Alt 21 Haziran 2013, 16:38   #1
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart İmplant Nedir Kimlere Uygulanır

İmplant Nedir - İmplant - İmplant Uygulaması - İmplant Kime Uygulanır

Diş İmplantları Hangi durumlarda implant yapılabilir ?


Dişlerinizin sadece çiğnememizi değil konuşmamızı, görünüşümüzü hatta kişisel karizmamızı da etkileyen bir organımız olduğu unutulmamalıdır.


Tek diş eksikiliği , birden fazla diş eksikliği ve tam dişsizlik durumlarında implant uygulanabilir.



Kimlere implant uygulanabilir ?


Normal bir yara iyileşme kapasitesine sahip,


Yeterli miktarda ya da yeterli miktara ulaştırılabilecek potansiyelde sağlıklı kemik yapısına sahip,


İmplant yapımı için sakınca teşkil eden sistemik hastalıkları (şeker hastalığı, ileri derecede kemik erimesi vb.) olmayan herkese, implant uygulanabilir.



İmplant uygulamasının avantajları nelerdir?


İmplant, sağlam, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. İmplantlar üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken en doğal yapıyı oluştururlar. Eksik dişlerin tamamlanması sürecinde, sağlıklı dişlere dokunulmamış olur.Sağlam dişlerimizin protez yapmak amacıyla kesilmemesi elbette çok önemli bir avantajdır.Ayrıca implantlar diğer protez seçeneklerine oranla çok daha uzun ömürlüdür.


Özellikle diş eksikliklerine bağlı olarak sabit protez kullanma şansını yitirmiş hastalarımızda ya da kemik erimesine bağlı olarak total protezlerinin ağızlarında sabit durmamasından şikayetçi olan hastalarımızda ilk akla gelecek alternatif implant tedavisi olacaktır.


Zira yaşam standartlarının gelişmesine bağlı olarak uzayan insan ömrü ,pek çoğumuzu ileri yaşlarda da belirli bir yaşam konforunu talep eder duruma getirmiştir.yine genç yaşlardan itibaren hareketli (takıp çıkartılabilen) protezler kullanmak yine hiç birimizin arzu edeceği bir şey değildir.işte tam da bu noktada implantlar bize büyük bir tedavi alternatifi sunar.


Diş kaybının etkileri fizyolojik olduğu kadar psikolojik de olacaktır. İmplant, doğal dişin yerine geçen bir özel uygulama olarak, diş kayıplarının ya da doğuştan gelen diş eksikliklerinin neden olduğu fizyolojik ve psikolojik sorunlara kesin ve sağlıklı bir çözüm imkanı da sunmaktadır.


Oral Implantoloji nedir?


Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan, kemik dokusu ile birleşimini tamamladıktan sonra da doğal bir diş gibi iş görebilen, titanyumdan yapılmış ; plak, vida ve çivilere implant denir.


İmplant üzerine yapılan diş , doğal dişiniz gibi görünür, doğal performans gösterir.


İmplant insanlık tarihi kadar eskilere dayanan bir uygulamadır. Tarihin çeşitli dönemlerinde insanlar, çene kemiği üzerine diş görevini görecek parçalar monte etmeyi bir çözüm olarak görmüşlerdir.


Günümüzde implant materyali olarak en fazla kullanılan ****l titanyumdur.


Titanyum, doku uyumu mükemmel olan, yüzyıllardır tıbbın birçok alanında güvenle kullanılan bir ****ldir.


Kök, silindir ya da vida şeklinde biçimlerindirilen titanyum, özel birtakım işlemlerden geçirildikten (özel dizayn asitleme ,lazerle pürüzlendirme vb) sonra dental implant olarak kullanıma hazır hale gelmektedir.



Bu işlemler implantın kalitesini belirler.


Diş kayıplarının ya da meydana gelen travmaların sonucunda, fizyolojik olarak oluşan kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına sebep olmaktadır. Bu durum, uygulanacak protezin işlevini tam olarak yerine getirebilmesine engeldir. Bunun sonucunda da çiğneme ve konuşmada problemler söz konusu olur.



Tedavi hedeflerimiz nelerdir ?


implantlar ve bunlardan destek alan implant üstü protezler ile her türlü dişsizliğin ve eksik fonksiyonların giderilmesidir.


Tek diş eksikliğinin komşu sağlam dişlere dokunulmadan giderilmesi


Birden fazla diş eksikliğinin, takılıp çıkartılan protezler yerine, implantlar yardımı ile sabit köprüler yapılarak giderilmesi.


Tam dişsizlik durumunda takılıp çıkartılan protezler (damak) yerine sabit protezler yapılması mümkün değildir.



İmplant her yaşta uygulanabilir mi?


Evet. Yalnızca, gençlerde kemik gelişiminin tamamlanması gerekmektedir. Bu da kızlarda 16-17, erkeklerde ise 18 yaşına kadar gerçekleşmektedir.


Erişkinler için üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki insana uygulanabilir. Yaşlı insanlar daha çok diş kaybettiklerinden ve çene kemiklerinde erimeler olduğu için diş implantlarına daha çok gereksinim duyarlar .


Bütün diş implantları başarılı mıdır?


İmplantların başarısı için genel sağlığın iyi olması, yani yeterli "iyileşme potansiyeli" olması, doğru teşhis konulması ve implantın temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir. Bunun yanında hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun protez yapılmış olması gereklidir. Ayrıca, çok fazla sigara içilmesi ve/veya aşırı alkol kullanılması başarıyı olumsuz etkileyecektir.


Yukarıdaki faktörlere bağlı olarak İmplantların kullanım ömürleri ne kadardır ?


İlk hastalar, otuz yıldan fazla bir süredir implantlarını başarı ile kullanmaktadırlar. Bu süre, genel sağlık durumu, implantın günlük bakım ve temizliği gibi birkaç değişkene bağlıdır. Yine de başka her türlü tıbbi müdahalede olduğu gibi, prensip olarak, hayat boyu garanti vermek implant başarısı %90-100 arasında değişebilir.

İmplantın yapılmasının mümkün olamadığı durumlar ;


Bazı bedensel rahatsızlıklar veya engeller nedeniyle implant yapılması sakıncalı olabilir.



Bunlar :


* İleri derecede kemik erimesi

* önemli kalp rahatsızlıkları

* Kan pıhtılaşma sorunları

* Romatizmal hastalıklar

* Aşırı düşkün olmak ve benzeri durumlar.

* Diabet ( şeker hastalığı ) olan hastalarda ; kontrol altında olmayan ve diabetin düzenli seyretmediği durumlarda

Çenedeki kemik yapısının uygun olmaması , yetersiz veya anatomik olarak riskli olması .

Hastanın cerrahi işlemlere yatkın olmaması

( aşırı korku , endişe )

Hastanın maddi durumunun iyi olmaması

( Pahalı bir işlem olması)

Hastanın implant sonrası oral hijyenini

( ağız temizliğini ) tam olarak sağlayamayacağı durumlar.



Eğer tedavi başarısız olursa?


İmplant çok basit bir girişim ile çıkartılabilir ve yeri kendiliğinden iyileşir.



İmplantlar vücut tarafından reddedilir mi?


İmplantlar çoğunlukla titanyum denilen biyolojik uyumlu maddelerden yapılmaktadır. Titanyum canlı bir madde olmadığı için, kalp ve böbrek transplantasyonlarında olduğu gibi bir antijen - antibody reaksiyonu oluşturmaz.. Bu nedenle bir "doku reddinden" söz edilemez.



Kanser riski var mıdır?


Tıp ve diş hekimliği dünyasında diş implantlarının kansere neden olduğunu gösteren tek bir örnek bile yoktur.



Diş implantları kozmetik nedenlerle uygulanır mı?


Diş implantlarının temel uygulama alanı diş eksikliğinin giderilmesidir. Diş eksikliği giderilirken kozmetik iyileşmeler de elde edilebilir.


Bir garanti verilebilir mi?


Yapılan bilimsel çalışmalarda implant başarısının %90-100 arasında değiştiği gösterilmiştir. Ancak her tür tıbbi müdahalede olduğu gibi implantlar için de garanti vermek mümkün değildir.Ancak kliniğimizde tedavi başarısını artırmak için gerekli koşullar son derece özenle bir araya getirilir.


Tedavi başarımızı belirleyen temel kriterlerimiz nelerdir ?


Öncelikle vaka seçimi yani doğru endikasyonun koyulması tedavi başarısı için ilk şarttır.


Doğru protetik planlama ,


Klinik şartların uygunluğu ( gerekli cerrahi malzeme ve sterilizasyon koşullarının hazır olması )

Yeterli cerrahi becerinin gösterilmesi


Yıllara ve çok sayıda vakaya bağlı olarak, klinik güvenilirliği kanıtlanmış implant markalarının tercih edilmesi .


Ve üst yapı (implant üstü protez ) yapılırken de aynı özenin ve becerinin sürdürülmesi .


Tedavi başarımızı yüksek tutan temel kriterlerimizdir.


İmplant Pahalı bir tedavi midir?


İmplant uygulamaları bir dizi karmaşık ve uzun süreli işlemleri gerektirir. Dolayısıyla rutin diş hekimi hizmetlerinden daha yüksek bir harcama da gerektirirler. İmplant tedavileri tamamlanan hastalarda yapılan bir araştırmada, hastalar yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını ve gerekirse aynı şeyi tekrar yaptıracaklarını belirtmişlerdir.


Operasyon sırasında ve sonrasında bir rahatsızlığım olacak mı?


Operasyon lokal anestezi ve sedasyon ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilmektedir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Operasyondan sonra herhangi bir diş çekiminden sonra da duyulabilecek hafif bir ağrı veya şiş olabilir. Bunlar da ağrı kesicilerle ve gerekli önlemlerle rahatlıkla giderilebilir.


Yerleştirme operasyonu ve protezin tamamlanması ne kadar sürer?


Cerrahinin süresi yerleştirilecek implant sayısına ve hastanın koşullarına bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında değişebilir. Operasyondan sonra, implant ile kemiğin kaynaşması için (osseointegrasyon) 3-6 ay kadar beklenir. Daha sonra bu implantlar üzerine, birkaç seans süren bir uygulama ile protezler yerleştirilir.


Bir diğer seçenek ise, ufak bir maliyet farkını göze alarak uygulanabilecek aktif yüzeyli implantlardır . kaynaşma ( osseointegrasyon ) süresini 2 haftaya indiren dolayısıyla çok daha kısa sürelerde protez yapımına imkan veren bu yeni tür implantlar da hastalarımızın zaman kısıtlılığına bağlı olarak tercih edilebilir.


Bazı uygun koşulların sağlanabildiği durumlarda hiç beklemeden de protez yapılabilmektedir. Çağdaş diş hekimliğinin bütün olanaklarının kullanıldığı bu protezler birer mühendislik harikasıdır.



Dt. Aslı TUNCER Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
İmplant Nedir Kimlere Uygulanır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:16.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428