Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Her Telden > Sağlık > Genel Sağlık » Yaşlılıkta Beslenme

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 06 Nisan 2012, 10:32   #1
    NetteKeyif
     
    Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
    Mesajlar: 16.171
    Sincap is on a distinguished road
    Puanlar: 48.146, Seviye: 1
    Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 33%
    Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
    Standart Yaşlılıkta Beslenme

    yaşlılarda beslenme - fark yaratarak diyet - yaşlılıkta beslenme - yaşlı erkekler için beslenme - yaşlı kadınlarda beslenme - fark diyeti




    Yaşlılarda beslenme ve fark yaratarak diyet


    Yaşlılıkta Beslenme


    Yaşlılıkta bireylerin, gençlerin tükettiği besin öğelerine biraz farklı miktarlarda gereksinmeleri vardır. Sağlık sorunlarının varlığı, ilaç alımı, besin öğelerinin yeterli tüketimini etkileyebilmektedir. Yaşlılıkta birkaç besin öğesine özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlar; protein, kalsiyum, D vitamini, C vitamini, demir, A vitamini, folik asit, B12 vitamini, çinko ve sudur. Posadan zengin besinlerin yeterli tüketilmesi sindirime yardımcı olacak ve kabızlık gibi sorunları önleyecektir.


    Yaşlılıkta vücut yağ dokusunda artma, yağsız vücut kütlesi veya kas yoğunluğunda azalma görülür. Kas hücre ****bolizması ve vücut proteinleri azalır. Buna bağlı olarak, bazal ****bolizma hızı dolayısıyla enerji gereksinmesi azalır. Elli yaşından sonra, bazal ****bolizma hızının her on yılda %5 azaldığı düşünülmektedir. Yine fiziksel aktivite ve iş yapma kapasitesindeki azalma enerji gereksinmesinin de azalmasına neden olur. Yaşla birlikte oluşan şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, kas-iskelet hastalıkları, kemik incelikleri de fiziksel aktiviteyi azaltır. Enerji ihtiyacı kişinin yaşına ve fiziki aktivitesine göre değişmektedir, ancak ortalama 1600 kalori alınması gerekmektedir.

    Yaşlılarda enerji gerekliliğinin büyük kısmı karbohidratlarla sağlanmalıdır. Toplam besinin yüzde 50′si karbonhidrat olmalıdır. Şeker içeren yiyecekler değil, kompleks karbonhidratlar önerilmektedir. Bunlar tahıllar, kuru baklagiller ve patates benzerleridir.

    Yaşlılarda dokuların korunması ve bağışıklık sistemi için protein gereksinimi vardır. Ayrıca proteinler yaşlının zihinsel yapısı için de gereklidir. Toplam besin alımının yüzde 20′sine yakın bir kısmı proteinle sağlanmalıdır. Proteinin tüketim miktarı kadar kalitesi de önemli bir kriterdir. Kaliteli protein alınması gerekmektedir. Yaşlılıkta proteini çiğnemekte sıkıntı, protein içeren besinlerin fiyatlarının yüksek oluşu tüketimi etkileyen faktörlerdir.

    Yaşlı kişilerde yağ tüketimi toplam tüketimin yüzde 20-30′unu aşmamalıdır. Kolesterol içeren besinlerden kaçınılmalı ve 300 miligramı aşan kolesterol girişine izin verilmemelidir. Eğer kişide kalp-damar, kolesterol hastalıkları varsa bu sınır 200 miligramda tutulmalıdır.


    Yaşlanma sürdükçe kemik yoğunluğu azalmaya başlar. Menapozdan sonra özellikle östrojen yetmezliği nedeni ile yoğunluk iyice azalarak, kemiklerde zayıflık ve kırıklar artmaktadır. Bu yüzden kalsiyum tüketimi de yaşlılar için önemlidir.


    Yaşlı Erkekler için Beslenme


    Yaşlı erkeklerin sağlıklı kalmak için en iyi savunma hattı nedir?*


    Kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler, yağsız hayvan ve bitki bazlı protein, düşük yağlı süt ürünleri ve kalp-sağlıklı yağlar ile dolu bir dengeli beslenme.


    Fark yaratarak Diyet yapabilirsiniz


    Sağlıklı beslenerek, bedeniniz ve zihninizi zinde tutarak yaşam kalitesini uzatabilirsiniz.*


    Yaşlı erkekler için:


    Kalsiyum ve D vitamini:*Yaşlılar, sağlıklı ve güçlü kemikler korumaya yardımcı olmak için daha fazla D vitamini ve kalsiyum gerekir.*


    Kalsiyum açısından zengin besinler süt ve yoğurt, güçlendirilmiş tahıllar ve meyve suyu, koyu yeşil yapraklı sebzeler ile konserve balık gibi az yağlı ve yağsız süttür.* Yetişkinler için her gün üç porsiyon kalsiyum ve D vitamini gerekiyor.*Bir kalsiyum takviyesi veya multivitamin alabilirsiniz.


    Lif:*Lif bağırsak fonksiyonlarını normal tutmaya yardımcı olur ve kalp için yararlıdır.*Eğer kilo vermek gerekirse sık sık acıkma olmaması için, lif sizi uzun zaman tok tutar.*50 yaşın üzerindeki erkeklerin günde 30 gram lif ihtiyacı vardır; iyi kaynakları tam tahıllar, meyve ve sebzelerdir.


    Potasyum:*Azalan sodyum (tuz) ile birlikte potasyum alımının arttırılması, yüksek kan basıncı riskini azaltabilir.*Potasyum iyi kaynakları meyve, sebze ve az yağlı veya yağsız süt ve yoğurttur.*Düşük sodyumlu besinler seçin ve sodyum alımını azaltmak için diğer otlar ve baharatlar ile tuzu değiştirin.


    Sağlıklı yağlar:*Kilo kontrolü ve genel sağlık için, diyetin yüzde 20 yüzde 35 yağ kalori sınırlayın.*Tükettiğiniz yağların çoğu kalp-sağlıklı doymamış yağlardan gelmelidir.*Sızma zeytinyağı deneyin, ceviz, badem ve avokado, kanola alabiilirsiniz.


    *Kalp hastalığı olmayan sağlıklı yaşlı erkek toplam yağ kalori yüzde 10 et, tam yağlı süt ve kızarmış gıdalardan geliyor sizin doymuş yağı, sınırlamanız gerekir.*Yüksek kolesterolü olan erkeklerin diyette doymuş yağı kesmesi gerekir; toplam yağ kalorinin yüzde 7si ile sınırlanmalıdır.


    Kalori sayma


    Yaşlı erkekler için 20'li yaşlardaki gibi yemek olmaz.*Erkekler yaşlandıkça, genellikle daha az aktif olur. *Egzersiz ****bolizmayı dinç tutmak için gereklidir.


    Yaş, cinsiyet ve aktivite düzeyine göre kalori.*


    50 yaşın üzerindeki erkekler için, günlük kalori ihtiyacınızın şunlardır:


    Aktif değil: 2,000


    Orta derecede aktif: 2,200 ila 2,400


    Aktif: 2,400 2,800 .


    Haftalık fiziksel aktivite her gün en az 30 dakika olmalı, kalori alımı dengelenmelidir .*Egzersiz yaşlı erkeklerde rev ****bolizma, inşa ve kasları güçlendirmek ve enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olur.*

    Spor ruhu genç tutmaya yardımcı olur.


    Yaşlı Kadınlarda Beslenme


    Kadınlar uzun yaşıyor.*


    Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, iyi yaşlanma geldiğinde sağlıklı bir yaşam birincil sebebidir.*Bu, sağlıklı bir beslenme, aktif olma ve sigara kullanmamaya da bağlıdır.


    Fark Diyeti Yaratabilirsiniz


    Sağlıklı beslenerek ;


    Hastalıklardan arınmış bir vücuda


    Keskin bir zihne sahip olabilir ve yaşam kalitesini uzatabilirsiniz.


    *Iştah eksikliği ,kalitesiz diyetler veya yaşlı kadın malnutrisyonu yüzünden aşırı kilo kaybedilebilir.



    Beslenmede meyve, sebze, kepekli tahıllar, yağsız protein, süt, sağlıklı yağ bol miktarda olmalıdır.


    Yaşlanma doğal bir iştah azalmasına neden olur.*Daha az kalori alımı ile, diyet kalitesi çok önemli hale gelir.*


    Sağlıklı, yaşlı yetişkinler için, aşağıdaki besinler önemlidir:


    Kalsiyum ve D vitamini kemik ve dişlerin güçlü tutmak için


    Yara iyileşmesi ve iyi bir görüş için Çinko


    Vitamin B12


    Çalışmaları yeterli meyve ve sebze yemeyen yaşlı bir sürü insan göstermektedir ; genellikle yiyorsunuz fakat hastalıklarla savaşan antioksidanlar açısından düşüktür.*Renkli meyve ve sebzeler : yapraklı yeşillikler, domates, dolmalık biber, brokoli, enginar ve portakal; bu besin açısından zengin seçenekler hastalık riskini azaltabilirsiniz.


    Dehidrasyon için


    Yaşlı kadınlar sık ​​sık, susamaz.*Eğer tedavi edilmezse, dehidratasyon ciddi ve hatta hayatı tehdit edici olabilir.*Konfüzyon, baş dönmesi, sersemlik ve yorgun hissetme olur.*Yani gün boyunca çoğu zaman% 100 meyve suları , su ve sıvı tüketmek gerekir.


    Fark yaratarak formda kalmak;


    Milyonlarca insan diyetler ve sahte kilo kaybı sağlayan ürünlerin kurbanı . Sözde "uzman"ların çelişkili iddiaları, referansları ve yutturmacaları ile en bilinçli tüketiciler için yanıltıcı olacaktır.


    Basit: bir diyet veya ürün gerçek olamayacak kadar iyiyse, büyük olasılıkla gerçek değildir.


    Sihirli bir şekilde yağ yakacak hiçbir yiyecek veya ilaç bulunmamaktadır. Süper gıdalar genetik kodunuzu değiştirecektir.


    Televizyon seyrederek veya uykuda yağlarınızı yakacak ürün yok.


    Besin Takviyeleri ve bitkisel ürünlerin içindeki bazı maddeler, bazı insanlar için tehlikeli ve hatta ölümcül olabilir.


    Hızlı Kilo Kaybı


    Sağlıklı kilo verme bir haftada yarım kilo veya bir kilodur. Hızlı kilo kaybederseniz, kas, kemik ve su kaybedersiniz. Ayrıca sonrasında kiloyu geri kazanma olasılığınız artacaktır.


    Miktarları ve Sınırlamalar


    Greyfurt suyu ve lahana çorbası içerek, herhangi bir yiyeceği sınırsız miktarlarda yiyerek yapılan diyetler sıkıcıdır . Monoton planlar ile yemek sıkıcı.


    Proteinleri ortadan kaldıran ya da ağır karbonhidratlar gibi tüm besin gruplarından kısıtlayan herhangi bir diyetten kaçının.


    Özel Gıda Kombinasyonlar


    Belirli gıdaları birleştirerek veya günün belirli saatlerinde gıdalar yiyerek


    kilo vermeye yardımcı olacağına dair herhangi bir kanıt yoktur.


    ''Yanlış'' gıda kombinasyonlarını Yeme!!!!


    Bazı kaynakların iddia ettiği gibi, sizin bağırsaklarınızda toksin üretimine neden olmaz.


    Sert Menülere DİKKAT!!!!


    Hayat zaten yeterince karmaşık.


    Gıda seçeneklerini sınırlamak ya da katı yemek planlarını takip etmek ezici , tatsız bir görev olabilir.


    Herhangi bir yeni diyet ile, her zaman kendinize sorun: "Ben hayatımın geri kalanı için bu şekilde yiyebilir miyim" cevap hayır ise, planınız sizin için değil.


    Egzersiz İhtiyaç



    Düzenli fiziksel aktivite, iyi bir sağlık ve sağlıklı kilo yönetimi için gereklidir.


    Başarının anahtarı, haftanın çoğu günü etkinlik



    30 ile 60 dakika hedefliyoruz sonra zevkli fiziksel aktiviteler (Dans gibi).


    Eğer, sağlıklı bir kiloyu korumak, kas yapmak ve yağ kaybetmek istiyorsanız, en iyi yolu daha akıllı yeme ve daha hareketli bir yaşam ve hayat boyu kombinasyondur.


    Yaşam tarzınıza ve gıda tercihlerinize göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş bir plan için, kilo yönetimi konusunda uzmanlığa sahip bir diyetisyene danışın.


    Diyetisyen;


    size daha iyi, gerçekçi ve esnek bir beslenme tarzı bulmanıza yardımcı olur.


    Sağlık ve mutluluk dolu , uzun bir yaşam sürmeniz dileğiyle ;


    Uzman Diyetisyen

    Perran AYDEMİR



    Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    Yaşlılıkta Beslenme


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:38.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429