçmekte hata yapmış olabiliriz. Kariyerine baktık, konuşmalarından etkilendik. Ama neticede kızımıza damat almıyoruz, takıma teknik direktör alıyoruz. Daha fazla araştıramazdık.

UEFA'DA YARI FİNAL İSTİYORDUK

Beşiktaş bu sezon Avrupa'da ki en iyi başarısını almış. Hayalimiz UEFA kupasında en azından yarı finale kadar gitmekti. Fakat olmadı.

KUPAYI KAYBEDECEĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM

Kupayı kazanamazsanız Avrupa Kupalarına katılmamak durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz’ Kupayı kaybetmeyi düşünmediğimiz için her hangi bir B planımız yok. Kazanacağız…
batuhankaralar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
schusterde hata yaptık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:34.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429