Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Webmaster > Scripts » Microsoft Windows 2000 İşletim Sistemi Üzerinde Apache ve PHP Kurulumu

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 15 March 2012, 16:25   #1
    KuzeY
     
    KuzeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Mesajlar: n/a
    Standart Microsoft Windows 2000 İşletim Sistemi Üzerinde Apache ve PHP Kurulumu

    a. Apache Web Sunucusu Kurulumu

    Gerekli Dosyalar

    Kurulum için gerekli dosyayı <A href="http://www.apache.org/dist/httpd/binaries/win32" target=_blank>http://www.apache.org/dist/httpd/binaries/win32 adresinden indirebilirsiniz. Aşağıda anlatılan kurulum .msi uzantılı dosyalar (MSI kurulum paketleri) arasından son sürüm indirilerek yapılmıştır. Windows ME, 2000 ve XP sürümlerinde MSI kurulum desteği beraberinde gelmektedir. Daha eski Windows sürümlerinde (95, 98, NT) MSI kurulum desteğini ayrıca kurmanız gerekmektedir.
    Kurulum

    Apache sitesinden indirdiğiniz dosyayı çalıştırarak herhangi bir Windows programıymış gibi kurabilirsiniz.

    Ekran Görüntüsü 1: Apache Web Sunucusu Kurulumu 1. Basamak



    Kurulum esnasında ikinci basamakta size lisans sözleşmesini kabul edip etmediğiniz sorulur. Buna cevap olarak metnin altındaki seçeneklerden "I accept the terms in the license agreement" (ilk seçenek) olanını seçtiğimizde lisans sözleşmesini kabul ederek kuruluma devam edebilirsiniz (lisans sözleşmesini okuyup okumamak size bağlı).
    Diğer seçeneği seçtiğinizde ise kurulumdan çıkmış olursunuz.

    Ekran Görüntüsü 2: Apache Web Sunucusu Kurulumu 2. Basamak



    Üçüncü basamakta karşınıza Apache Web Sunucusu ile alakalı bazı teknik bilgiler içeren bir metin çıkacaktır. Bu basamağı her zamanki gibi Next > butonuna tıklayarak geçebilirsiniz.

    Ekran Görüntüsü 3: Apache Web Sunucusu Kurulumu 3. Basamak




    Dördüncü basamakta sunucu ayarları ile alakalı bilgileri vermeniz gerekmektedir. Bu ekranda çıkan kutucuklara sırasıyla aşağıdaki bilgileri girebilirsiniz:
    1. Network Domain (e.g. somenet.com) metninin altındaki kutucuğa localhost
    2. Server Name (e.g. www.somenet.com) metninin altındaki kutucuğa localhost
    3. Administrator's Email Address (e.g. [email protected]) metninin altındaki kutucuğa ise herhangi bir e-posta adresi yazabilirsiniz.
    Bu kutucukların altında bulunan "Install Apache HTTP Server programs and shortcuts to" metninin altındaki seçeneklerden:
    1. Run as a service for All Users -- Recommended seçimini işaretlerseniz (kurulumda otomatik olarak işaretlenmiş gelir), Windows 2000 üzerindeki tüm kullanıcılara Apache Web Sunucusu'nu çalıştırma hakkı verirsiniz (çoğu Windows programı kurulumlarında bu seçenek işaretlenerek kurulur).
    2. Diğer seçeneği işaretlediğinde ise sadece o anki kullanıcıya Apache Web Sunucusu'nu çalıştırma hakkı verilir (Örnek: Administrator kullanıcısı ile giriş yapıp kurulum yapıyorsanız sadece Administrator kullanıcısı tarafından çalıştırılabilir).
      Alıntı ile Cevapla
    Alt 15 March 2012, 16:25   #2
    KuzeY
     
    KuzeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Mesajlar: n/a
    Standart Cevap: Microsoft Windows 2000 İşletim Sistemi Üzerinde Apache ve PHP Kurulumu

    Ekran Görüntüsü 4: Apache Web Sunucusu Kurulumu 4. Basamak



    Beşinci basamakta size kurulum tipi sorulur. Complete seçeneği işaretlenip devam edilirse (kurulumda otomatik olarak işaretlenmiş gelir) Apache Web Sunucusu ve Apache dökümanlarını beraber kurmuş olursunuz. Bu seçeneği işaretleyerek kuruluma devam etmeniz önerilir.

    Ekran Görüntüsü 5-A: Apache Web Sunucusu Kurulumu 5. Basamak



    Diğer seçenek olan Custom seçeneği seçilip devam edilirse karşınıza kurmak istediklerinizin bir listesi çıkar. Bunlar Apache HTTP Server altında, Apache Runtime ve Apache Documentation seçenekleridir.
    Apache Runtime seçeneği Apache Web Sunucusu'nun kendisidir. Bu seçenek işaretli olmaz ise kurulum tamamlanamaz.
    Apache Documentation seçeneği ise Apache Web Sunucusu'na ait dökümanları da kurmanızı sağlar (Custom seçerek kurulum yapanlar bu seçeneği iptal edip yaklaşık 5 MB disk alanından istifade edebilirler).
    Bu seçeneklerin altında ise size kurulum yapılacak sürücü ve dizin gösterilmiştir. Sağ tarafta yer alan Change... butonuna tıklayarak kurulumun yolunu (sürücü ve dizin adı) değiştirebilirsiniz.
    Not: Kurulumlarda genellikle C:\Program Files\Apache Group yolu değiştirilmeden kullanılır.
    Ekran Görüntüsü 5-B: Apache Web Sunucusu Kurulumu 5. Basamak



    Beşinci basamakta kurulum tipini Complete olarak seçtiyseniz karşınıza altıncı basamak olarak kurulum yapılacak sürücü ve dizin bilgisi gelir. Başka bir sürücü ve dizin içerisine kurmak istiyorsanız sağ tarafta bulunan Change... butonuna tıklayarak kurulum yapmak istediğiniz sürücü ve dizini seçebilirsiniz.
    Not: Kurulumlarda genellikle C:\Program Files\Apache Group yolu değiştirilmeden kullanılır.
    Ekran Görüntüsü 6: Apache Web Sunucusu Kurulumu 6. Basamak



    Eğer kurulum tipini Custom olarak seçip devam ettiyseniz karşınıza yedinci basamak gelecektir.
    Son basamak olan yedinci basamakta ise tek yapmanız gereken Install butonuna tıklamanız olacak.
    Ekran Görüntüsü 7: Apache Web Sunucusu Kurulumu 7. Basamak



    Kurulum gerekli dosyaları aktarıp sunucu ayarlarını yaptıktan sonra otomatik olarak Apache Web Sunucusu'nu çalıştıracaktır.
      Alıntı ile Cevapla
    Alt 15 March 2012, 16:25   #3
    KuzeY
     
    KuzeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Mesajlar: n/a
    Standart Cevap: Microsoft Windows 2000 İşletim Sistemi Üzerinde Apache ve PHP Kurulumu

    Ekran Görüntüsü 8: Apache Web Sunucusu Kurulumu 8. Basamak



    Son olarak kurulumun bitirildiğine dair bir mesaj çıkar ve Finish butonuna basmanız beklenir.
    Ekran Görüntüsü 9: Apache Web Sunucusu Kurulumu 9. Basamak



    Kurulum sonunda Apache Web Sunucusu'nu Start menüsünden Programs altında Apache HTTP Server altında Control Apache Server altındaki Restart, Start ve Stop seçenekleri ile kontrol edebilirsiniz.
    Buna ek olarak Windows 2000'de Administrative Tools (buraya Start menüsünden Settings altında Control Panel içerisinden ulaşabilirsiniz) altında Services içerisinde Apache ismiyle bir servis açılır. Apache Web Sunucusu'nu buradan da kontrol edebilirsiniz. (Apache üzerine tıklayıp yukarıdaki butonlardan veya Apache üzerine sağ tıklayıp kontrol seçeneklerini görebilirsiniz)
    NOT: Windows 2000'de Apache kurulumu sona erdikten sonra Apache servisi otomatik olarak çalıştırılır.
    Ekran Görüntüsü 10: Administrative Tools altındaki Services

      Alıntı ile Cevapla
    Alt 15 March 2012, 16:25   #4
    KuzeY
     
    KuzeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Mesajlar: n/a
    Standart Cevap: Microsoft Windows 2000 İşletim Sistemi Üzerinde Apache ve PHP Kurulumu

    b. PHP Kurulumu [ <A href="http://www.php.web.tr/index.php?page=2-1#TOP">^ ]

    Gerekli Dosyalar

    Kurulum için gerekli dosyayı http://www.php.net/downloads.php adresinden indirebilirsiniz. Aşağıda anlatılan kurulum Windows zip paketinin (PHP 4.x.x zip package) son sürümü indirilerek yapılmıştır. Diğer bir kurulum paketi olan PHP installer, içerisinde dış eklentileri içermediği ve bazı sistemler üzerinde, kurulum esnasında veya sonrasında sorunlar yaşandığı için tercih edilmemektedir.
    Kurulum

    PHP sitesinden indirdiğiniz zip dosyasını herhangi bir zip açma/parçalama programı (WinZip®, WinRAR gibi) ile herhangi bir dizine açınız. Kurulum yolu/dizini - açılacak dizin genelde C:\PHP olarak seçilir. Bu kurulumda da zip dosyası C:\PHP içerisine açılarak yapılmıştır. Kullandığınız açma/parçalama progr***** veya programın ayarlarına göre zip dosyası, php-4.x.x gibi dizin içerisine açılabilir. Bu dizin içindeki dosyaları C:\PHP dizini içerisine taşıyabilir veya dizinin ismini PHP olarak değiştirebilirsiniz.

    Zip dosyasını açtıktan sonra, C:\PHP dizini içindeki php.ini-dist isimli dosyayı Windows sistem dizini (C:\WINNT) içerisine kopyalayınız ve dosya ismini php.ini olarak değiştiriniz.
    Uyarı: Windows sistem dizini, Windows kurulumu yapılan sürücüye göre değişebilir (D:\WINNT, E:\WINNT gibi).
    php.ini dosyasını herhangi bir metin editörü (Notepad, Wordpad gibi) ile açarak, extension_dir ile başlıyan satırı bulunuz. Bu satırda bulunan extension_dir direktifinin ayarını, C:\PHP\extensions olarak değiştiriniz (PHP dosyalarını açtığınız dizin içinde, php_ ile başlayan .dll uzantılı dosyaların tam yolu).

    Bu direktifin doğru olarak ayarlanması, PHP eklentilerini sağlıklı bir şekilde yükleyebilmeniz ve kullanabilmeniz için gereklidir.
    Ekran Görüntüsü 1: Notepad ile açılmış php.ini dosyası (extension_dir ayarı)



    Kullanmak istediğiniz eklentileri, php.ini dosyası içerisinde bulunan extension direktifini kullanarak yüklüyebilirsiniz. Örneğin, imaj fonksiyonlarını aktif hale getirmek için extension=php_gd.dll gibi. Tüm eklentilere ait yükleme direktifleri php.ini dosyası içerisinde yazılı halde gelmektedir. Yüklemek istediğiniz ekleniye ait direktifin olduğu satırın başındaki ; karakterini kaldırarak yüklenmesini sağlıyabilirsiniz.
    Not: PHP 4.0.5 sürümü ve sonraki sürümlerinde MySQL, ODBC, FTP, Calendar, BCMath, COM, PCRE, Session, WDDX ve XML destekleri verilmiş (eklentiler otomatik yüklenmiş) şekilde gelmektedir. Bunlar için ayrıca eklentilerini yüklemenize gerek yoktur.
    Not: Herhangi bir eklenti yüklediğinizde, aktif hale gelebilmesi için web sunucunuzu durdurup tekrar çalıştırmalısınız.
    php.ini dosyası içinde bulunan register_globals ile başlayan satırı bulunuz. Bu satırda bulunan register_globals direktifinin ayarını, On olarak değiştiriniz.

    Bu direktifin görevi kısaca, HTML forumlarından veya parametre olarak gönderilen değerlerin ve isimlerinin otomatik olarak PHP içerisinde tanımlanmış değişken biçiminde kullanılabilmesini veya kullanılamamasını sağlamaktır. Örneğin, test.php?sayfa=1 gibi çağırılan PHP betiğinin içinde, sayfa isimli değeri $sayfa değişkeni olarak kullanabilmek için bu direktifin ayarı On olmalıdır. Bu direktif hakkında daha fazla bilgi için register_globals Direktifi bölümüne gözatabilirsiniz.
    Uyarı: Bu direktif, PHP 4.1.0 sürümlerinden önce On olarak ayarlanmış gelir. PHP 4.1.0 ve daha sonraki sürümlerde güvenlik nedeniyle Off olarak ayarlı gelmektedir.
    Ekran Görüntüsü 2: Notepad ile açılmış php.ini dosyası (register_globals ayarı)



    Dosya yükleme esnasında problem yaşamamak için yine php.ini dosyası içerisinde bulunan upload_tmp_dir ile başlayan satırı bulun. Bu satırda bulunan upload_tmp_dir direktifinin ayarını Windows üzerinde tüm kullanıcıların (Everybody) yazma hakkı olan bir dizinin tam yoluna (sürücü ve dizin adı) ayarlayın. Standart Windows kurulumlarında C:\WINNT\Temp olarak ayarlanabilir.
    Uyarı: Bu ayar doğru olarak ayarlanmaz ise dosya yükleme ile ilgili problemler yaşıyabilirsiniz.
    Ekran Görüntüsü 3: Notepad ile açılmış php.ini dosyası (upload_tmp_dir ayarı)



    php.ini dosyası ayarlarında son olarak session.save_path ile başlayan satırı bulun. Bu satırda bulunan session.save_path direktifinin ayarını Windows üzerinde tüm kullanıcıların (Everbody) yazma hakkı olan bir dizinin tam yoluna (sürücü ve dizin adı) ayarlayın. Standart Windows kurulumlarında C:\WINNT\Temp olarak ayarlanabilir.
    Uyarı: Bu direktifin doğru olarak ayarlanması, PHP oturum fonksiyonlarının çalışabilmesini için gereklidir.
    Ekran Görüntüsü 4: Notepad ile açılmış php.ini dosyası (session.save_path ayarı)

      Alıntı ile Cevapla
    Alt 15 March 2012, 16:25   #5
    KuzeY
     
    KuzeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Mesajlar: n/a
    Standart Cevap: Microsoft Windows 2000 İşletim Sistemi Üzerinde Apache ve PHP Kurulumu

    c. Apache Web Sunucusu Ayarları [ <A href="http://www.php.web.tr/index.php?page=2-1#TOP">^ ]

    Apache Web Sunucusu üzerine PHP desteği iki yolla verilebilir. Birincisi PHP'yi modül olarak tanıtmak, diğeri ise CGI olarak tanıtmaktır. Genelde en sağlıklı çözüm olan modül olarak tanıtılması yolu izlenir.
    Not: Aşağıdaki ayarları yapmadan önce web sunucunuzun çalışıyor ise durdurmanız önerilir.
    PHP'yi Modül Olarak Yüklemek

    PHP dosyalarını açtığınız dizinde (C:\PHP) bulunan php4ts.dll isimli dosyayı C:\WINNT\System32 (bu yol Windows kurulumu yaptığınız sürücüye göre değişebilir) dizini içerisine kopyalayınız.

    Apache Web Sunucusu'nu kurduğunuz dizin (Apache kurulumunda yolu değiştirmediyseniz C:\Program Files\Apache Group\Apache dizini) içindeki conf isimli dizin içinde bulunan httpd.conf dosyasını herhangi bir metin editörü (Notepad, Wordpad gibi) ile açarak, AddModule ile başlayan satırları bulunuz. Bu satırlardan sonra:
    LoadModule php4_module C:\PHP\sapi\php4apache.dll
    AddType application/x-httpd-php .php
    satırlarını yazın. PHP dosyalarınızı açtığınız dizinin C:\PHP olduğu varsayılarak C:\PHP\sapi\php4apache.dll yazılmıştır. PHP dosyalarınızı başka bir dizine açtıysanız C:\PHP yerine onu yazmalısınız.


    Ekran Görüntüsü 1: Notepad ile açılmış httpd.conf dosyası (PHP'yi modül olarak tanımlama)



    PHP'yi CGI Olarak Yükletmek

    Bir önceki modül olarak tanımlama yolundaki gibi
    httpd.conf dosyası içinde AddModule ile başlayan satırları bulup sonra, bu satırlardan sonra:

    ScriptAlias /php/ "C:/PHP/"
    AddType application/x-httpd-php .php
    Action application/x-httpd-php "/php/php.exe"
    satırlarını yazın. Eğer PHP dosyalarını açtığınız dizin C:/PHP/ değil ise, tırnak içindeki C:/PHP/ yazılı yere dosyaları açtığınız yolu yazınız (sürücü ve dizin adı).

    Ekran Görüntüsü 2: Notepad ile açılmış httpd.conf dosyası (PHP'yi CGI olarak tanımlama)



    Ortak Ayarlar

    Bu iki tanımlama yolunda da .php uzantısı dışında başka dosya uzantılarının da PHP olarak yorumlanmasını istiyorsanız (örneğin .php3, .phtml gibi), AddType application/x-httpd-php .php satırının altına aşağıdaki satırları ekleyebilirsiniz:

    PHP- Kodu:
    AddType application/x-httpd-php .php3
    AddType application
    /x-httpd-php .phtml

    Son olarak <IfModule mod_dir.c> satırını bulup altındaki DirectoryIndex ile başlayan satırın sonuna index.php yazarak httpd.conf dosyasını kaydedin. (.php dışında uzantılarıda PHP olarak yorumlarıyorsanız bunları da index.php3, index.phtml gibi bu satırın sonuna ekleyebilirsiniz).
    Uyarı: Bu işlemler sırasında Apache Web Sunucusu çalışıyor ise yaptığınız düzenlemelerin aktif hale gelmesi için sunucunuzu durdurup tekrar çalıştırınız.
    Ekran Görüntüsü 3: Notepad ile açılmış httpd.conf dosyası



    Terimler

    MSIMicrosoft Software Installerdış eklentiexternal extensiondirektifdirectiveeklentiextensionbetikscr iptdeğişkenvariableoturumsession
      Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    2000, apache, işletim, kurulumu, microsoft, php, sistemi, windows, üzerinde, İşletim


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     
    Seçenekler Arama
    Stil

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:31.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim Baskı Ankara Reklam Ankara Plaket Ankara
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri travesti forum |
    istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431