Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2012, 03:28   #1
KuzeY
 
KuzeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: n/a
Standart İnsanlığın Doğum Günü: 20 Nisan 571

İçinde bulunduğumuz hafta, Kutlu Doğum Haftası... O’nu sallallahu aleyhi vesellem daha yakından tanıma çabasına giriyoruz.

Sıkıntılar ve içinden çıkılmaz onca saplantılardan uzaklaşmak için Muhammedî ruha ne çok ihtiyacımız var. Bütün gayesi insanlığı kurtarmak, huzur ve barış ortamı oluşturmak olan Kâinatın Efendisi sallallahu aleyhi ve sellem, merhamette ve daha sayılmayacak bir çok güzel meziyetlerde kendisine ulaşılamayacak kadar yukarıdadır.

Hz. Ali şöyle buyuruyor: “O’nun meclisi,ilim, haya,sabır ve emniyet meclisiydi. O mecliste sesler yükselmez, o mecliste hiçbir hürmet ayıpsanmaz, yıkılmazdı. Mecliste yapılan hatalar dışarı çıkmaz ve yayılmazdı. Herkese eşit bir şekilde ortada oturur, herkes ancak takva ile birbirinden üstün olurdu. Tevazu ehli idiler. O mecliste yaşlı bir insana hürmet edilir, küçüğe merhamet gösterilir, ihtiyaç sahibi öne alınır, garibin hakkı gözetilirdi.”

Bir defasında meclise gelen bir misafir Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemi tanımadığı için : “Muhammed hanginizdir?” diye sorar. Rahmet Çağlayanı Sevgililer Sevgilisi sallahu aleyhi ve sellem , o sırada ayaktadır ve su dağıtmaktadır. Bu soruya karşılık şöyle buyurur: “Bir kavmin efendisi, o kavme hizmet edendir” Bu ifade ile çok dâhice bir cevap vermiş, hem kendisinin o kavmin Efendisi olduğunu vurgulamış olmakla beraber, kıyamete kadar sürecek bir veciz söz söylemiştir.

İçinde bulunduğumuz hafta, Kutlu Doğum Haftası. 1989 yılından bu yana her yıl bir hafta olmak üzere, nisan ayı içinde, ayın 20 sini başlangıç veya bitiş alarak yurt çapında kutluyoruz. O’nu sallallahu aleyhi vesellem daha yakından tanıma çabasına giriyoruz. Duyup dinlediklerimiz, görüp işittiklerimiz ne kadar hayatımıza sirâyet ediyor, düşünmek gerek. O’na muhtaçlığımız, iştiyakımız, aşkımız her geçen an daha da artıyor. Ahh, ne çok muhtacız Rabbim, ne çok susamışız O’nun sallallahu aleyhi vesellem hayatımıza taze soluk olacak nefesine. Hayatımıza hayat, kırık kalplerimize deva, hastalıklı ruhlarımıza müthiş iksir sunacak o nefese. Ne çok başı dönmüş insanlığın.

İstemeye yüzümüz yok ama Rabbim, sen bize acı da O’nun gül nefesini üzerimize sal. Sal ki belki o vakit bir şokla kendimize gelelim. Razı olduğun ve razı olunan kullarınla birlikte, Efendiler Efendisi sallallahu aleyhi ve selleme komşu, Firdevs Cennetinin vârislerinden eyle bizi , Gül yüzlü, hep gülen Yüz hürmetine.

Soluğunuz Muhammedî, işleriniz Muhammedî, derdiniz-telaşınız Muhammed sallallahu aleyhi ve selem olsun.
  Alıntı ile Cevapla