Alt 20 Haziran 2013, 12:06   #1
Keyifli~Üye
 
SaLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
Mesajlar: 1.125
SaLLa is on a distinguished road
Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Duygusal Yaraları iyileştirmek - 2

ayurvedik bir diyet - ayurvedik teknikler - duygusal dengenin sağlanmasıBir insan düşük Sadhaka Agni’yle doğsa da, sonradan zayıf diyet, yaşam tarzı veya davranışlarla edinse de çözüm aynıdır: iyiliği besleyen teknikler yoluyla dengeyi tekrar kurmak. Bu, Ayurvedik bir diyeti sürdürerek, Ayurvedik bitkiler kullanarak, yaşam stili ve dahasıyla başarılır.


"Sattva Vijaya”, "Sattva ile başarmak” anlamına gelen Sanskritçe bir terimdir. Sattva üstün benliğin pozitif, saf özellikleri; kişinin tamamen dengeli kozmik tabiatı anlamına gelir. İçteki mutluluğun bu sonsuz alanıyla ne kadar temas halinde olursanız o kadar keyifli, mutlu ve duygusal olarak dengeli hissedersiniz. Sattva Vijaya, kalp, zihin ve kişinin kendisi arasındaki bağlantıyı tekrar sağlayan Ayurvedik terapileri temsil eder. Bunlar, duygusal stresin dar sınırları içinde kalmaktansa kozmik, sonsuz potansiyelinizi kullanmanıza yardım eden diyetsel, bitkisel, davranışsal ve çevresel tercihlerdir. Ayurveda’ya göre farkındalığın her aşamasının, fizyolojik bir karşılığı vardır. Bu yüzden birinin farkındalığını değiştirirseniz, vücudu da ayak uydurur veya birinin vücudunu ve zihnini değiştirirseniz farkındalık da bunu takip eder. Bu Ayurveda’nın temel prensiplerindendir ve çok sayıda hem bilinç hem de vücutla çalışan tekniğin olmasının sebebidir.


Bu Ayurvedik tekniklerin en önemlisi meditasyon sayesinde aşkınlıktır. Aşkınlık (transcendence), insan bilincinin en kararlı, durgun halini tecrübe etmek anlamına gelen bir kelimedir. Bilimsel araştırmalar bu durumun derin fiziksel huzur, zihinde sakinlik ve belirgin denge ile görüldüğünü söyler. Araştırmalar aynı zamanda meditasyonda bu durumun tekrarlanarak tecrübe edilmesiyle, özelliklerinin zihne ve bedene nüfuz ettiğini ve günlük hayatta da bu özelliklerin görülmeye başladığını ve arttığını gösterir.


Transandantal Meditasyon (TM) araştırmacılar tarafından bu özelliğiyle iyi bilinir. Başka meditasyon teknikleri de stresi azaltmakta faydalı olabilir. En önemli olan hangi meditasyon tekniği kullanılırsa kullanılsın zihni, farkındalığın daha derin aşamalarına getirmesi, tüm zihinsel aktiviteyi (düşünceleri) aşması ve farkındalığın sessiz, durgun alanını tecrübe ettirmesidir.


Bu derinlemesine durgun halin tecrübesi geçmişten gelen stresi çözer ve günlük strese karşı dayanıklılık verir. Bu aşkınlığın düzenli olarak tecrübe edilmesiyle kişi içteki saf zekanın, saf mutluluğun ve saf Sattva’nın kaynaklarına ulaşır. Zaman içinde zihin ve vücut bu tecrübeyi hatırlar, böylece hayat değişiklikleri ve kayıplarla karşı karşıya gelindiğinde aşkınlığın sonsuz, değişmez haliyle daha ilişkili olur. Ayurvedik terimlerde bu hal "Atma” veya "Öz” olarak bilinir. Bu hal duygusal iyileşme için önemlidir çünkü derin bir sakinlik durumudur ve günlük dalgalanmalardan etkilenmez. Tekrarlanan tecrübeyle bu tamamen sessiz bilinç hali hem zihin hem de vücutta sabitlenir.


Patanjali’nin Yoga Sutraları bu tecrübenin önemini belirtir: "Yogash chitta vritti nirodhah”. Bu meşhur aforizma, "Yoga, zihnin aktivitesinin tamamen dinginleşmesidir” anlamına gelir. Aşkınlık yoganın hedefidir (yoga, birlik, bir olmak anlamına gelir); zihnin günlük hayatın değişimlerinden etkilenmeyen hali olan transandantal durumla bir olmayı amaçlar.


Duygusal Denge için 15 Adım


1. Etkili, stres azaltıcı, sakinleştirici bir meditasyon uygulayarak duygusal, fiziksel, zihinsel ve çevresel stresi azaltın.

Duygusal, fiziksel, zihinsel ve çevresel stresi azaltmak için çeşitli meditasyon yöntemlerini inceleyebilir, sakinleştirici etkilerinden fayda görebilirsiniz. Meditasyon, benliğin günlük etkilerden etkilenmeyen üstün bölgesine ulaşmayı sağlayarak, devamlı tecrübe edildikçe bu etkilere karşı meditatif hal dışında da direnç geliştirmeyi sağlar.


2. Akşam 10’dan önce uyuyun.

Daha erken, daha iyidir. Yeterince dinlenebilmek duygusal sağlık için zaruridir. Gecenin Kapha saatlerinde uyumak (18.00 – 22.00 arası) zihni ve vücudu tazeleyen derin, huzur dolu bir uykuyu teşvik eder. Eğer 22.00’den sonra ayakta olursak, gecenin Pitta vakti (22.00 – 02.00) başladıktan sonra, uykuya dalmakta daha çok zorlanabilir, sağlıksız olabilecek televizyon izlemek, atıştırmak gibi davranışlarda bulunarak, uyku eksikliğiyle ilgili başka problemlere de yol açabiliriz. Bu saatte sağlıklı şeyler yemek bile sindirimi rahatsız eder, sindirim sistemi gece vaktine atıkları atmak ve dinlenmek için ihtiyaç duyar. 22.00’den sonra uyumak daha huzursuz bir uykuya sebep olur ve duygusal stresle gecenin ortasında uyanmak daha olasıdır. Dinlenme eksikliği sayısız fiziksel ve duygusal sağlık problemiyle ilişkilidir. İyi kaliteli bir uyku, güçlü bir Ayurvedik iyileştiricidir ve duygusal dengesizliklere karşı ilk savunmalardan biridir.


3. Doğan güneşle uyanın.

Erken uyanmak, mutsuzluk hissini önlemek için çok önemlidir çünkü sabah 6’dan sonraya kadar uyumak (sabahın Kapha saatine, 06.00 – 10.00 arasına kadar uyumak) "ama”nın (vücuttaki toksinlerin) birikmesine, shrotaların yani vücudun iletişim kanallarının atıklarla tıkanmasına yol açar. Bu zihnin donukluğuna, depresif ruh hallerine ve kalp ile zihin arasında yavaş iletişime sebep olabilir.


4. Güneş doğarken açık havada yürüyün ve derin nefes alın.

Günlük egzersiz mutsuzlukla savaşmak için elzemdir çünkü egzersiz tıkanmış duyguların ve hormonların vücuttan atılmasını sağlar. Agni’nin (sindirim gücümüzün) etkisini artırır ve sindirimin işlevini geliştirir. Egzersiz aynı zamanda pozitif nörohormonların salgılanmasını sağlayarak ruh halini iyileştirir ve olumlu düşünceler getirir. Sabahın erken saatlerindeki güneş ekstra güç verir çünkü güneşin en "sattvik (saf, saflaştırıcı)” anında, tüm vücut tipleri için en faydalı olduğu anında pozitif enerjisiyle dolarsınız. Aynı zamanda vücudun dolaşım ve iletişim kanalları olan shrotaların açılmasına, sindirimin ve boşaltımın canlanmasına yardımcı olur, önceki günün atıkları temizlenir ve ideal sağlık için genel bir düzenleyicidir. Ayurveda’ya göre yürümek en iyi egzersizlerdendir ve sabah yapılması en uygundur.


5. Her sabah tuvalete çıkın.

Zaman zaman görülen kabızlık, rahatsızlığa, yorgunluğa ve mutsuzluğa sebep olabilir. Eğer zorlanıyorsanız güne pişirilmiş elma, kuru erik ve incirle başlayın. Gün içinde bol bol su için. Öğünlerinizi her gün aynı saatte yiyin, öğle yemeğini öğle 12.00 – 13.00 arasında yiyin ve akşam yemeğini hafif tutun. Sabah erken saatte yürümek düzenli boşaltımı teşvik etmek konusunda çok faydalıdır.


6. Doğal dürtülere karşı koymayın.

Ayurveda’nın kadim, nihai metinlerinden olan Charaka Samhita’ya göre idrara çıkma, dışkılama, cinsel boşalma, gaz çıkarmak, kusma, hapşurma, geğirme, esneme, açlık, susuzluk, ağlama, uyku ve efor harcadıktan sonra hızlı nefes alma gibi doğal dürtülerin baskılanması sağlıksızdır. Charaka Samhita’ya göre "Bahsedilen doğal dürtüler görüldüğünde bastırılmamalı veya görülmediğinde zorlanmamalıdır. Başka bir deyişle bunları baskılamayın veya zorla yapmayın. Doshalarda dengesizliğe, endişeli duygulara ve duygusal dengesizliğe katkıda bulunabilir.


7. Zeki gıdalar tüketin.

Bunlar işlenmemiş, organik yiyeceklerdir ve doğanın zekasını daha çok içerirler. Erken sindirilirler ve ojas yaratırlar. Ayurveda’ya göre ojas vücudun asıl enerjisidir ve hayatın özü ile dengelenir. Ojas mutluluk, dingin duygular ve vücutta iyi sağlık yaratan iyi sindirimin ürünüdür. Zeki proteinler tüketin, bunların arasında ıslatılmış yemişler ve çekirdekler, kuru üzüm, panir (taze peynir) ve yoğurt yerine Ayurvedik ayran bulunur. Yoğurda oranla ayran daha hafiftir, Kapha’yı artırmaz ve duyguları hafifletmekte daha iyidir. Ayurvedik ayran yapmak için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz. Ayurvedik ayran markette satılan ayran değildir. Bu tarif bağırsak yolundaki yararlı bakterileri geri getirerek sindirim ve emilime yardım eder.


Ayurvedik Ayran (Sindirime Yardımcı Lassi)


Malzemeler:


Çeyrek bardak taze soğuk yoğurt (En iyi sonuçlar için taze yapılmış yoğurt kullanın)

¾ bardak saf soğuk su (Tarifin işe yaraması için soğuk olması gerekir)

Çeyrek çay kaşığı toz kimyon

Çeyrek çay kaşığı kişniş yaprağı

1 tutam kaya tuzu veya deniz tuzu.


Yapılışı:

Taze yoğurdu blendera koyun ve 3 – 5 dakika çırpın. Soğuk suyu ekleyin ve düşük hızla 3 – 5 dakika daha çırpın. Yoğurdun tepesinde yağlı bir köpüğün biriktiğini fark edeceksiniz. Bir kaşık yardımıyla bu köpüğü alın ve atın. Yoğurt katı ve beyaz kaldığı sürece çırpıp yağlı köpüğünü almaya devam edin. Yoğurt sulu ama bulanık olduğunda ayran hazırdır. Baharatları ekleyin ve elle karıştırın. Oda sıcaklığında servis edin.


8. Karabiber gibi baharatlar Medhya Agni’yi geliştirir.

Bu da zihnin farklı fonksiyonları arasındaki koordinasyonun gelişmesi demektir. Başka baharatlar sindirimi destekler ve duyguları dengeler.

Duygusal Denge için Baharat Karışımı:


1 birim çekilmiş karabiber

1 birim çekilmiş kurutulmuş zencefil

2 birim çekilmiş kişniş

3 birim çekilmiş kimyon

2 birim çekilmiş zerdeçal

1 birim dövülmüş siyah kimyon (sadece kadınlar için)


Baharatları birbirine karıştırın ve hava almayan bir kapta saklayın. Sebze yemeklerine ve pirinçlere tat katmak için ghee’de (saf yağ) küçük miktarlarda soteleyin.


9. Kendinizi mutlu etmek için abur cubur yemekten vazgeçin.

Kalmış yemeklerden, donmuş veya paketlenmiş yemeklerden de kaçının çünkü bunlar taze değildir ve ojas üretimini desteklemez. Onun yerine tamamlanmamış sindirimin yapışkan bir ürünü olan ve mikro dolaşım kanallarını (shrotalar) tıkayan "ama” üretilmesini sağlarlar. Ama, Sadhaka Agni’yi yavaşlatır ve kalp ile zihin arasındaki iletişimi tıkayarak olumsuz duyguların gönderilmesindense vücutta depolanmalarına sebep olur. Shrotalar, veya kanallar temiz olursa olumsuz duygular ve stres daha çabuk işlenebilir ve daha çabuk salınabilir. Kaçınılacak diğer yiyecekler "nightshade” ailesine mensup, patates, domates, patlıcan, yeşil, sarı ve kırmızı biberlerdir. Bu sebzelerin vücut tarafından sindirimi daha zordur ve shrotaları tıkayabilirler.


10. Kendinize günlük Abhyanga (Ayurvedik yağ masajı) uygulayın.

Masajın birçok faydası vardır, dolaşımı artırır, dokulardan toksinlerin temizlenmesini sağlar, vücudu dinçleştirir, zihni ve duyguları sakinleştirir. Dokunma hissi duygularla ilişkilidir, kendi kendinize masaj yapıyor olsanız bile cildinize, yani dokunulabilir en büyük organınıza Vata doshayı dengelemek, endişe ve stres hissini azaltmak için ihtiyaç duyduğu dürtüyü vermiş olursunuz. Masajdan sonra ılık bir banyo yapın ve masajla hücrelerden çıkarılmış olan toksinleri temizleyin.


11. Sabah güneşindeki yarım saatlik yürüyüşten başka, ılımlı bir egzersize daha başlayın.

Yoga Asanaları gibi Vedik bir egzersizi takviminize eklemeniz önemlidir. Asanalar sindirimi geliştirir, Sadhaka Agni’yi canlandırır, toksinleri vücut hücreleri ve kanallarından temizler, genel dengeyi ve sağlığı iyileştirir. Mutsuzluk hislerine sebep olan toksinleri temizlemekte çok iyidirler.


12. Pranayama gibi nazik nefes egzersizleri yapın.

Prana, yaşam gücüdür ve pranayama zihin kanallarını, beyne oksijen taşıyan küçük, mikroskobik kanalları açar. Vücudun agni ve ojas gibi güneş ve ayla ilgili enerjilerini dengeler. Pranayama atıkları temizler, daha berrak düşünme ve dengeli duygular sağlar.


13. Maharishi Ayurveda Rasayanalarından alın.

Rasayanalar mutluluk ve yenilenme iksirleridir, kadim metotlarla haftalar, hatta aylar içinde hazırlanırlar ve bitkisel krallığın en tepesinde yer alırlar. Maharishi Amrit Kalash rasayanalar arasında en güçlülerdendir, mutluluk, ferahlık ve ideal sağlık yaratabilir. Tüm gerçek rasayanalar gibi Maharishi Amrit Kalash da medhya’yı, yani zihnin öğrenme, hafızada tutma, hatırlama işlevleri arasında koordinasyonu geliştirir. Bu çeşit bir koordinasyon duyguları dengelemek ve mutsuzluk hislerini önlemek için önemlidir. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidandır.


14. Achara Rasayanaları (Davranışsal Rasayanaları) çalışın.

Chakara Samhita’ya göre eğer bu olumlu davranışları günlük olarak çalışırsanız, genel sağlık ve iyileşme gelişecektir.

Achara Rasayanalar şunlardır:


Doğruluk

Öfkeden arınma

Alkole karşı iradeli olma

Şiddet karşıtlığı

Aşırı yorulmaktan kaçınma

Sakinlik

Tatlı dil

Meditasyonla aşkınlık

Temizlik

Sabır

Hayırseverlik

Öğretmenlere, ebeveynlere ve büyüklere saygı

Sevgi ve şefkat

Uyku ve ayıklıkta denge

Düzenli ghee (saf yağ) kullanımı

Zamana ve mekana uygun davranma

Tevazu

Hislerin Ayurvedik kontrolünü çalışmak. Ayurvedik kontrolün çabasız olduğu hatırlanmalıdır. Doğal, zorlamasız bir haldir ve kişi hayatın aşkın (transandantal) değerlerini tecrübe ettikçe gelişir ve evrimleşir. Efordan doğan bir kontrol değildir.

Bilge kişilerle görüşmek

Olumlu tavır

Kendine hakim olma

Doğruyu çalışmaya adanmış olma


15. Sevgi dolu bir çevre oluşturun.

Kendinizi olumlu, sevgi dolu, Sattvik bir hayat yaşamanızı destekleyen insanlarla çevrelemek çok önemlidir. Sağlıklı bir günlük rutin sürdürmekle ve sağlıklı yiyecekler yemekle ilgilenen arkadaşlar veya iş arkadaşları seçin. Aynı zamanda size saygı duyan ve mutluluk verici hisler yaratan kişilerin eşliğini seçmek faydalıdır.


Chakra Samhita’da eşlik eden kişilerin uygun ve uygun olmayanları anlatılmıştır. Uygun olanlar bilgelik, öğrenme, yönetme, sabır, hafıza ve meditasyon uygulamaları gibi konularda olgun kişilerdir. İnsan doğasından haberdar, endişeden uzak, herkese iyi davranan, huzurlu, doğru yönetimi savunan ve doğru eylemi takip eden kişiler de önerilir.


Uygun değil şeklinde tanımlanan kişilerse, olumsuz düşünen, konuşan ve yöneten, yapısı itibarıyle kavgacı olan ve şefkat hissetmeyen arkadaşlar veya tanıdıklardır. Önerilmeyen diğer kişiler başkaları hakkında sürekli kötü konuşan, zalim veya hırslı kişiler, başkalarının huzurunu kıskanan, başkaları hakkında alaycı bir tavır takınan ve dürüst bir hayat sürmeyen kişilerdir.


Duygular için Geleneksel Ayurvedik Bitkiler

Özgün Ayurvedik bitkisel ürünler bir hedef için hazırlanır: zihnin ve vücudun dengesini tekrar kurmak. Uygun şekilde alınarak, uygun bir hayat tarzı sürdürüldüğünde iyi sağlığı ve farkındalığın daha ileri aşamalarını tecrübe etmeyi desteklerler. Farkındalığın bu aşamaları duygularımız için istikrar sağlayıcıdır.


Brahmi (Bacopa): Brahmi, 3000 yıldan uzun süredir Hindistan’da bulunan popüler bir Ayurvedik bitkidir. Geleneksel olarak hafıza, öğrenme ve konsantrasyonu desteklemesi için kullanılmıştır. Bitki, zihinsel aktiviteye, beyin fonksiyonlarına, endişe veya huzursuzluk hislerini aşmaya yardımcı olan güçlü bir canlandırıcıdır. Antik Ayurvedik literatüründe Brahmi öğrenciler tarafından Vedik metinleri ezberlemeye yardımcı olması için kullanılmıştır. Sakinleştirici ve besleyici özelliklerinden dolayı Brahmi çok stresli iş veya çalışma ortamlarında çok faydalıdır.

Worry Free: Bu formüldeki bitkiler eşzamanlı olarak sinir sistemini sakinleştirirken, zihinsel keskinliği destekler. Daha önceden duygusal iflasa sebep olan olayları kolaylıkla atlatmaya başlarsınız. Bu durum farklı bir tavır takınmakla değil, strese olan otomatik ve ani duygusal tepkiyi değiştirmekle alakalıdır. Hayat çoğumuz için yavaşlamayacaktır bu yüzden Worry Free ile sağlıklı duygusal tepkiler edinin. Sağlığınız ve gönül rahatlığı için bu şarttır.

Blissful Joy: Bu geleneksel formüldeki bitkiler zihin – beden bağlantısını besler. Bunu, kötü hissettiren toksinleri uzaklaştırarak, hücrelerdeki mutluluk anılarını destekleyerek ve duygularla ilgili hormonları dengelemeye yardımcı olarak yaparlar. Sonuç yenilenmiş bir enerji ve mutluluk hissiyle, genel bir iyilik hissidir. Bu bitkiler duygusal denge için mükemmel takviyelerdir.


Özel olarak bu bitkiler üç önemli altdoshayı dengeler:


Tarpaka Kapha: Dengede olduğunda istikrarlı bir kişiliğe katkı sağlar.

Prana Vata: Enerjiyi, yaratıcılığı, bakış açısını, bilincin ve öz farkındalığın büyümesini idare eder.

Sadhaka Pitta: Dengeli duygulardan, özgüvenden, sağlıklı arzulardan, motivasyondan ve tatmin hissinden sorumludur.


Arjuna Myrobalans bitkisi, kalbi ve duyguları güçlendirme yeteneğiyle ünlüdür. Ruh halini düzeltmek, duygusal istikrar ve gücü teşvik etmek için özel bir Vedik bitkidir. Ashwaganda ve Hint fesleğeni, vücudun stresli durumlara verdiği doğal tepkiye yardımcı olurlar ve ayrıca Prana Vata’yı dengelemek ve duygusal istikrarı geliştirmekte etkilidirler.



alıntı

Duygusal Yaraları iyileştirmek - 1

SaLLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Duygusal Yaraları iyileştirmek - 2


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:47.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428