Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Her Telden > Sağlık > Genel Sağlık » Selülitin Sebepleri

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 07 Haziran 2013, 13:51   #1
    NetteKeyif
     
    Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
    Mesajlar: 16.171
    Sincap is on a distinguished road
    Puanlar: 48.146, Seviye: 1
    Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 33%
    Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
    Standart Selülitin Sebepleri

    selülit nedir - selülit neden olur - selülite ne yapılır - selülit nasıl önlenirSelülit, derinin üst katmanının altındaki yapısal değişikliklere bağlı olarak oluşan çukurlu ya da portakal kabuğu benzeri görünümdür. Tamamıyla normal ve zararsız bir durum olsa da pek çok insan için kozmetik bir kaygıya neden olur.


    Selülit çoğunlukla bel bölgesinin altındaki biçimsiz yağ katmanları sonucu oluşan normal bir olaydır. Kadınlarda yağ, derinin epey ince bir tabakasının altında, büyük odacıklarda birikir. Bu odacıklar, kolojen lif sütunlarıyla ayrılmıştır. Obez (aşırı kilolu) kişilerde, bu odacıklarda çukurlaşmalar ve kabarcıklar oluşturacak şekilde çok fazla yağ toplanır. Buna ek olarak, kadınlar yaşlandıkça lifler deriyi aşağı çekerek büzülür ve kalınlaşır. Bu ise deri yüzeyinde, özellikle kalçanın her iki tarafında, uyluklarda ya da kalçalarda yorgana benzer bir görünüm oluşturur.


    Kadınların çoğunda yaşlanmayla birlikte ırka bağlı olmaksızın selülit oluşur. Bazı çalışmalara göre, 30 yaşın üzerindeki kadınların %95’i vücutlarında bazı selülit formları geliştirir. Kadın hormonları (östrojen ve daha az miktarda projesteron), selülit oluşumunda önemli roller oynar. Adet görme, hamilelik ve emzirme için gerekli olan östrojen hormonu yağ depolanmasını uyarır. Ayrıca hamileliğin son safhalarında östrojen, çocuk doğurmanın mümkün olması için, serviksi serbest bırakarak kolajen liflerin bozulmasını da sağlar. Bu kolajen bozulması selülitin oluşmasına ortam hazırlar. Projesteron hormonu da damarları güçsüzleştirerek su tutulumuna ve kilo alımına neden olup selülitin oluşmasında rol oynar.


    Selülit çoğunlukla kadınsal bir sorundur. Erkekler farklı vücut yapılarına bağlı olarak alçak oranda vücut yağlanmasına meyilliyken, kadınlar yüksek oranlara sahiptir. Ayrıca erkekler yağlarını karın bölgesinde biriktirirken, kadınlar kalça bölgesinde ve uyluklarda biriktirir. Erkeklerin derileri daha incedir ve odacıkları daha küçüktür ve birbirlerine sıkı tutunur. Bu yüzden erkeklerde çoğunlukla selülit bulunmaz.


    Selülitin Sebepleri

    Çoğu bilim adamı selülitin de obezite gibi kişinin taşıdığı genler tarafından önceden belirlenmiş olduğuna inanır. Buna karşın davranışsal faktörlerin yanında çevresel faktörlerin de selülit gelişiminde etkili olduğuna inanılmaktadır:


    Aşırı kilo: Her ne kadar selülite zayıf kişilerde de rastlansa da, aşırı kilo selüliti daha da kötüleştirir.


    Hamilelik: Selülit sorunları birbirini izleyen her hamilelikten sonra daha da kötüleşmektedir. Hamilelik boyunca, östrojen ve progesteron seviyeleri yüksektir. Sonuç olarak, hamile kadınlarda artan oranda yağ katmanları, kilo alımı, su tutulumu ve zayıf lif yapısı oluşur. Kadınların vücut yağından ve selülitten kurtulmalarının ve hamilelik öncesi vücut biçimlerine dönmelerinin en etkili yolları ise emzirmek ve egzersizdir.


    Yaşlanma: Kadınlar yaşlandıkça deri sarkar ve kırışır. Buna ek olarak, vücudun enerji ihtiyacı düşer, böylelikle daha fazla yağ birikmesi olur.


    Zayıf kan dolaşımı: Yağın depolandığı bölgeye kan akışı zayıfladığında, kolajen lifler oksijen eksikliğine ve toksik atıkların birikmesine bağlı olarak hasar görür. Lifler yağ odalarının şişkin görünmesine neden olacak şekilde büzülür ve kalınlaşır. Ayrıca yağların enerji olmak üzere yakılması için oksijen gerektiğinden, zayıf oksijen barındıran bu bölgelerdeki yağ en son kullanılır. Bu aynı zamanda selülitin yok edilmesinin neden çok zor olduğunun da cevabıdır. Hareketsiz bir yaşam tarzı, sigara ve yüksek kafein tüketimi çoğunlukla zayıf kan dolaşımına neden olur.


    Zayıf lenf drenajı: Lenfatik sistem hücresel atık ve toksinleri süzerek ve taşıyarak tıpkı bir kanalizasyon sistemi gibi işlev görmektedir. Eğer zayıflarsa, toksin ürünleri birikir ve selülitlere neden olacak şekilde bu yağ hücrelerini şişirir.


    Egzersiz eksikliği: Selülit, zayıflayan kan dolaşımı ve hareketsiz bir yaşamın yol açtığı, deri altındaki kas tonusunun zayıf olmasından dolayı oluşabilir.

    Yüksek yağ ve şeker tüketimi: Bu, çoğunlukla vücuttaki yağın ve dolayısıyla selülitin artışına neden olacak şekilde aşırı kalori ve yağ alımına yol açar.

    Besin alerjisi: Besin alerjisi hepsi de selüliti daha kötüleştiren besin arzusu, kilo alımı, şişkinlik ve su tutulumu gibi çeşitli belirtileri içerir.

    Gıdalar: Koruyucular, yapay tatlandırıcılar ve diğer katkı maddeleri içeren yüksek işlenmiş gıdalar ile önceden paketlenen gıdaların aşırı tüketimi vücuttaki bu toksinlerin birikimini sağlar.

    Yo-yo diyeti: Peşpeşe kilo kaybı ve kilo alımını ifade eden bu tutum, kadınların vücutlarının üst kısmındaki yağların azalmasını sağlarken, but ve kalçalarındaki yağ depolarını ise artırmaktadır. Bu nedenle de bu uygulama selülit sorunlarını diyetten öncekine kıyasla daha kötü hale getirir.

    Güneşe maruz kalma: Uzun süreli güneşe maruz kalma deri yaşlanma sürecini hızlandırır.


    Teşhis

    Selülit oluşumunu ve gelişimini sabitlemek üzere geliştirilmiş ultrason ve elektrikli empedans gibi pahalı ve gereksiz, ileri teknoloji ürünü pek çok yöntem mevcuttur. Buna karşın kadınlar deri çimdikleme ve yuvarlama tekniğini kullanarak kendi başlarına selülit olup olmadığını belirleyebilir. Önce, daha sonraki karşılaştırmalar için bir referans noktası belirlenir. Parmaklar kullanılarak selülit olup olmadığı bilinmeyen bir bölgeden geniş bir deri katmanı çimdiklenir. Daha sonra kadınların bunu but, kalça bölgelerine de uygulaması gerekir. İlk çimdiği sonrakilerle karşılaştırarak deri kalınlaşması, çukurlaşma, çatlamış damarlar, ciltte soğukluk ve öbeklenme gibi selülit belirtilerinin olup olmadığını görebilirler.


    Selülitte Alopatik Tedavi

    Liposuction (yağ emme) selülit için en yaygın biçimde kullanılan tedavidir. Yağ hücreleri kalça ya da butlarda açılan bir kesik ya da eksizyondan emilme yoluyla alınır. Daha sonra bu yağ hücrelerinden bir kısmı, dış hatları düzgünleştirmek üzere çukurlaşan bölgelere yeniden depolanır. Her ne kadar liposuction vücuttaki toplam yağ miktarını önemli ölçüde azaltıyor da olsa derinin görünümünü iyileştirememektedir. Diğer bir deyişle liposuction deri altındaki çukurlaşma ve eğrilikleri düzeltemez. Sarkık, kırışık bir cildi de gergin ve genç bir hale getirmez. Etkili olduğunda bile, liposuction yalnızca geçici ve hızlı bir çözümdür. Aşırı kalori ve yağ alımı devam ettiği sürece, aşırı enerji yağ olarak depolanacak ve selülit, her ne kadar vücudun diğer bölümlerinde de olsa yeniden ortaya çıkacaktır.


    Liposuction cerrahi bir işlemdir. Bu nedenle de potansiyel olarak bazı şiddetli sonuçlar ve komplikasyonlar barındırır. Hastaların çoğunda ağrı ve ödem (sıvı birikmesi) ortaya çıkar. Ödemin bütünüyle geçmesi altı ayı bulabilir. Derinin çukurlaşması cerrahi işlemden hemen sonra daha da kötü görünebilir, buna karşın eğrilikler zaman içinde düzelecektir. Enfeksiyonlar, kontrol edilemeyen kanamalar, ölümcül kan pıhtıları ve yetersiz ya da aşırı yağ çekilmesi (geride sarkık deri kıvrımları bırakmak) gibi cerrahi komplikasyonlar da ortaya çıkabilir.


    Tedaviden Beklenecek Sonuçlar

    Liposuction selülit için genellikle önerilen bir tedavi değildir çünkü invazif ve potansiyel olarak hayatı tehdit edici bir işlemdir. Bazen tatmin edici sonuçlar oluştursa da selülit için bir çare değildir. Liposuction işleminin çoğunlukla tekrarlanması gerekir çünkü kalori ve yağ alımı olduğu sürece vücutta yağ depolanmaya devam edecektir. Hayat tarzında önemli değişiklikler olmadıkça selülit yeniden ortaya çıkar.


    2002 yılında yapılan bir çalışma mekanik masajın (endermoloji) ardından geldiği bir ultrason yardımlı liposuction işleminin selüliti azaltmada her iki tekniğin tek başına kullanımından daha etkili olduğunu kanıtlamıştır. En iyi sonuçları alan kadınlar aynı zamanda işlem sonrası rutinlerine egzersizi de eklemişlerdir.


    Bitkisel selülit çözücü ürünler çoğunlukla iddia ettikleri gibi vücuttaki yağın azalmasını sağlamaz. Cellasene gibi ürünler en fazla, selülitlerin oluşturduğu çukurları daha az belirgin hale getirir. Ayrıca bu kremlerde pek çok bileşen bulunduğundan, araştırmacıların bu bileşenlerden hangisinin selülit görünümünün azalmasından sorumlu olduğunu saptaması zordur.


    Selülit için en etkili tedavi diyet ve egzersiz olarak görünmektedir. Düşük yağ, yüksek lif diyetine bağlı kalmak ve düzenli egzersiz yapmak vücudun olabildiğince fit ve biçimli kalmasını sağlar.


    Selülite Karşı Alınabilecek Önlemler

    Selülit insan vücudundaki normal bir oluşumdur ve genetik koşullar tarafından belirlenir. Bazı kadınlar doğal olarak selülite sahiptir. Yine de diyet ve egzersiz vücudun fit ve biçimli kalmasını sağlayabilir.


    alıntı

    Selülitte Alternatif Tedavi

    Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    Selülitin Sebepleri


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:47.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429