Alt 04 Mart 2012, 20:20   #1
Keyifli~Üye
 
Kelebek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30 Mart 2011
Mesajlar: 1.155
Kelebek is on a distinguished road
Puanlar: 4.573, Seviye: 1
Puanlar: 4.573, Seviye: 1 Puanlar: 4.573, Seviye: 1 Puanlar: 4.573, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Kemik Erimesi Belirtileri Nelerdir (Video)

Uzmanlar, hastalığın tedavisinde en uzun süreli verileri olan ve birebir çözüm olarak nitelendirilen ilacın birçok ülkede Merck Sharp & Dohme (MSD) olarak faaliyet gösteren Merck & Co., Inc., tarafından üretilen alendronat etken maddeli ilaç olduğunu belirttiler.

Kemikleri güçsüzleştiren, kırıklara ve işlev kaybına yol açabilen ve gün geçtikçe ilerleyen kronik bir hastalık olan osteoporozun (Kemik Erimesi) tedavisinde bugüne kadar yapılan en büyük çalışma tamamlandı. Bugüne kadar 20 milyondan fazla hastaya reçetelenen ve hastalığın tedavisinde birebir çözüm olarak nitelendirilen alendronatın başarısı geçtiğimiz günlerde Swissotel'de Prof. Dr. David J. Hosking ve Prof. Dr. Uri A. Liberman tarafından açıklandı.

Kemik ErimesiProf. Dr. Hosking ve Prof. Dr. Liberman'ın açıkladığı verilere göre, bu araştırma 1991 yılında 3 yıllık bir çalışma olarak 45-82 yaş arası menopoz sonrası osteoporozlu 994 kadında başlatıldı. Alendronat'ın tedavi etkilerini daha uzun süre inceleyebilmek amacıyla 3 kez uzatıldı. Çalışmanın başlangıcında araştırmacılar, kemik erimesi nedeniyle kırığa eğilimli olan kritik iskelet bölgelerinde kemik yoğunluğunu ölçtüler. 10 yıl boyunca alendronat 5 mg ve ya alendronat 10 mg alan kadınların iskelet, kalça ve tüm vücut bölgelerinde ortalama kemik mineral yoğunluğu, bu süre içinde, anlamlı olarak arttı.

Çalışmada 5 yıl süresince alendronat alan ve daha sonra tedaviyi bırakan diğer kadınların da omurga, kalça bölgeleri ve tüm vücut kemik yoğunlukları 10 yılın sonunda tedaviye başlamadan öncesine göre anlamlı olarak daha yüksekti. Olumlu sonuçlar bunlarla da kalmayıp, tedavi edilen kadınların kemik döngüsüne ait biyokimyasal göstergeleri hızla menopoz öncesi sınırlara ulaştı ve 10 yıllık çalışma boyunca bu düzeyler korundu.

TEDAVİDE ETKİNLİK VE GÜVENİLİRLİK
Kemik erimesi`nin tedavisinde bugüne kadar yapılan en büyük çalışmanın sonuçlarını açıklayan dünyaca ünlü uzmanlara göre, Kemik erimesi tedavisi hastanın risk faktörleri (kişisel kırık öyküsü, ailede osteoporoza bağlı kırık öyküsü, düşük Kemik Mineral Yoğunluğu, kortizon kullanımı vs) devam ettiği sürece verilmesi gerekiyor. Her kronik tedavide olduğu gibi, hastaların aldıkları ilacın uzun dönemde etkin ve güvenilir olduğunu bilmek istediklerini belirten uzmanlara göre, hastalardaki kaygılardan biri ilacın etkisinin zaman içinde azalması, diğeri ise istenmeyen yan etkilerin ortaya çıkması. Eğer bir ilacın uzun süreli etkinliğinin iyi olduğu, beklenmeyen etkilerinin ise az olduğu ortaya konursa hastaların güvenle ilacı kullanmaya devam edecekleri vurgulanıyor.

Uzmanlara göre, osteoporoz tedavisinde en uzun verileri olan ilaç, MSD tarafından üretilen alendronat etken maddeli ilaç. Kemik erimesi tedavisinde dönüm noktası niteliğinde görülen söz konusu ilaçla, 1995 yılında yayınlanan Faz III Çalışması'nda ilk kez osteoporoza bağlı kırıkların önlenebildiği gösterildi. Bu çalışma çift-kör (bu tıbbi çalışma tasarımında hastalar ve doktorlar, hangi grubun etken madde, hangi grubun plasebo aldığını bilmemektedir. Bu durum, potansiyel yanlılığı önlemek ve çalışmaları daha güvenilir kılmak için kullanılan bir yöntem) olarak iki kez uzatılırken, ikinci uzatmanın sonuçları ile toplam gözlem süresi 10 yıl oldu.

Tedavide etkinliği ilacın beklenen etkilerinin ortaya çıkması olarak belirten uzmanlar, güvenilirliği ise iki bağlamda değerlendirdi: "Birisi ilacın yan etkilerinin belli bir eşik değerin üzerinde olmaması; diğeri ise ilacın kullanımında uzun sürede etkilerin azalmaması yani ilacın etkisine güvenilebilmesi anlamındadır. 10 yıl süreyle alendronat kullanımının yan etkileri plaseboyla (tıbbi araştırmalarda kullanılan, herhangi bir etken madde içermeyen tablet) eşdeğer bulunmuştur."

ALENDRONAT İLK KEZ 1995 YILINDA PAZARA SUNULDU
Alendronat, menopoz sonrası osteoporoz tedavisinde kullanılan ve Merck & Co., Inc., tarafından ilk kez 1995 yılında pazara sunulan ve reçete ile satılan bir ilacın etken maddesi. Osteoporoz tedavisinde haftada tek doz uygulanabilen ve ağız yoluyla alınabilen ilk ilaç. Erkek osteoporozunda da kullanılan alendronat etken maddeli ilaç, osteoporoz tedavisinde 10 yıl süre ile etkinliği kanıtlanmış tek ilaç. Ayrıca, 20 milyondan fazla hastaya reçetelenerek, osteoporozun tedavisi için tüm dünyada en fazla reçetelenen ilaç olma özelliği de bulunuyor.

Birçok ülkede Merck Sharp & Dohme (MSD) olarak faaliyet gösteren Merck & Co., Inc., doğrudan ve ortaklıkları aracılığıyla insan sağlığını iyileştirmek için geniş bir yelpazedeki yenilikçi ürünleri keşfeden, geliştiren, üreten ve pazarlayan, önde gelen, araştırmaya dayalı, farmasötik ürünler ve hizmetler sağlayan bir firma.

Bu arada, Nottingham (İngiltere) Şehir Hastanesi'nin Genel Tıp ve ****bolik Kemik Hastalıkları Bölümünde Danışman Hekim olarak çalışan Prof. Dr. Hosking, yakın tarihe kadar Nottingham Üniversitesi Biyokimya Departmanı'nda Mineral ****bolizması Profesörü olarak görev yaptı. Şu anda Hırvatistan'daki Zagreb Üniversitesi'nde Davetli Profesör olarak çalışan Prof. Dr. Hosking, tıp eğitimini Birmingham Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ve lisansüstü eğitimini Leiden, Hollanda'da tamamladı. Paget hastalığı, osteoporoz, kalsiyum ****bolizması ve bifosfonatlar alanlarında çok sayıda yayını bulunan Prof. Dr. Hosking, Ulusal Paget Hastalığı Tedavi Birliği, ABD'deki Paget Vakfı (Vakıf, Paget hastalığı alanındaki katkılarından ötürü kendisine J.B. Johnson Ödülü verdi) ve Ulusal Osteoporoz Derneği'nin (İngiltere) Bilimsel Danışma Grubu'nun üyesi.

Prof. Dr. Liberman ise, fizyoloji ve iç hastalıkları profesörü olarak Tel Aviv Üniversitesi, Sacler Tıp Fakültesi, Fizyoloji ve Farmakoloji Departmanı'nda çalışıyor. Liberman ayrıca, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Güney Afrika ve Japonya'da misafir profesörlük yapıyor. Tıp doktorluğunu Hebrew Üniversitesi ve Hadassah Tıp Fakültesi, Kudüs'ten alan Liberman, PhD eğitimini de ABD'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamladı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Osteoporoz Çalışma Grubu üyesi olan Liberman, birçok ulusal ve uluslararası osteoporoz derneğinin de üyesi.

Kemik erimesinin tespiti

65 yaşındayım ve kalçamla belimde devamlı ağrılar oluyor. Çok sayıda ağrı kesici kullanmama ve fizik tedavi görmeme rağmen bir fayda görmedim. Gittiğim bir doktor kemik erimem olabileceğini söyledi. Ne önerirsiniz? Kemik kaybınızın düzeyini tespit etmek ve buna uygun tedavinin planlanması için kemik dansitometrisi dediğimiz kemik yoğunluğu ölçümü ilk yaptırmanız gereken tetkiktir. Kemik yoğunluğu ölçümü ağrısız ve basit bir yöntemdir. Tanının konması ile uygulanacak menopoz ve kemik kaybı tedavisi ile ağrılarınız azalacak ve kemik erimeniz duracaktır. Bu ölçümü yaptırmak ve tedavinize başlamak için yapmanız gereken bir menopoz merkezine veya hastanemiz menopoz kliniğine başvurmak ve sabırla tedavi ve eksersizlerinizi uygulamaktır.

Kemik erimesine ilaç tedavisi yetersiz

Araştırmacılar, kemik erimesi hastalığı osteoporoza karşı sadece ilaç kullanmanın yeterli olmadığını, kalsiyum ve D vitamini takviyesi yapılması gerektiğini belirledi.
Chicago’da, 2000 yılı Dünya Osteoporoz Kongresi’nde yapılan açıklamada, osteoporoz hastalığına karşı piyasada bulunan bazı ilaçların kullanıldığı, ancak yiyeceklerden gerektiği gibi kalsiyum ve D vitamini alamayan insanlarda ilaçların yeterli derecede etki sağlamadığı kaydedildi.

D vitamini tabletle alınmalı
D vitaminini insanların, genellikle güneş ışınlarından ciltleri vasıtasıyla aldıklarını düşündüklerine değinen araştırmacılar, ileri yaşlarda vücudun güneş ışınlarından yeterli derecede D vitamini alamadığını belirterek, bunun tabletlerinin alınması gerektiğini açıkladı.
Kemik ErimesiOsteoporozla ilgili olan omurga kırılmalarının vücuttaki kemik gelişmesini önlediği, boy kısalmasına yol açtığı ve kronik ağrılar meydana getirdiği biliniyor. Ayrıca osteoporozun, akciğer ve midede sıkışma meydana getirdiği belirtildi.
Osteoporoz hastalığının neden olduğu kalça kırılmalarının hayatı tehdit ettiği ve bu yüzden ölümlerin de meydana geldiği kaydedildi.

Günde 1200-1500 miligram kalsiyum
Uzmanlar, osteoporoz ilacı alan kadınların günde 1200-1500 miligram arasında kalsiyum almaları gerektiğine oysa ilaç kullanan kadınların çoğunun günde sadece 600 miligram kalsiyum alabildiklerini vurguladı.
Doktorların çoğunun, osteoporoz ilacı alan insanlara kalsiyum ve D vitamini almaları gerektiğini hatırlatmadıkları, bunun da doktorların çok fazla meşgul olmalarından ileri geldiği ifade edildi.
Araştırmacılar, kalsiyumu yiyeceklerden alabilmenin daha faydalı olduğunu fakat çoğu insanın yiyeceklerden ihtiyaçları olan kalsiyumu alamadıklarını hatırlattı. Kalsiyum araştırmalarını yapan ekibin başkanı Dr. Jeri Nieves de, osteoporoz ilacı kullanan kadınların ilacın yanında mutlaka kalsiyum almaları gerektiğini, bunun gerekli olduğunu bilimsel araştırmayla ispatladıklarını bildirdi

İnsan ömrünün uzaması, nüfusun yaşlanması osteoporozu (kemik yoğunluğundaki azalma) beraberinde getirdi. Yaşa bağlı bu hastalık kadınlar için başlıbaşına bir risk, ama erkekler de yakalanıyor. Osteoporoz, sakatlık, ağrılı kırıklar, başkalarına bağımlılık, hatta ölüm gibi sonuçları nedeniyle bir toplum sağlığı sorunu.

Bu yüzden zengin ülkeler, osteoporozun ekonomik boyutlarını da gözönünde tutuyor. Türkiye'de de nüfusun yaşlanmasından ötürü hastalığın gelecekte ciddi bir sorun haline dönüşmesi bekleniyor. İşte bu nedenle Türkiye'de osteoporozun haritasını çıkarmak amacıyla Osteoporoz Derneği, Novartis İlaç Firması'nın sponsorluğunda geniş bir tarama programı başlattı. Ekim 2002'de bitirilmesi hedeflenen bu çalışmanın ilk sonuçlarına göre, Karadeniz Bölgesi'nde kemik erimesi diğer bölgelerden daha yoğun. Osteoporoz Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Fatma Atalay'dan, bu hastalıkla ilgili en son bilgileri aldık.

Kemik yoğunluğu 35 yaşa kadar sürekli artıyor, bu yaşta vücut ‘‘doruk kemik kütlesi’’ne ulaşmış oluyor. Bu yaştan sonra kemik kütlesi her 10 yılda bir, yüzde 3-5 kayba uğruyor. Osteoporoz da böylece ortaya çıkıyor.

Diğer faktörler de şöyle: Düşük kalsiyumla beslenme, sigara, alkol ve kahve tüketimi (bu tür besinler kemiklerdeki kalsiyum miktarının azalmasına yol açıyor), kortizon, epilepsi, tiroid ve bazı kanser ilaçlarının kullanılması, uzun süre hareketsiz kalmak, şeker hastalığı, tiroid veya paratiroid bezinin fazla çalışması, bazı romatizmal hastalıklar.

Bu, sinsi bir hastalık. Yani hemen anlaşılmıyor. Sırt ağrısı, boy kısalması, kamburluk ve kırıklarla ortaya çıkıyor. Bu kırıklar en sık omurga kemiklerinde meydana geliyor ve boy kısalmalarına yol açıyor.

Doruk kemik kütlesi noktası, genetik ve çevresel faktörlere göre kişiden kişiye değişiyor. İnce, narin vücut yapısına sahip olanlar, beyaz tenliler, ailesinde kırık öyküsü bulunanlar, erken menopoz veya cerrahi uygulamalara bağlı menopoza girenler risk altında.

Osteoporozun en önemli özelliği kemik kırılması. Kemikler hiç bir zorlama olmaksızın, öksürük gibi küçük, ani bir hareket sonrasında bile kırılabiliyor. Özellikle kalça kırıkları yaş arttıkça sıklaşıyor.

En fazla kalça kırığı görülüyor. Bu da damar tıkanıklıkları, zatürree, uzun yatmaya bağlı yatak yarası ve ciddi sorunlara neden oluyor.

Osteoporoz kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülüyor. Türkiye'de 50 yaşın üzerindeki her üç kadından birinde ortaya çıkıyor. Ama bu erkekler osteoporoz olmaz, anlamına gelmiyor. Türkiye'de her sekiz erkekten birinde osteoporoza rastlanıyor. Üstelik oran erkeklerin aleyhine giderek artıyor.

Erkeklerde kemik kütle kaybı tüm yaşam boyunca sürerken, kadınlarda menopozdan sonra büyük hızlanma görülüyor. Buna östrojen hormonundaki düşüş yol açıyor.

Osteoporoz tedavisinde ya kemik yıkımını baskılayan ilaçlar ya da kemik yapımını artıran ilaçlar kullanılıyor.

Hasta başı maliyet 50 milyar lira

Kemikler kırılıncaya, boy kısalmaya başlayıncaya kadar belirti göstermeyen osteoporoz, kadın ölümlerinin ikinci en büyük sorumlusu. Dünyada 200 milyon kadın kemik erimesinden yakınıyor. Uluslararası Osteoporoz Derneği'ne (IOF) göre AB ülkelerinde her 30 saniyede bir, kemik erimesine bağlı kırılmalar meydana geliyor. 50 yaşın üzerindeki her 8 Avrupalıdan 1'inin sürekli olarak omurları kırılıyor. Kalça kırıklarından doğan ölümlerin çoğu kırıktan sonraki ilk altı ay içinde meydana geliyor. Osteoporoz yüzünden hastaların yatakta hareketsiz geçirdikleri gün sayısı, birçok hastalıktan (enfarktüs, inme veya meme kanseri) çok daha fazla. Bu hastalık insanların günlük yaşamlarını sürdürmelerini önlüyor. Hasta başına tedavi maliyeti 50 milyar liraya kadar çıkabiliyor.

Sayılar korkutucu

1994'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilk kez tanımı yapılan osteoporoz, 50 yaşın üstündeki her üç kadından birinde görülüyor

Kadında hayat boyu kalça kırığı riski meme, rahim ve yumurtalık kanseri risklerinin toplamından daha fazla

Erkeklerde hayat boyu kalça kırığı riski, prostat kanseri riskinden daha fazla

Yılda ortalama 1.3 milyon kırığın nedeni osteoporoz

Korunmak için

Sigarayı bırakın

Aşırı alkol almayın

Aşırı kahve içmeyin

Düzenli egzersiz yapın

Kalsiyum ve D vitamini alın

Güneş ışınlarından yararlanın

Günlük kalsiyum ihtiyacı

Kalsiyum, süt ve süt ürünleri, yeşil sebzeler, soya fasulyesi, kabuklu deniz hayvanları, fındık, bademde zengin olarak bulunuyor.

Çocuklar günde 800 mg, ergenlik çağındakiler 1200 mg, 40 yaşın altındaki kadınlar 1000 mg, 40 yaşın üzerindeki kadınlar 1500 mg, 60 yaşın altındaki erkekler 1000 mg, 60 yaşın üzerindeki erkekler 1200 mg, gebe ve emziren kadınlar 1200 mg kalsiyuma ihtiyaç duyuyor

<embed src="http://www.uzmantv.com/getswf/ddQMVQ2s8np" wmode="transparent" width="450" height="404" name="player" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" /></embed>
Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Kemik Erimesi Belirtileri Nelerdir (Video)


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:04.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428