Alt 06 Mayıs 2011, 20:01   #1
Keyifli~Üye
 
ReBeLLiouS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
Mesajlar: 73
ReBeLLiouS is on a distinguished road
Puanlar: 2.971, Seviye: 1
Puanlar: 2.971, Seviye: 1 Puanlar: 2.971, Seviye: 1 Puanlar: 2.971, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Anadolu Üniversitesi




Tarihçe


Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.

Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler.

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı,3 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 23 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yüksek Öğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.

Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.

Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.
????: Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi... Anadolu Üniversitesi - Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi...

Kuruluş Tarihi : 6 Kasım 1958 Öğrenim Dili : Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca Üniversite Türü : Devlet Fakülte Sayısı : 12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor) Devlet Konservatuvarı Sayısı : 1 Yüksekokul Sayısı : 6 Meslek Yüksekokulu Sayısı : 3 Enstitü Sayısı : 9 Araştırma Merkezi Sayısı : 38 Öğretim Elemanı Sayısı : 1.800 Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı : 22.149 (önlisans + lisans) Lisans Üstü Öğrenci Sayısı : 2.009 (yüksek lisans+doktora) Açıköğretim Öğrenci Sayısı : 1.363.571

Anadolu Üniversitesinde Sosyal Yaşam

Eğitim, bilim, kültür ve sanayi merkezi olan Eskişehir, aynı zamanda bir tarih beldesidir. Frig, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarından derin izler taşıyan Eskişehir, Cumhuriyet Türkiye’sinin hedeflediği çağdaşlaşma çabalarının öncülerinden olup, bilinen yedi bin yıllık tarihi ile bir kültür mozayiğidir. Kent nüfusu, eğitim döneminde öğrencilerle birlikte hareket kazanır; yani Eskişehir, bir gençlik ve öğrenci merkezidir. Kentin içinden geçen Porsuk Çayı ve iki yanındaki kafeler Eskişehir’e adeta bir sahil kenti görünümü kazandırırken sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarındaki etkinlikler öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için de çeşitli olanaklar sağlar.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır. Uluslararası Eskişehir Festivali’nin etkinliklerinin büyük bir kısmı, her yıl ekim ayı içinde Anadolu Üniversitesi salonlarında gerçekleştirilmekte; yıl boyunca özel grupların konser ve gösterileri, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi gibi kuruluşların yapıtları da izleyicilere sunulmaktadır. Tarihi binaların restorasyonuyla Odunpazarı Semtinde oluşturulan Cumhuriyet Tarihi Müzesi ve Eğitim Karikatürleri Müzesiyle Yunusemre Kampusündeki Çağdaş Sanatlar Müzesi de Anadolu Üniversitesinin kültürel zenginlikleri arasında yer almaktadır.

Öğrenciler, üyesi oldukları kulüpler ve topluluklar içinde hazırladıkları etkinliklerle hem kendilerini ifade etme olanağı bulmakta, hem de becerilerini arkadaşlarıyla paylaşmaktadır. Öğrenciler kantinleri ve kafeteryalar da gerektiğinde bu etkinliklere sahne olmaktadır. Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, çeşitli yörelerimizin oyunlarıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı gösteriler sunarken, Senfoni Orkestrası ile Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları ise kendi dallarındaki müziğin genç kuşaklarca tanınmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Tiyatro Anadolu da kendi alanında Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel tiyatro topluluğu olarak geniş bir repertuvarla izleyicilerle buluşmaktadır. Anadolu Üniversitesinin Yunusemre Kampusündeki Anadolu Otel, Akademik Kulüp, Taşbina Restoran ve Konukevi üniversite mensupları ve konuklarına hizmet sunarken aynı zamanda turizm ve otelcilik eğitimi alan öğrencilere uygulama ortamı da sağlamaktadır. Üniversitenin olanaklarıyla restore edilip “butik otel” olarak hizmet veren Odunpazarı Konukevi de bu alanda özel bir yer almaktadır.

Bahar Şenlikleri

Yıl boyu hemen her gün çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği Anadolu Üniversitesinde Mayıs ayları bir başkadır. Ay boyunca, başta öğrenci kulüpleri olmak üzere tüm birimler, hazırladıkları programları “Bahar Şenlikleri” kapsamında, salon ve açık hava ortamlarında bir festival havası içinde sunmakta, gerçekleştirilen panayır ve şenliklerle üniversite yaşamı daha da renklenmektedir. Birimler arasındaki spor karşılaşmalarının finalleri de şenlikler sırasında gerçekleştirilirken, doyumsuz bir coşku yaşanmaktadır. Üniversitemizdeki birimlerin sunduğu gösteriler ve konserlerle öğrenciler kendilerini ifade etme olanağı bulurken yerli ve yabancı toplulukların etkinlikleri de Bahar Şenliklerini uluslararası bir düzeye taşımaktadır.

Spor

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki eğitimin yanı sıra, Anadolu Üniversitesinde hem spor kulübü hem de spor birliği kapsamında bini aşkın genç, spor yapma olanağı bulmaktadır. Bayan Masa Tenisi ve Bayan Hentbol takımları, Avrupa Kupalarında Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterirken, çeşitli dallarda Anadolu Üniversitesi sporcuları gerek Eskişehir’de gerekse Türkiye düzeyinde başarılı sonuçlar almaktadır. Anadolu Üniversitesi bünyesinde öğrencilerin yararlandığı spor salonları, kapalı yüzme havuzu, futbol sahaları, tenis kortları, açıkhava voleybol ve basketbol alanları gibi spor tesisleri bulunmaktadır. Her yıl düzenlenen spor şenliği sırasında değişik dallarda yüzlerce öğrencinin aktif olarak yer aldığı karşılaşmalar büyük heyecan kaynağı olmaktadır.



Akademik birimler;



Enstitüler


Eğitim Bilimleri Enstitüsü


Engelliler Araştırma Enstitüsü


Fen Bilimleri Enstitüsü


Sağlık Bilimleri Enstitüsü


Güzel Sanatlar Enstitüsü


Sosyal Bilimler Enstitüsü


Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü



Fakülteler
  1. Açıköğretim Fakültesi
Lisans programları: Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı, İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı



Önlisans programları : Bilgi Yönetimi (internet üzerinden yürütülmektedir), Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Ev İdaresi, Halkla İlişkiler, İlahiyat, Muhasebe, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tarım, Yerel Yönetimler, Adalet, Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Lojistik, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Spor Yönetimi, Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Hava Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Jandarma Meslek Eğitimi (*), Polis Meslek Eğitimi (*), Adalet Mesleki Eğitimi (*),Turizm ve Seyahat Hizmetleri (**), Coğrafi Bilgi Sistemleri (***), Eczane Hizmetleri (****), Gıda Kontrolü ve Analizi (****), Kimya Teknolojisi (****), Tıbbi Laboratuar Teknikleri (****), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (****).



(*) Kurumlar arası protokol kapsamında.


(**) Kontenjanlı.


(***) Yıllık Kredili - Kontenjanlı.


(****) Dönemlik Kredili - Kontenjanlı.



2.Eczacılık Fakültesi


Bölümler : Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü, Eczacılık Teknolojisi Bölümü, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü




3.Edebiyat Fakültesi


Bölümler : Arkeoloji (**), Sanat Tarihi (**), Sosyoloji (**), Tarih (**), Türk Dili ve Edebiyatı (*), Felsefe (**)


(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.


(**) İsteğe bağlı ingilizce hazırlık programı vardır.



4.Eğitim Fakültesi


Öğrenci alınan programlar : Almanca Öğretmenliği (*), Fransızca Öğretmenliği (*), İngilizce Öğretmenliği (*), İngilizce Öğretmenliği (UOLP-SUNY Cortland ABD) (*) (***), Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**), İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği



(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır


(**) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı vardır


(***) Eğitim, birinci ve dördüncü sınıflarda Anadolu Üniversitesinde, ikinci ve üçüncü sınıflarda SUNY Cortland’da verilmektedir.



5.Fen Fakültesi


Bölümler : Biyoloji (*), Fizik (*), İstatistik (*), Kimya (*), Matematik (*)


(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.



6.Güzel Sanatlar Fakültesi


Bölümler : Çizgi Film (Animasyon) (*), Baskı Sanatları (**), Cam (**), Grafik (*), Heykel (*), İç Mimarlık (*), Resim (*), Seramik (*)


(*) Zorunlu ingilizce dil hazırlık programı vardır.


(**) İsteğe bağlı ingilizce hazırlık programı vardır.



7.Hukuk Fakültesi


Bölümler : Hukuk (*)


(*) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık (İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde) sınıfı vardır.



8.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi


Bölümler: İngilizce İşletme*, İşletme Gündüz **; İşletme İkinci Öğretim; İngilizce İktisat*, İktisat Gündüz ** ; İktisat İkinci Öğretim; İktisat Uluslararası Ortak Lisans Programı-SUNY,Cortland (UOLP)*; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri**; Maliye**



(*) Zorunlu hazırlık sınıfı


(**) İsteğe bağlı hazırlık sınıfı



9.İktisat Fakültesi


Bölümler : Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler




10.İletişim Bilimleri Fakültesi


Bölümler : Basın ve Yayın (*), İletişim (*), Reklamcılık ve Halkla İlişkiler (*), Sinema ve Televizyon (*)


(*) Zorunlu ingilizce hazırlık programı vardır.



11.İşletme Fakültesi


Bölümler: İşletme, Konaklama İşletmeciliği



12.Mühendislik Mimarlık Fakültesi
????: Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi... Anadolu Üniversitesi - Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi...


Bölümler : Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce (*)), Çevre Mühendisliği (*), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (*), Endüstri Mühendisliği (*), İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (*), Kimya Mühendisliği (*), Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce) (*), Mimarlık (*)


(*) Zorunlu ingilizce yabancı dil hazırlık programı vardır.




Yüksekokullar



1.Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu


Bölümler : Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon (**)


(**) İsteğe bağlı İngilizce hazırlık programı vardır.



2.Devlet Konservatuvarı


Sanat Dalları : Nefesli ve Vurma Çalgılar Sanat Dalı, Piyano Sanat Dalı, Arp Sanat Dalı, Gitar Sanat Dalı, Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı, Yaylı Çalgılar Yapımı Ana Sanat Dalı, Tiyatro Anasanat Dalı, Opera Anasanat Dalı (*).


(*) Mesleki hazırlık eğitimi vardır.



3.Endüstriyel Sanatlar Yüksekokulu


Bölümler : Endüstriyel Tasarım (**), Moda Tasarımı (**)


(**) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık programı vardır.



4.Engelliler Entegre Yüksekokulu


Programlar : Bilgisayar Operatörlüğü (Ön Lisans) (***), Yapı Ressamlığı (Ön Lisans) (***), Seramik Sanatları (Lisans+Özel yetenek) (***), Grafik Sanatları (Lisans- Özel yetenek) (***)


(***) Zorunlu Türkçe hazırlık programı vardır.



5.Sivil Havacılık Yüksekokulu


Bölümler : Havacılık Elektrik ve Elektroniği (*), Uçak Gövde-Motor Bakım (*), Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (*), Pilotaj (Ön kayıt- Özel yetenek) (*), Hava Trafik Kontrol (Ön kayıt- Özel yetenek) (*)


(*) Zorunlu İngilizce hazırlık programı vardır.



6.Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu


Bölümler : Turizm ve Otel İşletmeciliği (*)


(*) Zorunlu İngilizce hazırlık programı vardır



7.Yabancı Diller Yüksekokulu


Yabancı Diller Yüksekokulunda Temel Yabancı Diller, Modern Diller ve Mütercim-Tercümanlık bölümleri bulunmaktadır. Temel Yabancı Diller Bölümünde, Üniversitemiz fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin İngilizce, Almanca ve Fransızca hazırlık sınıfı eğitimi yürütülürken, Modern Diller Bölümünde seçmeli olarak tüm öğrencilere İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve İtalyanca dersleri verilmektedir.



Meslek Yüksekokulları



1.Eskişehir Meslek Yüksekokulu


Programlar : Aşçılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik (İÖ), Dış Ticaret, Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği (İÖ), Emlak ve Emlak Yönetimi Programı



2.Porsuk Meslek Yüksekokulu


Programlar : Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (İÖ), Çocuk Gelişimi (İÖ), El Sanatları (İÖ), Elektrik (İÖ), Endüstriyel Elektronik (İÖ), Endüstriyel Kalıpçılık (İÖ), Endüstriyel Otomasyon (İÖ), Karayolu Ulaşımı ve Trafik, Makine (İÖ), Makine-Resim-Konstrüksiyon (İÖ), Mobilya ve Dekorasyon (İÖ), Radyo-Televizyon Tekniği, Radyo-Televizyon Tekniği (İÖ), Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler İşletmeciliği, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Raylı Sistemler Yol, Otomotiv (İÖ), Tasarım ve Basım Yayımcılık, Tasarım ve Basım Yayımcılık (İÖ), Tekstil (İÖ)



3.Yunus Emre Meslek Yüksekokulu


Programlar: Eczane Teknikerliği, Çocuk Gelişimi


Diğer Birimler



* Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Atatürk Müzik Araştırmaları Merkezi
* Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASTAM)
* Avrupa Birliği Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi (ADOM)
* Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM)
* Bitki, İlaç ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi (AÜBİBAM)
* Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
* Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLKOM)
* Engelli Çocuklar Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM)
* Eskişehir Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM)
* Halkbilim Araştırmaları Merkezi
* Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Kültürel Çalışmalar ve Çevre Eğitimi Merkezi (AKÇE)
* Mediko Sosyal Merkezi
* Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi
* Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi
* Stratejik Araştırmalar Merkezi
* Televizyon ile Eğitim Öğretim ve Araştırma Merkezi
* Yabancı Diller Araştırma Merkezi
* Yaşamboyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi
* Yaygın Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
* Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunlarını Araştırma Merkezi




ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMLERİ


* Akademik Gelişim Birimi
* Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Birimi
* Girişimcilik Eğitim ve Araştırma Birimi
* İleri Teknolojiler Araştırma Birimi
* İstatistiki Bilgiler Birimi
* Kişisel Gelişim Birimi
* Kurumsal İmaj Yönetimi ve Geliştirme Birimi
* Özürlü Öğrenciler Birimi
* Proje Birimi
* Sinema Kültürünü Geliştirme Birimi
* Türk Mutfağı Araştırma ve Uygulama Birimi
* Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi
* Uzaktan Öğretim Araştırma Geliştirme Birimi



DİĞER BİRİMLER


* Anadolu Üniversitesi Fotoğraf Arşivi Birimi
* Senfoni Orkestrası
* Üstün Yetenekliler Eğitim Programları (ÜYEP)

__________________
ReBeLLiouS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
anadolu, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:07.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428