Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Kadınca&Hanımeli > Kadın Hayattır > Yemek Tarifleri » Hamaratlığınızı keşfedeceksiniz: Yeni başlayanlar için basit yemek tarifleri

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 18 Aralık 2020, 07:21   #1
    Php Coder - Web Designer
     
    murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 17 Aralık 2009
    Mesajlar: 1.962
    murat isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
    Puanlar: 30.028, Seviye: 1
    Puanlar: 30.028, Seviye: 1 Puanlar: 30.028, Seviye: 1 Puanlar: 30.028, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 0%
    Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
    Standart Hamaratlığınızı keşfedeceksiniz: Yeni başlayanlar için basit yemek tarifleri

    Yemek yapmanın motive edici yanlarından biri, her yerde görmediğiniz her zaman yeme fırsatınız olmayan yemekleri hazırlayabilmektir. Eğer mutfağa girmeye çekiniyor veya korkuyorsanız, kendinizi şef gibi hissetmenizi sağlayacak bu tarifler size cesaret verecektir. Yemek yapmaya yeni başlayanların dahi kolaylıkla yapabileceği bu tarifler, kendinize olan güveninizi artırarak ve hamaratlığınızı keşfederek ortaya da şık ve enfes lezzetler çıkarmanızı sağlayacak. İşte yeni başlayanlara özel en basit ve çok lezzetli yemek tarifleri...
    ABONE OL



    Nasıl yapılır?

    Dondurulmuş milföy hamurlarını oda ısısında 10 dakika kadar çözdürün. Elinizle açarak hafifçe büyüttüğünüz kare hamurları ortadan ikiye kesin. 16 adet dikdörtgen hamur parçası elde edin. Hamurların üzerine çok az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Birer adet kokteyl sosis yerleştirin. Milföy hamurlarını rulo şeklinde sarıp sosisli milföyleri hazır edin. Keskin bir bıçak yardımıyla üzerlerini hafifçe çizin. Yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak dizdiğiniz milföy hamurları üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirdiğiniz sosisli milföyleri sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

    Kolay mercimek köftesi

    Mercimeklerini bol bol hissettiren, bulgurları diri diri kalmayan, anne elinden çıkmışçasına lezzetli mercimek köftesi yapmak büyük maharet istiyor. Ancak bu tarif işlerinizi kolaylaştıracak, kısa yoldan sizi annenizin ellerinden çıkan mercimek köftesini andıracak.

    Nasıl yapılır?

    1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet soğan, 1,5 su bardağı ince bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/2 demet maydanoz, 3/4 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber.Mercimekleri birkaç kez sudan geçirdikten sonra bir tencerenin içerisine alın. Üzerine 2,5 - 3 su bardağı kadar su ekleyerek iyice ezilene ve yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Mercimeklerin üzerine bulguru ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Bir tavanın içinde zeytinyağı, salça ve soğanları güzelce kavurun. Maydanozları da ince ince doğrayın. Bulgurların şiştiğinde salçalı soğanlı karışımı üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyerek bir güzel karıştırın. Bir süre oda sıcaklığında bu şekilde bekleterek ılıtın. Ardından maydanozları ilave ederek güzelce yoğurun. Elinizle sıkarak şekil verin ve servis edin.

    Mayonezli tavuk salatası

    Hem basit hem de havalı görünen klasik tavuklu salatayı mayonez ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Haydi gelin malzemelere göz atalım.3 su bardağı su, 450 gram tavuk göğsü, 1 adet küçük boy konserve mısır, 1 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, 10-12 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.

    Nasıl yapılır?

    Orta boy bir tencerenin içerisine tavukları alın ve üzerine suyu ilave edin. 15-20 dakika kadar tavukları haşlayın. Haşlanan tavukları bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın.Bir kabın içerisine 1 diş sarımsağı alın ve dövün. Mısırların suyunu süzün ve sarımsağın üzerine ekleyin. Didiklediğiniz tavukları ilave edin. Bu karışımın üzerine mayonez, baharat ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın.Cevizleri robotta çok ince olmayacak şekilde çekin ve son dokunuş olarak tavuklu salatanızın içine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

    Nohut dürüm

    Hem öğrenciler için hem de yetişkinler için mükemmel lezzete sahip ve yapımı inanılmaz kolay nohut dürüm tarifini mutlaka deneyin. Peki, malzemeler neler?1 diş sarımsak, 110 gr haşlanmış nohut, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı su, 3 çorba kaşığı tahin, 1 lavaş, 1 tatlı kaşığı sumak çeyrek bağ maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 4 tane salatalık turşusu.

    Nasıl yapılır?

    1 diş sarımsağı çift kilitli buzdolabı poşetine koyun, poşetin ağzını kapatmadan bir kasenin tersiyle ezin.110 gr haşlanmış nohutu buzdolabı poşetinin içine koyup bir kase veya bir şişe yardımıyla ezin. 2 çorba kaşığı limon suyunu 2 çorba kaşığı su ve 3 çorba kaşığı tahini ilave edip karıştırın. 1 lavaşın üzerine, hazırladığınız humusu bir kaşık yardımıyla sürün.Üzerine birkaç tane haşlanmış nohut tanesi ve çeyrek bağ maydanozu koyun. 1?er tatlı kaşığı sumak ve kırmızı toz biberi serpin ve 4 tane salatalık turşusunu boyuna 4 parçaya bölüp ilave edin. İsterseniz ilave limon ve zeytinyağı koyabilirsiniz. Pratik ve bir o kadar lezzetli dürümünüzü sardıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

    Tek tencerede pişen demleme makarna

    Tek tencerede mükemmel sosa sahip makarna yapmaya ne dersiniz? İşte malzemeler:1 paket burgu makarna, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 diş sarımsak, 4 adet orta boy domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı ılık su.Nasıl yapılır?Orta boy bir tencerenin içerisine tereyağını koyun. Rendelenmiş sarımsakları, domates salçasını koyun ve güzelce karıştırın. Domatesleri rendeleyin ve üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Domatesleri bir süre bu şekilde pişirerek yoğunlaştırın. Ardından makarnaları ekleyin ve üzerine su gezdirin. Kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar ortalama 10-12 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyerek servis edin.

    Fırında biberiyeli ve sarımsaklı patates

    Birçok yerde yemeklerin yanına servis edilen fırında patatesi evde çok basit yöntemlerle yapabilirsiniz. Peki malzemeler nelerden oluşuyor?4 kızartmalık patates, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1/4 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı biberiye yaprağı ve tuz.Nasıl yapılır?Yumuşatılmış tereyağına ufak doğranmış sarımsak ve limon kabuğu ekleyip karıştırın. Alüminyum folyo üzerine alıp rulo şekli vererek sarın ve buzdolabında bekletin. Yıkanmış patateslerin kabuklarını soymadan iri küp şeklinde doğrayın. Biberiye, zeytinyağı, pul biber ve tuzu bir kapta karıştırın. Fırın tepsisine serili yağlı kağıdın üzerine aktarın. Üzerine hazırlanan tereyağından parçalar ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirip servis yapın.

    Göründüğü kadar asla zor olmayan domates soslu ızgara patlıcan

    Birkaç malzemeyle hızlıca hazırlayabileceğiniz ve göründüğü kadar zor olmayan, kaç tane yeneceği hesaplanmayan domates soslu ızgara patlıcan tarifi, hamaratlığını konuşturmak isteyenler için geliyor...1 adet büyük boy patlıcan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Domates sosu için: 1 kase domates püresi, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve üzeri için 75 gram kaşar peyniri.

    Nasıl yapılır?

    Patlıcanları bir soyacak yardımıyla ya da bıçakla uzunlamasına orta kalınlıkta dilimleyin. Tuzlu suyun içine aktarıp acısını alın. İzli bir ızgara tavasını zeytinyağı ile yağlayın. Patlıcan dilimlerini arkalı önlü yumuşayana kadar pişirin. O sırada sarımsağı ezin. Zeytinyağı ile hafifçe kavurun. Domates püresini, tuz ve karabiberi üzerine ilave ederek kıvam alana kadar pişirin. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alın. Pişen patlıcanların içlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup rulo biçimde sarın. Hazırladığınız domates sosu bir fırın kabına aktarın. Patlıcanları ortasına oturttun. 180 derece peynirler eriyene kadar 8-10 dakika kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

    Zeytinyağlı taze fasulye

    Neredeyse birçok kişi bu tarifi yapmaktan çekiniyor ancak tam ölçülü oranlarda zeytinyağlı taze fasulye hazırlamak oldukça basit.600 gram taze fasulye, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 ade tbüyük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 3 adet orta boy domates (etli ve sulu), 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tuz.Nasıl yapılır?Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri de ayıklayarak bir köşeye alın.5 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız 1 adet büyük boy kuru soğan ve 2 diş doğranmış sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. 600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın. Arzuya göre ılık, fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin.

    Ev yapımı pratik hamburger

    Hamburger yapmak gözünüzü asla korkutmasın. Bu tarif ile hamaratlığınızı konuşturabilirsiniz, bizden söylemesi!300 gr kıyma, 2 adet hamburger ekmeği, 1 adet orta boy soğan, 2 dilim bayat ekmek, yarım çay bardağı su, tuz, karabiber, sıvı yağ, marul yaprakları. Sosu için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı esmer şeker ve 2 tatlı kaşığı sirke.

    Nasıl yapılır?

    Geniş bir kaba kıyma, bayat ekmek, soğan, su ve baharatları alarak yoğurun. Parçalar kopartıp hamburger köftesi şekli verin ve sıvı yağda kızartın.Sosu için; sarımsakları ezin, soteleyin. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin ve soteleme işlemine devam edin. Salça, esmer şeker, sirkeyi de ekleyip 7-8 dakika kadar pişirin. Yağsız tavada hamburger ekmeklerini hafif ısıtın. Ekmeklerin içine önce bir marul yaprağını yerleştirin. Üzerine kızarttığınız köfteyi yerleştirip, bir kaşık sostan sürün. Ardından halka dilimlediğiniz soğanları yerleştirin. İsteğe göre hamburger peyniri de ilave edebilirsiniz. Ekmeğin diğer yarısıyla üzerini kapatarak sıcak olarak servis edin.

    Mayasız 15 dakika poğaçası

    Poğaça yapamam ya da tutturamam diyenler için mayasız poğaça tarifi geliyor!50 gram oda sıcaklığında tereyağı, 1/4 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta beyazı, 1/2 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 2,5 su bardağı un. İç harcı için: 1 adet büyük boy patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı, karabiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı susam.

    Nasıl yapılır?

    İç harcı için; patatesi haşlayın ve ezerek püre haline getirin. İçine yağ, salça ve baharatları ekleyip, bir tavada 5 dakika kadar kavurun ve soğuması için bir kenara alın. Hamuru için; un hariç gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun ve D harfi şeklinde kapatın. Bu şekilde tüm hamuru ve iç harcı bitirene dek devam edin ve hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, fansız olarak, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

    Tam ölçülü fellah köftesi

    Hemen her geleneksel tarifte olduğu gibi bu mis gibi köftelerde de zorlanacağınızı düşünebilirsiniz fakat birkaç püf noktası ve bu ölçülerle yaptığınızda tutturamamak için hiçbir nedeniniz kalmayacak.Köfte harcı için: 2 su bardağı köftelik bulgur, 1/2 su bardağı irmik, 3/4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon. Sosu için: 3 adet orta boy domates, 3 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber.

    Nasıl yapılır?

    Orta boy bir cam kabın içerisine bulguru ve irmiği aktarın. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Karıştırıp üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirin. Şişen bulgur ve irmiğinizin üzerine unu, salçayı, tuz ve baharatları ilave edin. Güzelce yoğurun.Elinizi hafifçe ıslatın. Hazırladığınız köfte harcından minik parçalar alın. Elinizle yuvarlayın ve baş parmağınızla orta kısımlarına hafifçe bastırın. Hazırladığınız bu köfteleri yayvan bir kabın içerisine aktarın. Üzerine mutlaka un serpin ki yapışmasınlar.Bu köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. O sırada da sosunu hazırlayın. Bir tavanın içerisine zeytinyağı, tereyağı ve rendelenmiş domatesleri alın. Domateslerin kıvamı hafif koyulaşmaya başlayınca sarımsakları, tuz ve baharatları ilave edin. Biraz daha karıştırıp bir köşeye alın. Dolapta beklettiğiniz köfteleri bol suda yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. Ardından sosla güzelce karıştırarak servis edin.

    Az malzemeyle her öğünde yiyebileceğiniz patatesli mücver

    Klasik olarak kabakla yapılan mücveri yaparken zorlanıyorsanız ya da farklı bir deneme yapmak istiyorsanız kimsenin hayır diyemediği iki lezzeti, patates ve kaşarı bir araya getirin. Ortaya şöyle sofralara şenlik bir lezzet çıkarın.3 adet orta boy haşlanmış patates, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 6 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Pişirmek için: 1 çay bardağı sıvı yağ.

    Nasıl yapılır?

    Haşlanmış patatesleri bir kabın içerisine alın ve rendeleyin. Ardından üzerine incecik rendelenmiş kaşar peynirlerini ilave edin. Diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurun. Kabın üzerini bir streç filmle kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.Çıkarıp şekil verin ve kızmış yağda arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Kağıt havlunun üzerine alın ve fazla yağını süzdürün. Ardından afiyetle tüketin.
    murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     
    Seçenekler Arama
    Stil

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:05.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428