Alt 19 Haziran 2013, 19:54   #1
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Botox Uygulaması

botulinum toksinin- botoks - botox

BOTOX (BOTULİNUM TOKSİNİ) uygulaması




2000’li yılların mucizevi yöntemlerinden biridir. Yüzde, özellikle alın yatay çizgileri, göz etrafı (kaz ayakları), kaşortasındaki kırışıklıklarda uygulanmakta iken, daha sonraları göz altı, burun kökü, dudak üstü, boyun kırışıklıkları ve burun ucunu kaldırmak için de uygulanmaya başlanmıştır. Kas içine verilen Botulinum Toksini-Botox ile o bölgedeki kasların kasılması önlenmekte ve kırışıklık düzeltilmektedir. Tek seansta yapılan uygulama sonrasında kişi rahatlıkla günlük yaşamına devam etmektedir. Botulinum toksini, oluşmuş kırışıklık ve çizgilerin düzeltilmesini sağlamakla birlikte, henüz oluşmamış kırışıklıkların ortaya çıkmasını ve ince çizgilerin derinleşmesini de önler.


Kırışıklıklar nasıl oluşur?


Cilt belirli işlevleri olan farklı tabakalardan oluşur. Yaş ilerledikçe deri değişiklikler geçirir ve cildin işlevleri zamanla azalır. İlk olarak burun ve ağız arasında, göz kenarlarında ve alında ince çizgiler belirir. Devamlıyapılan yüz hareketleri de mimik kırışıklıklarının ortaya çıkmasına yol açar. Bunlar ağız çevresinde gülümseme, dudak alt köşelerinde üzüntü çizgileri, alın çizgileri, göz çevresi (kaz ayağı) veya iki kaş arası kırışıklıklarıdır.


Bu kırışıklıkların tedavisinde uygulanan yöntemler nelerdir?


Cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler uygulanabilir. Cerrahi olmayan uygulamalar çok çeşitli olup; lazer uygulamaları, peelingler, kolajen ve hiyalüronik asit gibi dolgu maddeleri ve saflaştırılmış Nörotoxin (Botulinum Toksini-Botox) uygulamaları sayılabilir.


Botox-Botulinum Toksini yılan zehiri midir?


Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olan Botox-Botulinum Toksini, bir çok kişinin bildiğinin aksine, yılan zehiri değildir. Clostridium Botulinum adlı bir bakteriden elde edilmiş protein esaslı bir maddedir. Botulinum Toksini, 1980'li yılların başından beri, bazı kasların aşırı kasılmasına bağlı ortaya çıkan hastalıkların (şaşılık, kas spazmı, vb.) tedavisinde kullanılmaktadır. Kozmetik alanda kullanımı da, nörolojik hastalığınedeniyle Botox tedavisi yapılan bir kadın hastanın doktoruna “Her enjeksiyondan sonra yüzüm son derece sakin, dinlenmiş bir ifade alıyor, güzelleşiyorum!”demesiyle gündeme gelmiştir.


Zaman zaman bazı yazılı ve görsel iletişim araçlarında, Botulinum Toksini-Botox uygulamasının ölümlere yol açtığına ilişkin haberler yer almaktadır. Bu konuda gerçek durum nedir?


Onaylandığından bu yana milyonlarca kişi estetik amaçlı Botulinum Toksini-Botox uygulamasıyaptırmıştır. Estetik amaçlı Botulinum Toksini uygulamaları nedeniyle ölümle sonuçlanan hiçbir vaka yoktur.

Estetik amaçlı uygulama dışında, Botulinum Toksini genellikle bir takım nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu hastalıkların bazıları, Botox uygulamasından bağımsız olarak, kendi başına bile istenmeyen ciddi durumlar yaratabilen, altta yatan başka hastalıklar ve diğer risk faktörlerinden dolayıartmış ölüm riski taşıyan nörolojik durumlardır. Haberlerde bahsi geçen vakaların bu tip nörolojik hastalar olduğu ve doğrudan Botulinum Toksini-Botox ile ilgisinin bulunmadığı anlaşılmıştır.


Botulinum Toksini ile dudakları dolgunlaştırmak mümkün müdür?


Dudak ve yüz dolgunlaştırmak için kullanılmaz. Bu amaçla dolgu maddeleri ya da yağenjeksiyonu yapılmaktadır. Genellikle yüze yapılan her şey Botulinum Toksini-Botox zannedildiği için böyle bir yanılgı oluşmaktadır.


Botox kremleri diğer kremlere göre kırışıklıkları daha fazla giderir mi?


Botox kremi diye bir şey aslında yoktur. BOTOX ticari bir markadır. Botulinum Toksini kırışıklığa neden olan kasları gevşetir, böylece kırışıklığın oluşmasınıengeller. Kremler ise var olan kırışıklığın görünümünü hafifletmeye yardımcıolur. Her ikisinin etki mekanizması farklıdır.


Botulinum Toksini-Botox tedavisi nasıl bir uygulamadır?


Doksanlıyılların ortalarından bu yana, Botulinum Toksin A genellikle kozmetik konseptte ilk seçenek tedavisi olarak kullanılmaktadır. Botulinum Toksin A'nın “daha fazla doz, daha fazla yardımcı olur” sloganına göre kullanıldığı ilk uygulamaların aksine, Botulinum Toksin A artık çok daha küçük dozlarda kullanılmaktadır. Yüzün üst bölümünün tedavisine ek olarak, farklı dozlar ile enjeksiyon yönteminin düzgün ve doğru bir şekilde uygulanması sayesinde yüzün orta ve alt bölümüne yönelik olarak yeni endikasyonlar geliştirilmektedir.


Madde, çok az miktarda ve ince bir iğne yardımıyla tedavi edilecek kasın içine enjekte edilerek o kasın gevşemesini sağlar ve yüzdeki mimik kırışıklıklarını düzeltir.İyileşme uygulamadan sonra ilk hafta içinde kendini gösterir ve tedavinin etkisi ortalama 3-6 ay boyunca sürer. Düzenli yapılan tedaviler etki süresinin daha da uzamasını sağlar. Botulinum Toksini tedavisi basit, hızlı ve güvenilir bir uygulamadır. Kişi tedaviden hemen sonra günlük yaşantısına dönebilir.


Botulinum Toksini-Botox uygulamalarından sonra yüz ifadesi kaybolur mu?


Botulinum Toksin A tedavisinde yeni trend; 90'ların donuk yüz ifadesi yerine, pürüzsüz, ancak daha ifadeli bir yüz elde etmektir. Artık, mimik kasları daha seçici olarak tedavi edilmekte ve bir takım mimik hareketleri korunarak istenen etki elde edilmektedir. Yeni tedavi yaklaşımında, düşük dozda Botulinum Toksin A'ya ihtiyaç duyulmaktadır. Buna karşın, düşük dozlarla gerçekleştirilen tedavi doktor açısından bir zorlukmeydana getirmektedir. Çünkü yüzün bireysel asimetrilerinin iyi belirlenmesi gerekmektedir. Böylece Botulinum Toksin A ile gerçekleştirilen tedavi hasta açısından daha bireysel, daha eksiksiz, daha memnuniyet verici ve son olarak da daha çekici hale gelmektedir.

Botulinum Toksini tedavisi uzman ve deneyimli doktor tarafından kişiye özel uygulanır. Kişi mimiklerini kullanabilir, ancak bu esnada kırışıklıklar oluşmaz. Burada, kişinin ne istediğini bilmesi ve doktorun deneyimli olması önemlidir. Toplumda bazı medyatik kişilerin, sanatçıların abartılı görünüm istekleri böyle bir izlenim yaratmıştır.

Bugün ülkemizde deneyimli hekimlerin yanı sıra, denetim yetersizliği nedeniyle yetkisiz ve deneyimsiz kişiler de Botulinum Toksini uygulaması yapabilmekte olup, zaman zaman kimi kuaförlerde bile Botox uygulaması yapıldığını duymak mümkündür. Ekonomik gerekçelerle, çok ucuza elde edilen ancak üretim kontrolü yapılmamış ve farklı özellikte Uzakdoğu üretimi bazı maddelerin kullanılmasıbile söz konusu olabilir. Çok sakıncalı olan bu durumun hemen engellenmesi gerekir, aksi halde hastalarda önemli olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Diğer yandan, iğne yapılması gereken noktaya uygulanmamış olabilir. Bu durumda abartılı ya da asimetrik özellikte bir yüz görünümü ortaya çıkabilir. Bu nedenle hastaların dikkatli olması ve sadece “ücretlendirmeyi, ucuzluğu” kriter olarak almamaları gerekir.


Botulinum Toksini-Botox ile aşırı terleme tedavisi mümkün müdür?


Botulinum Toksini, hiperhidroz (bölgesel aşırı terleme) tedavisinde el, ayak ve koltuk altında kullanılmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı bir tedavi yöntemidir.

Estetik işlemi yaptıran hastaların uygulamadan beklentileri oldukça yüksektir, bu nedenle doğru ve gerçekçi bilgilendirme yapılması önemlidir.


Botulinum Toksini-Botox'un yanı sıra, diğer tüm estetik uygulamalarda optimum sonuç elde etmenin en iyi yolu, tedavinin, yüzdeki ifadeleri kontrol eden kaslar hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan, yaşlanma dinamiğine vakıf ve her bir hasta için en iyi estetik tedavinin hangisi olduğunu yeterince değerlendirebilecek nitelikte, iyi eğitimli, deneyimli bir doktor tarafından yapılmasıdır.


. Botulinum Toksini A’nın piyasadaki preparatları hangileridir, birbirlerine üstünlüğü var mıdır?


Yaklaşık 1995 yılında ülkemize giren ilk Botulinum Toksin A preparatı, Allergan firması tarafından üretilen ve “BOTOX” ticari ismiyle bilinen üründür. Botox, aslında botulinum toksin A içeren bir preparatın piyasa ismidir. Bugün her kağıt mendile “selpak” denmesi gibi, her Botulinum Toksin ürününe de Botox denmektedir. Uzun yıllar boyunca kozmetik dermatolojide tek hakim olan bu ürüne alternatif geliştirmek için çalışmalar yapılmakta idi. Bu çalışmalar sonucunda yeni Botulinum Toksin A preparatları geliştirildi.

Önceden daha çok nörolojik hastalıklarda kullanılan ve DYSPORT-RELOXİN adıyla bilinen preparat, kozmetik dermatoloji alanında uygulanmaya başlandı ve oldukça başarılı sonuçlar alındı. “Hatta yapılan Klinik çalışmalarda Dsyport ve Botox karşılaştırılmış, Dysport yapılan hastalarda etkinliğin daha kısa sürede oluşmaya başladığı ve Botox'a göre daha uzun sürdüğü saptanmıştır.”

Botox ve Dysport dışında üretilen ve klinik testlerden geçirilip, gerekli onayları alınan başlıca Botulinum Toksin A preparatları; Purtox, Xeomin, Azalure olarak sayılabilir. Türkiye'de ise satışa sunulmuş 2 Botulinum Toksin A preparatı, bulunmaktadır;

*DYSPORT (Fransız firması İPSEM tarafından İngiltere'de üretilmektedir)

*BOTOX (Amerikan firması ALLERGAN tarafından üretilmektedir)

*XEOMİN (Alman MERZ firması tarafından üretilir) ise Türkiyede satışa sunulmaya hazırlanan yeni BotulinumToksin A preparatıdır.


Ancak illegal yollarla getirilen, içinde ne olduğu bilinmeyen Çin vb. ülkelerde üretilen preparatlar da bulunmaktadır. Botulinum toksin A tedavisi uygulatacak kişilerin, kullanılan ürüne dikkat etmeleri ve daha ucuz diye uzman olmayan ellerde uygulama yaptırmamaları önerilmektedir




Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Botox Uygulaması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:12.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429