Alt 22 Haziran 2013, 04:46   #1
Keyifli~Üye
 
Kelebek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30 Mart 2011
Mesajlar: 1.155
Kelebek is on a distinguished road
Puanlar: 4.573, Seviye: 1
Puanlar: 4.573, Seviye: 1 Puanlar: 4.573, Seviye: 1 Puanlar: 4.573, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart 4 Boyutlu Güzellik






Bedensel – Fiziksel Beden ve Enerji BedenRuhsalZihinselDuygusal4 boyutlu güzellik için beden, zihin, kalp ve ruh arasında denge gereklidir.
Yasam elektriksel akımdan ibarettir. Hastaliklar enerji akışındaki blokaj veya bozulma ile baslar. Kısaca auramız (enerji bedenimiz) kirlenir. Titreşimimiz bozulur.
Enerji akısındaki blokaj veya bozulma, belirtiler görülmesinden 7 veya 8 adim öncedir. Hastalıklar auramızda 2-7 yıl kalabilir.
Önemli olan bu bilgiler dahilinde güzelliğimizi, sağlığımızı bozulmadan korumaktır.
Fiziksel Güzellik






Bedenimiz en önemli varlığımızdır. Bedenimize iyi bakmak, bedenden gelen tüm sinyalleri iyi dinlemek gerekir. Aşırı yorgunluk ve ağrı en önemli sinyallerden biridir. İyi bakmadığımız zaman bağışıklık sistemi çöker, hastalıklar başlar. Bedenimizin her hücresinin, her atomunun, muhakkak üst frekanslarda titreşmesi önemli.-Bu yüzden bedenimize iyi bakmalı, doğru beslenmeli, zihnimizi olumsuz düşüncelerden arındırmalıyız.
Doğru beslenme
Bedene iyi bakmak nasıl olur?
3 S kuralı uygulanacak:
Sık beslenlenmek+ Su içmek( ılık su 10 bardak) +Spor yapmak –yürümek ( günde 5000-8000 adım
Kilo vermek için:Altın Kural:
Acıkmadan yemek yiyip ve susamadan su için lütfen.
5N kuralı; sırasıyla
Ne yediğiniz,
Nasıl pişirdiğiniz,
Ne ile birlikte,
Ne zaman ve
Ne kadar , yediğiniz çok önemli”
“Spor yapmaya henüz başlamadıysan, gün içinde kısa mesafeli yerlere yürüyerek gidebilir, evde 15–20 dakika dans ederek ****bolizmanı canlandırabilirsin.”“Kibrit kutusu gibi kavramları bir kenara bırak! Herkesin midesi, kendi iki avucu kadardır. Bu yüzden bir öğünde iki avucun kadar yemek yemelisin.”“Mevsimlere göre beslenmeye özen göster. Yazın sulu ve serin; kışın sıcak ve kuru besinler tüket.”“Tatlandırıcı ve şeker kullanma. Sakız çiğneme.”“Yiyecekleri 30-40 kez çiğne. Çok çiğneyince asidik gıdalar, alkali olurlar ve midede çok az asit oluştururlar. Bu da sindirimi hızlandırır.”“Yemek sırasında su veya başka sıvı tüketme. Bu, sindirimi yavaşlatır.”“Öğün aralarında 10-12 bardak sıcak su tüket. Yemeklerini sakin bir ortamda ve oturarak ye. Ne kadar hızlı yersen, o kadar yavaş hazmedersin. Bu da kilo almana neden olur.”“Hastayken, ateşin varken sulu gıdalar tüket. Duygusal çöküntü yaşıyorsan, kızgın, endişeli veya çok üzüntülü isen, fazla yemek yeme. Çünkü bu sırada sindirim sistemi kapanır; çalışmaz. Yediğin her şey vücudunda kalarak, asit ve toksin üretir.”Mevsime ait meyva ve sebzelerini tüketmekSuni gıdalar ,tatlılardan, beyaz un ve beyaz şekerden uzak durmak“Hastalik, yaslanma tüm bedende birikmis zehirlerin sonucudur. Bu toksinler kristalize olur ve sertlesir, eklemlerin etrafinda, kaslarda ve tüm bedendeki milyarlarca hücrede yerlesir.Karaciger, dalak, kolon, mide, kalp ve diger organlarimiz, bezler ve hücreler birikmeyi paylasirlar, bu onlarin dogal faaliyetlerine zarar verir, zayiflatir. “Toksinden arınma( Detoks) yöntemleri:Limonata Detoksu:
1 yemek kasigi limon suyu (yaklasik ½ limon)
1 yarım tatlı kasigi akçaagaç surubu / bulamazsanız şekersiz dogadan erik marmelatı veya kuşburnu marmelatı olabilir.
1/10 çay kasigi kirmizi biber
Bu karışım ılık sıcak su ile 300 ml ‘e tamamlanacak. Bundan 6-8 adet içilecek
Karaciğer Detoksu:
Enginar Kürü 40 Günlük
Toplam 5-7 adet enginar yaprağı ( bir enginarın iç yaprağı ve dış yapraklarından) , 3 avuç kuru hindibağ veya (bulabilirseniz bu mevsimde pazarlarda olabilir taze yarım demet hindibağ ), 1 tatlı kaşığı lavanta, 1 parça kök zerdeçal 1,5-2 litre suya atılıp kaynatılacak. Dolapta bekletilecek
Her hafta yeniden hazırlanacak
Her sabah ve akşam 1 küçük su bardağı yemekten 20 dak önce içilecek. (Hazırlanan bu karışım dolapta saklanarak tüketilecek.) Toplam 40 gün yapılacak
Genel hastalıklardan korunma Detoksu:
6.5 bardak Dulavratotu kökü (dilimlenmis veya kurutulmus)

2 bardak (kuzu kulagi)(toz halinde)

¼ (çeyrek) bardak Ravent (toz halinde)

½ bardak karaagaç (toz halinde)

Hazırlanışı:

Kuru otlari iyice karistirin. 2 litre suyu kaynatın , 1 bardak ot karışımını ekleyin, 10 dak kaynatın. 12 saat kapalı kapta bekletin. Tekrar 20 dak ısıtın( kaynamasına yakın kapatın ), tülbentten süzün ve dolapta saklayın. İçmeden önce siseyi iyice sallayin ve için .Hastalıklardan korunmak için yatmadan önce veya yemekten en az 2 saat önce aç karnina 2 yemek kasigi için.Kanser veya çeşitli hastalıklarda sabah (kahvaltidan 5 – 10 dakika önce) ve aksam (yemekten en az 2 saat önce.) günde iki kere.
Estetik medikal uygulamalar:

Mezoterapi, mezolifting, botox, dolgu yöntemleriCilt bakımı




Cilt için bitkisel tedaviler
Mayanin cilde yararlari antik caglardan beri biliniyor.Yüzünüzü her sabah adaçayı ile yıkayın lütfen dolaşımı artırırHergün mutlaka gülsuyu ile cildinizi yıkayınHaftada 3-4 kez kahve telvesi ile cildinize pelling yapın.Çok Özel Yüz Yenileme Kremi:
Jojoba YağıAvakado yağıAloe vera yağıBugday yağıÜzüm Çekirdeği yağıGreyfurtBira mayası ( karışıma sonradan ekleyin)Hepsi 1 ölçek karıştırılacak, gece yatarken 2-3 damla kullanılacak.Cildi besler, gerginleştirir.Kırışıklıkları düzeltir.18 yaşından itibaren her cilt tipinde kullanabilir.Fazla yağlı gelirse yüzünüze gülsuyu sıkın ( sprey ile ) ve kağıt mendille hafif kurulayın.
Saç için bitkisel tedavi:
1,5 litre kaynatılmış suya bir avuç papatya ve adaçayı koyun ve kapaklı bir kapta 4-5 dakika kaynatın.Yarım saat demlensin ve tülbentten süzün bir şişede saklayabilirsiniz. Saçlarınız için çok besleyici olan bu tonik ile hergün masaj yapın ve ayrıca banyodan sonra son olarak bununla durulayın.Maya ozellikle stresli donemlerde saclarin dokülmesini onleyip saglikli uzamasini sagliyor. İcerigindeki B5 vitamini, sac sagligi icin cok onemli olan keratin olusumunu uyariyor. Keratin, saclarin dokülmesini onleyip daha hacimli ve gür gorünmesini sagliyor. 4 corba kasigi toz mayayi 1 bardak ilik suda eritin. Sac diplerine früksiyon yaparak yedirin. Birkac dakika bekledikten sonra bol suyla durulayin.Sellülit için için bitkisel tedavi:
Selülit için özel bakım
40-50 dak yürüyüş yapıldıktan sonra , vucudumuz ısınmışken ham ipek kese ile dairesel hareketlerle ( her bir bölgeye 5’er dak olmak üzere karın, kalça ve uyluk kısımlarına masaj yapılacak ). Ardında yine aynı bölegelere 5’er dakika yine dairesel hareketlerle 10 damla özel karışım ile masaj yapılacak.
Özel Karışım için gerekenler:
Deniz tuzu 1 kg
Yarım limonun suyu
1/2 kahve kaşığı portakal yağı, 4-5 damla biberiye yağı, 1 çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı lavanta, 1 çay kaşığı yeşil çay , 10 damla greyfurt suyu, 10 damla havuç suyu nu bir kapta karıştırın.Bu karışım kullanılacağı bölgeye göre miktarı değişebilir.
(Bu karışım aynı oranlarda artırılarak çoğaltılır ve 1 hafta dolapta bekletilerek kullanılabilir. )
Ozon terapisiAkupunkturReflexologyYogaPilatesNefes yogasıRuhsal Güzellik






Bütünsel güzellik hali için ruhsal durumumuz çok önemlidir.
Canlı ve sağlıklı olmak için ruhsalda iyi olmamız gerekir.Değerlerimiz ve inançlarımız olursa bunlar bizi ayakta tutar, motive eder.Bir kişinin ruhsal yaşamı ailesi, iş arkadaşları, arkadaşları , toplum ve tüm dünya ile olan ilişkisine yansır.Ruhsal yaşamında zayıflıklar veya eksiklikler olanlar, daha sinirli, gergin ve depresonda olur.Ruhsal yaşamın eksikliği hastalıklara neden olur.Ruhsal güzellik için önerilen:
DuaAura temizliğiNefes yogasıZihinsel Güzellik






Zihniniz kaygı dolu düşüncelerle dağınık mı?
Biz neden beynimizin yaratıcı gücünü kullanmak yerine , olumsuz hayaller kurarak duygularımızı ve ardından bedenimizi bozmaktayız?Aborjiniler ( Avusturalya Yerli Halkı) yıllardır zihinde oluşturulan resmi telepatik olarak iletebilmektedirler.
MeditasyonAçık havada yürüyüşDuygusal Güzellik






İki ana duygumuz vardır: Sevgi ve korku/ kaygıHer iki durumda farklı kimyasallar salgılanır vücudumuzdan . Yaşamayı öğrendikçe kaygımız artar, sevgi azalır.Duygularımız aradan çıkar ve tamaman mantığımız öne çıkar.Kendimizi korumaya yönelik yaşamaya başlarız.Genellikle toplumda bizlere öğretilen duygularımızı saklamaktır.Ne hissettiğini belli etme ! İyi de duygularımı bedenim algılıyor, kimyasallar salgılanıyor ancak beden tersi davranmaya zorluyoruz.Bir süre sonra öfke başlıyor. Bizi mantığımız kullanarak yaşamayı biliyoruz. Yaşadıkça duygularımızı göstermekten ve kontrolümüzü kaybetmekten korkarız.Ya da hissetmeye başlarsak bunun hep devam edeceğinden korkarız.Kaygı yaratmadan sevgi ile yapılmalıdır.
Genelde mantığımız duygularımızı, sinir sistemimizi ve fiziksel ihtiyaçlarımızı bastırır.Ancak kalbimizi işe katmazsak beden dengemiz değişir.Kalbimizle/ duygularımızla düşünmeyi öğrenmeliyiz.Düşüncelerimiz davranışlarımızı ve sağlığımızı nasıl etkiler?

Duygularımız ve bastırılmış duygularımız ciddi hastalıklara neden olabilirler.
Bir gülümsemenin degerini hiç fark ettiniz mi ? Gülümseme tüm farki yaratabilen bu küçük seylerden biridir. Bir gülümseme bir dua kadar degerlidir.Bir el uzatma, birine dokunma, kocaman bir kucaklama,ögüt vermek yerine dinlemek için zaman ayirmak tüm bu eylemler şifa verir.Baskalarini yargilamamak ve düsüncelerimizi pozitif tutmakDüsüncelerimiz özel degildir, onlar etrafimizdakileri etkiler. Baskalari hakkinda iyi seyler düsünmek, onlara nazik davranmak kadar önemlidir.Pozitif bir tutumu sürdürmek, kısaca davranislar ve duygular endokrin sistemi etkiler, bagisiklik sistemi üzerinde pozitif etkileri yaratır.Saygılarımla

Dr. Gönül Ateşsaçan

Estetik Medikal Hekimi ve Beslenme Danışmanı

Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
4 Boyutlu Güzellik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:56.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428