Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Her Telden > Sağlık > Genel Sağlık » Anormal Davranışların Sınıflandırılması 2

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 20 Haziran 2013, 10:26   #1
    Keyifli~Üye
     
    Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
    Mesajlar: 1.444
    Handan_ is on a distinguished road
    Puanlar: 5.094, Seviye: 1
    Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 0%
    Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
    Standart Anormal Davranışların Sınıflandırılması 2

    mani nedir - paranoya nedir - madde bağımlılığı - anormal davranışların tedavi yöntemleriDUYGU DURUM BOZUKLUKLARI

    İnsanların duyguları her zaman aynı olamaz. Birey, mutsuzluk yaratacak bir durumla karşılaştığı zaman, çöküntü duygu durumu yaşar. Mutluluk yaratacak bir olayla karşılaşınca da neşe duyar. Bu doğal bir durumdur. Duygu durumun yaşanmasında, bireyler arasında farklılıklar da vardır. Aynı olayla bazıları daha az çöküntü yaşarken bazıları daha çok çöküntü yaşayabilir. Duygu durumun normalden uzaklaşmış olması, yaşanan çöküntü ve neşenin olayla bağlantılı olmayacak biçimde şiddetli ve uzun süre olması demektir. Duygu durumu bireyin iş ve sosyal yaşamını etkiliyorsa kendine bakımını bozuyorsa normalden sapmış demektir.

    Duygu durum bozuklukları çeşitli olmakla birlikte, çoğunlukla görülen bozukluk mani (uçuşum) ve depresyon (çöküntü) biçimindedir. Kişi, ya bu iki durum arasında gider-gelir ya da bunlardan birinde saplanır kalır.


    MANİ

    Mani duygu durumunda, kişi kendini gerçek durumla uyumlu olmayacak şekilde mutlu, iyi ve coşkulu hissetmektedir. Her şey ona büyük keyif verir. Güler, kahkahalar atar, şarkı söyler, dans eder. Bu neşe ve mutluluğun yanı sıra mani duygu durumunda taşkınlık, öfke ve saldırganlık görülebilir. Bağırıp çağırır, saygısızca davranışlarda bulunur. Mani durumunda bireyin düşünceleri hızlı gelişir, uyku gereksinimi azalmıştır. Sürekli konuşma ve hareketlilik görülür.


    Yersiz nedensiz mutluluk ve coşku

    her şeyden keyif alma

    Sürekli gülme, kahkaha atma,

    Öfke ve saldırganlık

    Bağırma

    Saygısız davranış

    Uyumama

    Sürekli konuşma

    Hareketlilik


    DEPRESYON

    Birey, depresyon sırasında hiçbir şeyden zevk almamaktadır. Gerçeğe uymayacak şekilde ve aşırı suçluluk duyguları, suskunluk, durgunluk, karamsarlık ve ilgi kaybı vardır. Hastada enerji azlığı, uyku bozukluğu ve iştahsızlık ya da aşırı yeme görülür. Uyku bozukluğu, aşırı uyku ya da uykusuzluk şeklinde görülür. Hasta umutsuzdur, dikkatini toplayamaz. Depresyonda, ölüm düşünceleri ve intihar eğilimi görülür.


    Hiçbir şeyden zevk almama

    aşırı suçluluk duygusu

    suskunluk

    durgunluk

    karamsarlık

    ilgi kaybı

    uyku bozukluğu

    aşırı uyku ya da uykusuzluk

    umutsuzluk

    dikkat toplayamama

    ölüm düşünceleri ve intihar eğilimi



    PARANOYA

    En önemli özelliği hallüsinasyon (sanrı)lardır. Genellikle hasta ünlü bir devletadamı mucit vb. gibi önemli biri olduğuna inanır ve buna uygun hikayeler uydurur. Bu nedenle sürekli izlendiğini, öldürülmek istendiğini ileri sürer. Sanrı dışında hiçbir düşünce bozukluğu yoktur.



    ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI

    Madde bağımlılığı, sürekli olarak ve artan miktarda madde kullanımı ihtiyacıdır. Kişi, madde kullanımını bırakmak isteğinde samimi olmakla birlikte başarılı olamaz. Bu durum onun önemli toplumsal ve mesleki etkinliklerini bırakmasına yol açar. Madde kullanımının yarattığı fiziksel ya da psikolojik sorunları bilmesine karşın bağımlılıktan kendini kurtaramaz.


    ANORMAL DAVRANIŞLARIN TEDAVİSİ


    Davranış bozukluklarının teşhis ve tedavisini yalnızca klinik psikologlar ve psikiyatristler yapabilir. Çünkü, sözü edilen davranışların bir insanda görülmüş olması, o insanın hasta olduğu anlamına gelmez. Görülen davranışın süresi, şiddeti, ortama uygun olup olmaması ve eşlik eden diğer davranışlar dikkate alınarak teşhis yapılır. O nedenle, bireyin kendisinde ya da yakınındaki kişilerde gördüğü bazı davranışlara dayanarak teşhis koyması sakıncalıdır. Eğer, bir kuşku duyuluyorsa ilgili kişi ya da kurumlara başvurulması gerekir.

    Tedavi, biyolojik- medikal, psikoterapi ve diğer tedaviler olmak üzere üç yönde yapılır. Davranış bozukluğunun özelliğine göre ya bu tedavilerden biri ya da birkaçı birden uygulanır. Yapılan tedaviler sonunda iyileşme oranı oldukça yüksektir. Fakat, bazı davranış bozukluklarında, hastalığın tekrar ortaya çıkması olasılığı vardır. Bu nedenle hastanın uzun süre takibi yapılır.


    BİYOLOJİK-MEDİKAL YAKLAŞIMLAR


    Bu yaklaşımlar, ilaçlarla, elektroşokla, psikoşirurji yöntemiyle yapılan tedavilerdir. Elektroşok, kişinin başına yerleştirilen elektrotlar aracılığı ile kısa süreli, hafif elektrik akımı verilerek yapılır. Şok sırasında kişinin bilinci kaybolur ve şoku hatırlamaz. Toplumda hastanın acı çektiğine ilişkin yaygın inanışa karşın kişi hiç acı hissetmez. Elektroşok tedavisinin neden iyileşmeye yol açtığı bilinmemektedir. Ender kullanılmakla birlikte, yararlı olduğu durumlar da vardır.

    Davranış bozukluklarının tedavisinde ilaçlar, kişinin yakınmalarını giderir ve duygu durumunu kontrol altına alır. Psikiyatristin kontrolünde kullanılan ilaçlar, özellikle psikotik hastaların tedavisinde önemli bir rol oynar. Antidepresanlar ve antipsikotikler gibi çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. İlaçlar, organizmada bozulan biyokimyasal dengenin düzenlenmesini sağlar. Hasta gerçekle uyum içinde olmayan duygu ve düşüncelere sahiptir. İlaçlar, bu nedenle ortaya çıkabilen intihar eğilimi ve saldırgan davranışları engeller. Günümüzde geliştirilmiş olan ilaçlar, bir psikiyatristin uyguladığı tedavi programı içinde bağımlılık yapmazlar. İlaç tedavisinin süresi ve bitirilmesi psikiyatristin kararına bağlıdır.


    PSİKOŞİRURJİ

    Ruh hastalıklarının tedavisinde cerrahi yöntemin kullanılmasıdır. Sabit fikir ve tekrarlayıcı davranışların frontal lobdaki bazı sinir bağlantılarından kaynaklandığı düşünülmektedir. Eğer, bu sinir hücreleri arasındaki bağlantıları kesilirse hasta iyileşebilecektir. Ancak, bu cerrahi yöntemin pek çok yan etkisi vardır. Zihinsel işlevler ve zeka bozulmamaktadır; fakat, iradede, psikomotor davranışlarda, toplumsal kurallara dayalı davranışlarda bozulmalar görülebilir.Psikoşirurji, diğer tedavi yaklaşımlarına yanıt vermeyen hastalara uygulanır.


    PSİKOLOJİK TEDAVİLER


    İlaçların ağır ve tekrar eden ruh hastalıklarda önemli bir katkısı vardır. Hastalar, tedavi süresince yaşadıkları bu olayların etkisi altında kalabilirler. Ancak, hastalar daha fazla yardıma ihtiyaç duyabilirler. Yaşadıkları çatışmaları kendi kendilerine çözmekte zorlanabilirler. Tedavinin başarı ile sürdürülmesi, hastanın yaşama uyumunun sağlanması ve hastanın davranışlarının değiştirilmesi için psikoterapi kullanılır. Ruh hastalıklarının tedavisinde hastanın, hasta olduğunu kabul etmesi ve tedavi olmayı istemesi tedavinin başarısı için gereklidir.


    PSİKOTERAPİLER

    Psikoterapi, hasta ile terapistin karşılıklı konuşmasına dayalı bir tedavi yöntemidir. Psikoterapi, kişinin iç görü kazanmasını sağlar. Çözümleyemediği çatışmalarını çözümlemesine ve savunma mekanizmalarını harekete geçirmesine yardım eder. Psikoterapi, kişinin psikoterapiste güven duymasına dayalıdır. Psikoterapist, psikoterapi eğitimi almış psikolog ya da psikiyatristtir. Psikoterapist, kişiyle karşılıklı konuşarak tedaviyi yürütür. Psikoterapi, farklı kuramlara dayalı olarak farklı biçimlerde yapılabilir. Psikoterapi ,biçimine göre beş ayrı şekilde yapılır. Bunlar; Bireysel psikoterapi, Grup psikoterapisi, Psikodrama, Oyun psikoterapisi ve Aile psikoterapisidir.

    Destekleyici psikoterapide, hastanın sağlıklı, uyumlu ve verimli yönleri harekete geçirilir, olumlu savunma mekanizmaları geliştirilir. Davranış terapisinde, koşullanma prensibinden hareket edilerek davranış bozuklukları giderilmeye çalışılır. Daha önceden oluşmuş koşullanmaların sönmesi sağlanarak sistematik duyarsızlaştırma yapılır. Kişide bulunan yanlış düşünce ve alışkanlıklar değiştirilerek bilişsel yeniden yapılanma gerçekleştirilir. Davranış terapisi ve bilişsel yeniden yapılanma, bireyin bilinçli yaşamasına yöneliktir. Psikanaliz yönteminden daha kısa sürede sonuç almak mümkündür.


    PSİKANALİZ

    Uzun süreli bir terapidir. Psikanalistin önce özel bir eğitim görmesi ve psikanalizden geçmesi gerekmektedir. Ruhsal bozuklukların ancak bir kısmına uygulanabilir. Kişi haftada 2-4 kez seansa katılır. Hasta, bir divana uzanarak ya da koltukta oturarak serbest çağrışım yoluyla konuşur. Tedavi 2-3 yıl ya da daha fazla sürer. Psikanalitik psikoterapi ile, hastanın kendisini tanıması ve değiştirmesi amaçlanmaktadır. Kullanılan araç ve yöntemler; serbest çağırışım, rüyaların çözümlenmesi ve yorumu, dil sürçmelerinin yorumu, iç görü kazandırmadır.


    DİĞER TEDAVİLER

    Biyolojik ve psikolojik tedavilerin yanı sıra uğraş terapisi, resim terapisi, müzik terapisi gibi tedaviler de vardır. Örneğin, resim terapisinde hastalara çeşitli konularda resim yaptırılarak duygularını dışa vurmaları sağlanır.



    alıntı


    http://www.mainboard24.com/lise/6989...ml#post4973272

    Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    Anormal Davranışların Sınıflandırılması 2


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     
    Seçenekler Arama
    Stil

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:48.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429