Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Her Telden > Sağlık > Çocuk Sağlığı ve Aşılar » Çocuğunuzda Eksik Olabilecek Besin Değerleri

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 20 Haziran 2013, 11:42   #1
    Keyifli~Üye
     
    SaLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
    Mesajlar: 1.125
    SaLLa is on a distinguished road
    Puanlar: 4.368, Seviye: 1
    Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1 Puanlar: 4.368, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 0%
    Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
    Standart Çocuğunuzda Eksik Olabilecek Besin Değerleri

    çocuklarda eksik olabilecek besin değerleri - çocuğunuz dengeli besleniyor mu - çocuk sağlığı ve beslenmesi

    Birçok çocukta dört besin değeri eksik olabilir. Sizin çocuğunuz da bu çocuklardan birisi mi?

    Araştırmalara göre çocuklarda dört önemli besin değeri eksik olabilir – D vitamini, kalsiyum, lif ve potasyum.

    Çocuğunuz bu önemli besin değerlerinden yeterince alıyor mu? İşte bu besin değerlerinin çocuklarınız için yaptıkları, çocuğunuzun bu besin değerlerine ne miktarda ihtiyacı olduğu ve bu besinleri çocuklarınızın diyetine nasıl dâhil edeceğinize dair bilgiler.

    D Vitamini : "O" Vitamin

    D vitamini bu günlerde araştırmacıların radarlarındaki en heyecan verici vitamindir – ve birçok kişi yeteri miktarda D vitamini almaz.

    D vitamini eksikliği osteoporoz, göğüs kanseri, kolon kanseri, prostat kanseri, kalp hastalıkları ve depresyon gibi yetişkin sağlık durumları ile ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte D vitaminin bu sağlık durumlarını engelleyip engellemediği kesin değildir; fakat D vitamini geçmişe oranla bu günlerde daha büyük bir endişe konusudur.

    Uzmanlar D vitaminin kalsiyumun emilmesi, kemik gelişiminin ve gücünün en üst düzeye çıkartılması için gerekli olduğu konusunda hem fikirdir. Çok az miktarda D vitamini alan çocuklarda erken yaşlarda raşitizm olarak bilinen kemiklerde yumuşaklık sorunu ve genellikle ilerleyen yaşlarda oluşan osteoporoz ortaya çıkabilir.

    2008 yılında Amerikan Pediatri Akademisi bebeklerin, çocukların ve gençlerin alması gereken minimum D vitamini miktarını ilişkin önerisini ikiye katladı.

    D vitamini ne oranda alınmalı: Amerikan Pediatri Akademisi günde en az 400 uluslararası birim D vitamini tüketilmesini öneriyor. Bu miktar şu anda Tıp Enstitüsünün önerdiğin miktarın iki katıdır.

    Bu konuda bilgili olun. Birleşik Devletler hükümetinin resmi besin değeri önerilerini belirleyen Tıp Enstitüsü D vitamini kılavuzlarını gözden geçiriyor ve gözden geçirilmiş önerilerin 2010 yılında açıklanması bekleniyor.

    D vitaminini arttırmak: Vücut güçlü güneş ışınlarına maruz kaldığında D vitamini üretir ve ayrıca ileride kullanmak üzere D vitaminini depolar. D vitamini açısından zengin yaygın gıdalar arasında süt ve bazı kahvaltı gevrekleri, portakal suyu ve yoğurt gibi diğer güçlendirilmiş gıdalar bulunur. D vitamini bakımından zengin diğer gıdalar arasında somon ve hafif ton balığı gibi daha yağlı balıklar bulunur.

    Takviyeler diğer bir D vitamini kaynağıdır. Amerikan Pediatri Akademisi D vitamini ile güçlendirilmiş bir litre süt içmeyen çocukların diyetlerindeki eksikliği tamamlamak için D vitamini takviyeleri almasını belirtir.


    Kalsiyum: Sadece Kemikler İçin Değil

    Kalsiyum en iyi kemik büyümesine ve kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olması ile tanınır. Kalsiyum aynı zamanda kalp ritmine, kan pıhtılaşmasına ve kas fonksiyonlarına da yardımcı olur.

    Kalsiyumun büyük bir kısmı kemiklerde depolanır. Eğer çocuğunuz diyetinde yeterli miktarda kalsiyum almıyorsa, vücut kemiklerdeki kalsiyumu çalar.


    Kalsiyum ne oranda alınmalı: Tıp Enstitüsünün çocuklar için önerdiği günlük kalsiyum miktarı şöyledir:


    1-3 yaş arası: 500 miligram

    4-8 yaş arası: 800 miligram

    9-18 yaş arası: 1,300 miligram


    Özellikle gençler olmak üzere Amerikalı birçok çocuk gerektiğinden çok daha az süt ürünü tüketir – ve bu yıllar kemiklerin gelişimi açısından önemli yıllardır.

    Tescilli diyetisyen, Çocuklar İçin Sağlıklı Beslenmeye Yönelik Amerikan Diyetetik Birliği Kılavuzu’nun eş yazarı ve üç çocuk annesi Dr. Jodie Shield "Soda ve meyve suları gibi alkolsüz içkiler sütün arka plana atılmasına neden olarak çocukların diyetine sızıyor” diyor.

    Kızlar özellikle risk altında olabilir. Bir çalışma ergenlik dönemindeki kızların önerilen miktarın 1300 miligram olmasına karşın günlük ortalama 814 miligram aldıklarını gösterdi. Bu da kızların ileriki yaşlarda osteoporoz hastalığına yakalanma risklerini arttırabilir.

    Shield "Gençlik yıllarından hemen önce ve ergenlik yılları süresince çocuklar güçlü kemikler için yeterli kalsiyum almalıdır” diyor. “Bu süreç boyunca, vücut sahip olacağı tüm kemik kütlesinin neredeyse yarısını oluşturur.”

    Kalsiyum miktarını arttırmak: Shield çocuklara kaloriden çok daha fazlasını sunmayan diğer içecekler yerine düşük yağlı ve tatlandırılmış süt verilmesini öneriyor. Süt ürünlerinin her öğüne dâhil edilmesi çocukların kalsiyum hedeflerini karşılamalarını sağlar.

    Yaklaşık olarak çeyrek litrelik herhangi bir süt türünden (laktozsuz sütler dâhil olmak üzere), yoğurttan veya yaklaşık 45 gramlık katı peynirden (cheddar peyniri gibi) 300 miligram kalsiyum alın.

    Kalsiyum ve D vitamini ile güçlendirilen portakal suyu kalsiyum bakımından zengin, süt ürünü dışında bir seçenektir. Yeterli miktarda süt ürünü veya güçlendirilmiş seçenekleri tüketmeyen çocukların kalsiyum takviyesi kullanmaya ihtiyacı olabilir.


    Lif: Tokluk İçin Gereklidir

    Koşuşturmaca içerisindeki yaşam tarzları, çocukların gerektiğinden daha az lif tüketmelerinin nedenlerinden birisidir. Lif bakımından zengin tam tahıllar ve taze ve hafif işlenmiş meyve ve sebzelerin – genellikle evde tüketilen yemekler – eksikliği genellikle en önemli nedendir.

    Shield "Ben bir diyetisyenim ve kendi çocuklarıma yeterli miktarda lif yedirmek oldukça zorlu” diyor.

    Lif bağırsak hareketlerine hacim kazandırarak ve bağırsakları atığın kolaylıkla geçmesi yönünde uyararak kabızlığı bastırmaya yardımcı olur. Lif çocukların daha tok hissetmelerine yardımcı olur ve aşırı yeme savaşına karşı elverişli bir silahtır.

    Lifler dengeli bir diyetin parçası olduğunda yetişkinlerde tip 2 diyabet ve yüksek kolesterolü önlemeye yardımcı olur ve çocuklarda da işe yarayabilir. Lif bakımından zengin diyetler ilerleyen yaşlarda kalp hastalıkları riskini azaltabilir.

    Genelde yüksek oranda lif içeren gıdalar büyüme ve gelişimi hızlandıran vitamin ve mineraller ile doludur. Ayrıca bu gıdalar çocukların bağışıklığını güçlendiren ve bitkisel gıdalar olarak bilinen yararlı bitki bileşiklerini de içerir.

    Ne kadar lif tüketmeli: Amerikan Pediatri Akademisine göre bu çocuğunuzun yaşına bağlı olarak değişir.

    Çocuğunuzun yaşına beş ekleyerek çocuğunuzun tüketmesi gereken günlük lif miktarını belirleyin. Örneğin 5 yaşında bir çocuk günlük 10 gram lif tüketmelidir.

    Lif miktarını arttırmak: Ailenizin lif tüketimini öğünlerinize ve atıştırmalarınıza bir meyve veya sebze (veya her ikisi de) ekleyerek arttırın. Tam tahıl ekmekleri ve gevrekleri, makarna ve diğer tahılları tercih edin.

    Ayrıca nohut, mercimek veya kuru fasulye gibi baklagilleri de salatanıza, çorbanıza ve omletinize dâhil etmeye çalışın. Şans eseri bu aynı gıdaların birçoğu aynı zamanda potasyum ve magnezyum da sağlar.


    Potasyum: Kalbe Yardımcı

    Potasyum normal kalp ve kas fonksiyonlarının devamını sağlar, sıvı dengesini korur, enerji üretimine katılır ve kemikleri güçlendirir.

    Potasyum bakımından zengin bir diyet yetişkinlerde yüksek kan basıncını önlemeye yardımcı olur. Çocuklarınızı yüksek potasyum içeren gıdalar tüketmeye alıştırmak yaşları ilerledikçe kan basınçlarının kontrol altına tutulmasına yardımcı olur.

    Bununla birlikte birçok çocuk yeterli miktarda potasyum tüketmemektedir.

    Swinney “Çocuklar tıpkı yetişkinler gibi yeterli miktarda potasyum bakımından zengin gıdalar olan meyve, sebze ve tam tahılları tüketmez” diyor.


    Ne kadar potasyum tüketmeli: İşte çocukların günlük potasyum ihtiyaçları:


    1-3 yaşları arası: 3,000 miligram

    4-8 yaşları arası: 3,800 miligram

    9-13 yaşları arası: 4,500 miligram

    14-18 yaşları arası: 4,700 miligram

    Potasyum miktarını arttırmak: Meyve ve sebzelerin yanı sıra süt ürünleri, kırmızı et ve deniz ürünleri de potasyum bakımından iyi kaynaklardır. Genelde bir besin ne kadar işlenmiş olursa içindeki potasyum miktarı o kadar az olur ve ayrıca bir besinin içerisindeki sodyum miktarı ne kadar yüksek olursa da potasyum miktarı o kadar az olur.

    Çocuğunuzun yeterli miktarda potasyum almasına yardımcı olmak için her öğün veya atıştırma ile birlikte meyve servis edin ve çocuğunuzu dengeli bir diyet takip etmesi konusunda cesaretlendirin.

    Çocuğunuzun ihtiyacı olan besin değerlerini almadığı konusunda endişe duyuyorsanız, çocuğunuzun doktoru ile görüşün. Ayrıca işlenmiş gıdalar bakımından düşük ve sebze meyve, tam tahıl ve düşük yağlı süt ürünleri bakımından zengin bir diyet çocuğunuzun ve sizin gerekli besin değerlerini almanıza yardımcı olur.


    hemensağlıkcom alıntı

    SaLLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    Çocuğunuzda Eksik Olabilecek Besin Değerleri


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:53.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429