Alt 20 Haziran 2013, 09:49   #1
Keyifli~Üye
 
SaLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
Mesajlar: 1.125
SaLLa is on a distinguished road
Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Karaciğer Kanseri

karaciğer kanserinin belirtileri nelerdir - kanser türleri - karaciğer kanserinin evreleri - kanser oluşumu - karaciğer kanserinin tedavisi varmı

Karaciğer kanseri, karaciğer hücrelerinde başlayan bir kanser türüdür. Karaciğer, karnın sağ üst bölümünde, diyaframın altında ve midenin üzerinde bulunan futbol topu büyüklüğündeki bir organdır.



Karaciğer kanseri dünyada en yaygın kanser türlerinden bir tanesidir. Karaciğer kanseri vakalarının birçoğu kalın bağırsak, akciğer ve göğüs gibi vücudun diğer bölgelerinde başlar. Doktorlar buna karaciğer kanseri yerine ****statik kanser adını verirler. Bu kanser türü başladığı organın adıyla anılır. ****statik kalın bağırsak kanseri, kalın bağırsakta başlayan ve karaciğere yayılan kanseri tanımlamak için kullanılır.



Belirtileri



Karaciğer kanserinin erken aşamalarında birçok kişide belirtiler ortaya çıkmaz. Karaciğer kanseri belirtilerinin arasında şunlar yer alır:



İstem dışı kilo kaybı

İştahsızlık

Üst karın bölgesinde ağrı

Mide bulantısı ve kusma

Genel güçsüzlük ve yorgunluk hali

Karaciğerde büyüme

Karında şişlik

Cilt renginde ve gözlerin beyazında sararma (sarılık)

Tıbbi yardım gerektiren durumlar



Sizi endişelendirecek belirtilerle karşılaşırsanız, doktorunuzdan randevu alın.



Sebepleri




Birçok vakada karaciğer kanserinin nedeni bilinmez. Buna karşın, bazı vakalarda karaciğer kanserinin nedeni bilinir. Örneğin, bazı hepatit virüslerinin neden olduğu kronik enfeksiyonlar karaciğer kanserine neden olabilir.



Karaciğer kanseri, karaciğer hücrelerinin DNA’larında (vücuttaki her bir kimyasal sürece ilişkin talimatlar sağlayan kod) değişiklikler (mutasyon) olması sonucu ortaya çıkar. DNA mutasyonları bu talimatlarda değişikliklere neden olur. Sonuç olarak, hücreler kontrol dışı büyümeye başlar ve kötü huylu hücre topluluğu olan tümörler oluşur.


Karaciğer kanseri türleri



Karaciğer hücrelerinde başlayan birincil karaciğer kanseri, kanserli hücrelerin çeşidine bağlı olarak farklı türlere ayrılır. Bunlar:



Hepatosellüler karsinom. Çocuklarda ve yetişkinlerde en yaygın görülen birincil karaciğer kanseri türüdür. Kanser, temel karaciğer hücresi olan hepatositte başlar.

Kolanjiokarsinom. Bu tür kanser, karaciğer içerisindeki ufak boru görünümlü safra kanallarında başlar. Bu kanser türü bazen safra kanalı kanseri olarak da adlandırılır.

Hepatoblastom. Nadir görülen bu karaciğer kanseri türü, 4 yaşın altındaki çocukları etkiler. Hepatoblastom hastası çoğu çocuk başarıyla tedavi edilebilir.

Anjiosarkom veya hemanjiosarkom. Nadir görülen bu kanser türleri, karaciğerdeki kan damarlarında başlar ve hızla ilerler.



Risk Faktörleri




Birincil karaciğer kanseri riskini artıran faktörler şunlardır:



Cinsiyet. Karaciğer kanseri riski erkeklerde kadınlara oranla daha yüksektir.

Yaş. Kuzey Amerika, Avrupa ve Avusturalya’da karaciğer kanseri genellikle ileri yaşlardaki yetişkinleri etkiler. Asya ve Afrika’daki gelişmekte olan ülkelerde karaciğer kanseri 20 ile 50 yaş arası kişilerde daha sık görülür.

Kronik Hepatit B ve C enfeksiyonları. Kronik hepatit B ve C enfeksiyonları karaciğer kanseri riskini arttırır.

Siroz. İlerleyici ve geri dönüşü olmayan bu sağlık sorunu karaciğerde yara izlerine neden olur ve karaciğer kanseri riskini artırır.

Bazı kalıtsal karaciğer rahatsızlıkları. Karaciğer kanseri riskini artıran karaciğer rahatsızlıkları arasında hemokromotoz, oto bağışıklık hepatit rahatsızlığı ve Wilson hastalığı yer alır.

Diyabet. Kan şekeri rahatsızlığı olan kişilerde karaciğer kanseri riski diyabet rahatsızlığı bulunmayan kişilere oranla artış gösterir.

Alkolik olmayan yağlı karaciğer rahatsızlığı. Karaciğerde yağ birikimi karaciğer kanseri riskini artırır.

Aflatoksine maruz kalmak. Aflatoksin üreten mantarları içeren gıdalar karaciğer kanseri riskini önemli ölçüde artırır. Mısır ve fıstık gibi ekinler aflatoksin içerebilir.

Aşırı alkol tüketimi. Aşırı alkol tüketimi, geri dönüşü olmayan karaciğer hasarlarına ve karaciğer kanseri riskinde artışa neden olabilir.

Obezite. Sağlıksız vücut kütle endeksi karaciğer kanseri riskini artırır.



Muayenesi




Karaciğer kanseri olduğunuzu düşünüyorsanız, ilk olarak aile hekiminize veya bir pratisyen hekime danışın. Eğer doktorunuz, karaciğer kanserinden şüphelenirse, sizi karaciğer hastalıkları konusunda uzman bir hematologa veya kanser tedavisinde uzman bir onkologa yönlendirecektir.



Doktorunuzla ilk randevunuzda konuşulması gereken birçok konu olacağından randevuya hazırlıklı gelmeniz iyi olacaktır. İşte randevuya hazırlanmanıza yardımcı olacak bazı bilgiler ve doktorunuzun size yöneltebileceği sorular.



Randevudan önce yapabilecekleriniz



Randevu öncesi kısıtlamalardan haberdar olun. Randevu alırken doktorunuza kalori alımını azaltmak gibi randevudan önce yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun.

Gözlemlediğiniz belirtileri yazın. Bu listeye lösemi belirtilerinin dışında gözlemlediğiniz belirtileri de ekleyin.

Temel kişisel bilgilerinizi yazın. Bunlara büyük stres olaylarını ve son zamanlarda yaşamınızda gerçekleşen önemli değişiklikleri de ekleyin.

Kullandığınız ilaçları liste yapın. Bu listeye aldığınız vitamin ve takviyeleri de ekleyin.

Bir yakınınızdan sizinle gelmesini isteyin. Bazen randevu esnasında size verilen bilgilerin hepsini aklınızda tutmanız zor olabilir. Size eşlik edecek kişi, atladığınız veya unuttuğunuz şeyleri hatırlatabilir.

Sorularınızı not alın. Doktorunuza sorabileceğiniz soruları önceden bir yere not alın.

Doktorunuzla geçireceğiniz vakit sınırlı olacağından bu zamanı en iyi şekilde kullanabilmek için doktorunuza sorabileceğiniz sorunların bir listesini yapın. Sorularınızı en önemlilerinden başlayarak sıralayın. Karaciğer kanserine ilişkin doktorunuza sorabileceğiniz temel sorunlardan bazıları şunlardır:



Bende hangi karaciğer kanseri türü var?

Hastalığımın aşaması nedir?

Patoloji raporları nasıl? Raporların bir kopyasını alabilir miyim?

Daha fazla teste yaptırmam gerekiyor mu?

Tedavi seçeneklerim nelerdir?

Tedavi yöntemlerinin yan etkileri nelerdir?

Özellikle önerdiğiniz bir tedavi seçeneği var mı?

Hastalığımla ilgili olarak neler yapmamı önerirsiniz?

Tedavi günlük yaşamımı nasıl etkileyecek?

Ne kadar süre içerinde tedaviyle ilgili bir karar vermem gerekiyor?

Bu konuda ikinci bir görüş almalı mıyım?

Karaciğer kanseri konusunda uzman birisine danışmalı mıyım? Maliyet ne kadar olacaktır ve sigortam bu masrafları karşılar mı?

Bana verebileceğiniz broşür veya basılı malzeme var mı? Hangi web sitelerinden bilgi alabilirim?

Doktorunuza sormak üzere hazırladığınız bu soruların yanı sıra randevu esnasında size anlatılanları anlamadığınızda kesinlikle soru sormaya çekinmeyin.



Testleri




Karaciğer kanserinin teşhisi



Karaciğer kanserinin teşhisinde kullanılan test ve yöntemler şunlardır:



Kan testleri. Kan testleri karaciğerdeki işlev bozukluklarını ortaya koyabilir.

Görüntüleme testleri. Doktorunuz, ultrason, bilgisayarlı tomografi taraması ve MR gibi görüntüleme testlerini önerebilir.

Karaciğerden test amaçlı doku örneği alınması. Karaciğer biyopsisi esnasında karaciğerden bir doku örneği alınır ve bu örnek mikroskop altında incelenir. Doktorunuz doku örneğini almak için karaciğerinize doğru ince bir iğne uzatır. Karaciğer biyopsisi kanama, morarma ve enfeksiyon gibi riskler taşır.

Karaciğer kanserinin aşamalandırılması



Kanser teşhisinin ardından doktorunuz kanserin ne kadar ilerlediğini saptamaya çalışacaktır. Aşamalandırma testleri, kanserin büyüklüğünün, yerinin ve ne oranda yayılma gösterdiğinin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Karaciğer kanserinin aşamasını belirlemek için uygulanan görüntüleme testler arasında bilgisayar destekli tomografi, MR, göğüs röntgeni ve kemik taraması yer alır.



Karaciğer kanserinin aşamaları şunlardır:



Aşama I. Bu aşamada karaciğer kanseri tek bir tümördür. Hiçbir kan damarına istila etmeyen tümör karaciğerin dışına çıkmamıştır.

Aşama II. Bu aşamadaki karaciğer kanseri, çevredeki kan damarlarını istila eden tek bir tümör veya karaciğerdeki birkaç ufak tümör halinde olabilir.

Aşama III. Bu aşamada kanser birkaç büyük çaplı tümörden veya karaciğerdeki ana damarları veya safra kesesi gibi çevredeki dokulara istila eden büyük tek bir tümörden oluşabilir.

Aşama IV. Bu aşamada karaciğer kanseri karaciğerin dışına vücuttaki diğer organlara yayılmıştır.



Tedavisi




Birincil karaciğer kanseri tedavisi, rahatsızlığın aşamasına, kişinin yaşına, genel sağlığına ve kişisel tercihlerine bağlıdır.



Tedavilerin amacı kanseri tamamen temizlemektir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda, tümörün büyümesi ve yayılmasının engellenmesi üzerine odaklanılır. Bazı durumlarda sadece hastayı rahatlatıcı bakım uygun olabilir. Bu aşamada tedavinin amacı kanseri yok etmek veya yavaşlatmak değil, belirtileri azaltmak ve mümkün olduğunca kişinin rahat etmesini sağlamaktır.



Karaciğer kanseri karşı tedavi seçenekleri şunlardır:



Karaciğerin bir bölümünün cerrahi müdahaleyle alınması. Doktorunuz karaciğer kanserini yok etmek için kısmi hepatektomi uygulayabilir, eğer tümör ufaksa ve karaciğer iyi bir şekilde işliyorsa kanserli hücreleri çevreleyen sağlıklı dokunun bir bölümü de bu cerrahi müdahaleyle alınabilir.

Karaciğer nakli. Karaciğer nakli esnasında hastalıklı karaciğer alınır ve yerine donörden alınan sağlıklı karaciğer yerleştirilir. Karaciğer nakli, siroz rahatsızlığı bulunan ve karaciğer kanserinin erken aşamalarında olan bir hasta için uygun bir tedavi olabilir.

Kanserli hücrelerin dondurulması. Kriyoablasyon yöntemi, kanserli hücrelerin yok edilmesi için bu hücrelere aşırı soğuk uygular. Bu yöntem esnasında, doktorunuz nitrojen içeren bir aleti (dondurma sondası) doğruda karaciğer tümörüne uygular. Ultrason görüntüleri, dondurma sondasının yönlendirilmesinde ve hücreleri dondurma sürecinin gözlemlenmesinde kullanılır. Kriyoablasyon tek başına veya cerrahi müdahale, kemoterapi ve diğer standart kanser tedavileriyle birlikte uygulanabilir.

Kanserli hücrelerin ısıtılması. Radyofrekans ablasyon adı verilen bu yöntemle kanserli hücreleri ısıtarak yok etmek için elektrik akımı kullanılır. Cerrahınız, ultrason ve bilgisayarlı tomografi gibi görüntüleme cihazlarının yardımıyla birkaç ince iğneyi karnınızda açtığı ufak kesiklerden içeri uzatır. İğneler tümöre ulaştığında elektrik akımıyla ısıtılır ve böylece kanserli hücreler yok edilir.

Tümöre alkol enjekte edilmesi. Alkol enjekte edilmesi esnasında, deri veya cerrahi müdahale yoluyla tümöre doğrudan saf alkol enjekte edilir. Alkol, tümörlü hücreleri kurutur ve sonuç olarak bu hücreler ölür.

Karaciğere kemoterapi ilaçlarının enjekte edilmesi. Kemoembolizasyon, karaciğere doğrudan güçlü kanser önleyici ilaçları uygulayan bir kemoterapi tedavisidir. Bu işlem esnasında, karaciğer atardamarı (kanserli karaciğer hücrelerine kan sağlayan atardamar) tıkanır ve kemoterapi ilaçları tıkanan bölge ve karaciğer arasında enjekte edilir.

Radyasyon terapisi. Bu tedavi yöntemi, kanserli hücreleri yok etmek ve tümörleri ufaltmak amacıyla yüksek güçlü enerji ışınları kullanır. Radyasyon terapisi süresince, hasta bir masanın üzerinde yatar ve bir makine sayesinde enerji ışınları vücudun belirli bölgelerine uygulanır. Radyasyon terapisinin yan etkileri arasında yorgunluk, mide bulantısı ve kusma yer alır.

Hedefe yönelik ilaç tedavisi.Sorafenib, tümörün yeni kan damarları üretmesini engellemeye yönelik bir ilaçtır. Sorafebinin kanserin ilerlemesini birkaç ay süreyle yavaşlattığı veya durdurduğu gözlenmiştir. Bu tedavi yönteminin ve diğer tedavilerin ileri düzeydeki karaciğer kanserini kontrol altına almadaki etkisi konusunda daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.



Alternatif tedaviler



Alternatif tedaviler ileri karaciğer kanserinin neden olduğu ağrıları kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Doktorunuz bazı tedaviler ve ilaçlarla ağrıyı kontrol altına almaya çalışır. Buna karşın ağrı bazen sürekli olabilir veya ağrı ilaçlarının yan etkileriyle baş etmek istemeyebilirsiniz.



Rahatsızlığın neden olduğu ağrıyla baş etmeye yardımcı alternatif tedaviler konusunda doktorunuza danışın. Bu alternatif tedavilerden bazıları şunlardır:



Akubası

Akupunktur

Derin nefes alıp verme

Müzik dinleme (müzik terapisi)

Masaj




Yaşam Tarzı




Yaşamınızı tehdit edecek bir rahatsızlığınızın olduğunu öğrenmek oldukça üzücü olabilir. Her bir hasta karaciğer kanseri teşhisiyle farklı şekilde baş eder. Karaciğer kanseriyle baş eden kişiler için kolay bir yöntem bulunmasa da aşağıdaki önerilerden bazıları yardımcı olabilir:



Karaciğer kanseriyle ilgili bilgi edinin. Kanserinizin aşaması, tedavi seçenekleriniz ve istediğiniz üzerine teşhisinizle ilgili doktorunuzdan bilgi alın. Karaciğer kanseri ve tedavi seçeneklerinizle ilgili daha fazla bilgi edinebilmek için sağlık ekibinizden güvenilir bilgi kaynakları hakkında bilgi alın. Karaciğer kanseriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek, tedavi seçeneklerine karar verirken kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olacaktır.

Arkadaşlarınız ve ailenize yakın olun. Arkadaşlarınız ve ailenizle sıkı ilişkiler yürütmek karaciğer kanseriyle daha kolay bir şekilde baş etmenize yardımcı olacaktır. Arkadaşlar ve aile, hastanedeyseniz ev işlerinin yürütülmesi gibi konularda ihtiyacınız olan pratik desteği sağlayabilir. Ayrıca, kanser nedeniyle moralinizin bozulduğu zamanlarda size duygusal destek sağlayabilirler.

Konuşabileceğiniz birisini bulun. Umutlarınız ve korkularınızla ilgili düşüncelerinizi dinlemeye istekli iyi bir dinleyici bulun. Danışmanlar, tıbbi sosyal çalışanları, din adamları veya kanser destek grupları da size yardımcı olabilir. Bu kişi arkadaşlarınızdan veya ailenizden birisi olabilir. Çevrenizdeki destek gruplarıyla ilgili olarak doktorunuzdan bilgi alın veya telefon defterinizi, kütüphaneyi veya kanser kuruluşlarını kontrol edin.

Hazırlıklı olun. Kanser gibi yaşamı tehdit edici bir rahatsızlığın bulunması ölme ihtimaline karşı hazırlıklı olmayı gerektirir. Bazı kişiler için güçlü bir inanç yaşamı tehdit edici rahatsızlıklarla baş etmeyi kolaylaştırır. Gerek görmeniz halinde, daha fazla bilgi edinmek için ve cenaze işlemleriyle ilgili vasiyetleriniz konusunda doktorunuza danışın.



Önleme




Hepatitis B aşısı yaptırın.



Hepatitis B riskini aşıyla azaltabilirsiniz. Hepatit B aşısı yetişkinlerde ve çocuklarda %90 koruma sağlar. Koruma yıllar, hatta bir ömür boyu sürebilir. Aşı bebekler, ileri yaştaki yetişkinler ve zayıf bağışıklık sistemi olan kişiler dahil birçok kişiye uygulanabilir.



Hepatit C’yi önleyici tedbirler alın.



Hepatit C’ye karşı bir aşı bulunuyor; fakat enfeksiyon riskinizi azaltabilirsiniz.



Cinsel partnerinizin sağlık durumundan haberdar olun. Cinsel partnerinizde hepatit B, hepatit C veya diğer cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar bulunmadığından emin olmadan korunmasız cinsel ilişkide bulunmayın. Partnerinizin sağlık durumunu bilmiyorsanız, her cinsel ilişkiye girdiğinizde prezervatif kullanın.

Damar içi ilaçlar kullanmayın, eğer kullanıyorsanız temiz bir iğne kullanmaya özen gösterin. Hepatit C virüsünden korunmanın en iyi yollarından biri, damar içi ilaç kullanmamaktır. Eğer damar içi ilaç kullanmak zorundaysanız, temiz iğneler kullanmaya dikkat edin ve bu iğneleri kimseyle paylaşmayın. Virüs bulaşmış ilaç içeren eşyalar, hepatit C virüsünün yayılmasının en yaygın nedenidir. Yaşadığınız topluluktaki iğne değişim programlarından yararlanın ve ilaç kullanımıyla ilgili yardım alın.

Hızma veya dövme yaptıracaksanız güvenli ve temiz bir dükkan şeçin. Gerektiği şekilde temiz olmayan iğneler hepatit C virüsünün yayılmasına neden olabilir. Hızma ve dövme yaptırmadan önce, gideceğiniz dükkanı kontrol edin ve çalışanlara güvenli uygulamalarla ilgili sorular sorun. Çalışanlar sorularınıza yanıt vermeyi reddediyorsa veya sorularınızı ciddiye almıyorsa bu, dükkanın sizin için uygun olmadığını gösterir.

Karaciğer kanseri taramasına ilişkin olarak doktorunuzla görüşün



Karaciğer kanseri taramalarının karaciğer kanseri riskini azalttığı tam olarak kanıtlanmamıştır. Bu nedenle birçok tıp çevresi karaciğer kanseri taramalarını önerir. Yüksek risk taşıyan kişiler:



Hepatit B rahatsızlığı olan 40 yaş üzerindeki Asyalı erkekler, 50 yaş üzeri Asyalı kadınlar, 20 yaşın üzerindeki Afrikalılar, siroz rahatsızlığı olanlar veya ailesinde karaciğer kanseri bulunan kişiler

Alkol tüketimi nedeni ile siroz olan kişiler

Hepatit C enfeksiyonu bulunan kişiler

Kalıtsal hemokromatoz rahatsızlığı bulunan kişiler

Birincil safra sirozu olan kişiler

Alkolik olmayan yağlı karaciğer rahatsızlığı bulunan kişilerdir.

Karaciğer kanseri taramalarının avantajlarını ve dezavantajlarını doktorunuzla tartışın. Doktorunuzla birlikte karaciğer kanseri riskinizi değerlendirerek taramaların gerekli olup olmadığına karar verebilirsiniz. Taramalar genellikle yılda bir veya iki kez olmak üzere ultrason incelemelerini veya kan testlerini içerir.







hemensağlık alıntı

SaLLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Karaciğer Kanseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:14.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428