Alt 06 Mayıs 2011, 20:05   #1
Keyifli~Üye
 
ReBeLLiouS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06 Mayıs 2011
Mesajlar: 73
ReBeLLiouS is on a distinguished road
Puanlar: 2.971, Seviye: 1
Puanlar: 2.971, Seviye: 1 Puanlar: 2.971, Seviye: 1 Puanlar: 2.971, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Balıkesir Üniversitesi






ÜNİVERSİTEMİZİN TARİHÇESİ



Balıkesir Üniversitesi’nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi’ne kadar dayanir. Balıkesir Devlet Mühendislik Akademisi, Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu ile Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun 1975-1976 eğitim-ögretim yılında faaliyete geçmesi ile üniversitemizin kuruluşuna giden yolda önemli adımlar atılmıştır. Bu kurumlar, 1982 yılında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile isim ve statü değiştirmişler ve Uludağ Üniversitesi’ne bağlanmışlardır. Necati Eğitim Enstitüsü 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılmış , 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne alınmış, 1982 yılında da bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir. Aynı şekilde Balıkesir işletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ismi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirilmiş, 2 yıllık Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nun ismi ise aynı kalmıştır. Uludağ Üniversitesi’nin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar , sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balikesir Üniversitesi için güçlü bir altyapiı oluşturmuşlardır.

Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3837 Sayılı Kanun geregince kurulmuş ve 1 Ocak 1993 tarihinden itibaren de tüzel kisilik kazanarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; Üniversitelerde hizmet verdiği kesimin bütünü için bir sağlık kuruluşu, öğrencilerin sosyal, kültürel, beslenme ile spor ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet birimi ve aynı zamanda eğitim-öğretimin desteklenmesi amacıyla bu alanda uygulama ve araştırmaların yapıldığı bir uygulama dairesidir.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın amacı ; öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak , hasta olanları tedavi etmek veya ettirmek, barınma, beslenme, çalışma, dinlenme ve ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanları kazanmalarını sağlayarak, gerek sağlık ve gerekse sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkan verecek hizmetler sunmak, onları ruhsal ve bedensel sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak yetiştirmek, birlikte düzenli ve disiplinli çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları kazandırmaktır.

Daire, amacını geliştirmek için bütçe imkanları nispetinde her türlü sağlık hizmetlerini yürüterek, sağlık merkezleri açar, bahar aylarında güzel sanatlar ve spor alanlarında çalışmalar ve gösteriler düzenlemek için Bahar Şenlikleri düzenler, öğrencilere burs ve kredi, beslenme, barınma, çalışma, dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme, ulaşım ve iş bulma alanlarında yardımcı olacak hizmetlerde bulunur. Bütün bu hizmetlerin görülmesi için gerekli olan öğrenci kantin ve lokantaları, okuma salonları, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salon ve sahaları açar, kamp yerleri sağlar, bu ve benzeri diğer tesisleri kurar, kiralar, işletir ve işlettirir. Bu amaca yönelik olarak üniversitenin birimleri ve üniversite dışındaki kuruluşlarla işbirliği içinde çalışır.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde;

- Sağlık Şube Müdürlüğü
- Kültür Şube Müdürlüğü
- Spor Şube Müdürlüğü
- Beslenme Şube Müdürlüğü
- Satınalma Şube Müdürlüğü mevcuttur.

FAKÜLTELER

Tp Fakültesi

Tıp Fakültemizde öğrenci, araştırma görevlisi, uzman ve yardımcı sağlık elemanı eğitiminde ulusal ve uluslar arası en gelişmiş yöntem ve standartlar uygulanacak, kalite, nitelik ve yeterlilik esas alınacaktır.

Hastane ve tedavi hizmetlerinde de ülkemiz ve dünyadaki en gelişmiş, bilimselliği kanıtlanmış, kaliteli ve insanımıza yararlı yöntemler ve teknikler uygulanacaktır. Yapacağımız araştırma ve bilimsel çalışmalarla ulusal ve uluslar arası sağlık dünyasına büyük katkılar sağlanacak, nitelikli sağlık elemanı kazandırılacaktır.

Temel değerlerimiz;

1. Atatürk ilkelerini ve cumhuriyet kazanımlarını korumak ve yüceltmek
2. Çevre ve insana saygı
3. Katılımcılık
4. Etik değerlere mutlak uyum
5. Çağdaş ve bilimsel eğitim, çağdaş, nitelikli, bilimsel ve gelişimci sağlık hizmeti ve bu temellerde yükselen herkesin onur duyacağı, önder bir tıp fakültesi
6. Dünyadaki bilimsel, insana ve çevreye yararlı gelişmeleri yakından izleme, işbirliği ve uygulama

Tıp Fakültesi klasik yapılanması yanı sıra oluşturulacak çeşitli özellikli birimler ve deneme-araştırma merkezleri ile birlikte bölgemizin özelliklerini temel alan özgün ve gelişmiş sağlık merkezleri yoluyla köklü, kaliteli, tüm bölgemizi kucaklayan ve hizmet eden ülke ve dünya sağlık alanına katkı sağlayan, yeni çığırlar açan bir Tıp Fakültesi oluşturmayı hedefliyoruz.

Özellikle eğitim ve bilimsel çalışmalarımız bağlamında Tıp Fakültemizde şu birimlerin kuruluşu ve çalışmalarına özel önem verilecektir.

1. Araştırma-Deneme Merkezi
2. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi
3. İleri Tetkik Laboratuarı
4. Fakülte-Sanayi İşbirliği Birimi
5. Ulusal Akademik İlişkiler Birim,
6. Uluslar arası Akademik İlişkiler Birimi
7. AB Çerçeve Programları
8. Erasmus Programı

Tüm Dünyadaki Tıp Fakültelerinde benzer klasik yapılanmalar olmasına karşın farklılık yaratan bu yapılanmanın nasıl kullanıldığı, çalışanların niteliği ve kalitesi, birimin bilimsel, araştırıcı, gelişen özelliği olup olmamasıdır. Bu amaçla tüm yenilikleri yakından ve aktif olarak izlemek, ulusal ve uluslar arası önemli sağlık kurumlarıyla işbirliği yaparak çalışmaların içinde yer almak, elemanlarınızı bu amaçla aktif olmaya teşvik etmek, zorunlu kılmak şarttır.

Sonuç olarak amacımız;

1. Hastaların yalnız hasta oldukları zaman değil, eğitim için, bilgilenme için, ziyaret için, şehirlerinde böyle bir Tıp Fakültesine sahip olmalarının onur ve mutluluğunu bir kez daha yaşamak için geldikleri ve gelmekten GÜVEN duydukları temiz, düzenli, güleryüzlü, sevgi ve saygı dolu ve kavganın, nefretin, çirkinliklerin kapısından içeri girmediği bir hastane olmak,
????: Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi... Balıkesir Üniversitesi - Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi...

2. Öğrenciler için, lise sonrası ilk tercih edilecek Tıp Fakülteleri arasında ön sıralarda olacak, araştırmacı, çağdaş ve nitelikli eğitim verilen, katılımcı, sevgi, saygı ve etik değerlerin temel değerler olduğu ve titizlikle korunduğu bir Fakülte olmak, öğrenciler, araştırma görevlileri, uzmanlar, öğretim üyeleri, yardımcı sağlık elemanları ve idari personeliyle Türkiye ve Dünya bilim ve sağlık dünyasına, çeşitli çağdaş Dünya sağlık projelerini yakından izleyen, içinde yer alan, AB eğitim standartlarına uygun ve hatta bu standartlardan bile üstün son derece kaliteli bilim adamları ve doktorlar yetiştirerek sunmasının yanı sıra araştırma ve çalışmalarıyla sağlık alanında yeni gelişmeler sağlayan, çığırlar açan bir Tıp Fakültesi oluşturmaktır.

Necatibey Eğitim Fakültesi

1910 yılında Karesi Muallim Mektebi olarak ilköğretime öğretmen yetiştirme görevini üstlenen Kurum, 1932 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuvayimilliyeci Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey'in emirleriyle inşa edilen kendi binasına taşınmış ve bu tarihten itibaren aynı binada Necati Bey Öğretmen Okulu adıyla faaliyetlerini sürdürmüştür.

1944-1945 eğitim-öğretim yılında ortaöğretime öğretmen yetiştirmek amacıyla, Necati Eğitim Enstitüsü adıyla 2 yıllık yükseköğretim kurumu olarak yeniden yapılanan kurum, 1968-1969 öğretim yılında 3 yıllık konuma ve 1978-1979 öğretim yılında da dört yıllık lisans düzeyinde eğitim kurumu konumuna çıkarılmıştır.

Kurum, Türk Milli Eğitim tarihinde saygın bir yeri olan Yüksek Öğretmen Okulları kervanına 1980-1981 döneminde Necatibey Yüksek Öğretmen Okulu adıyla katılmıştır.20 Temmuz 1982'de Necatibey Eğitim Fakültesi adıyla Uludağ Üniversitesi'ne bağlanmış olan Kurum, 1992 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi'nin de çekirdeğini oluşturmuştur.

Necatibey Eğitim Fakültesi, Türk Milli Eğitimi'ne, alanında uzman öğretmenler yetiştirme geleneğini Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı; Sınıf, Fen Bilgisi, Bilgisayar, Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenliği alanlarında başarıyla sürdürmektedir. Okul Öncesi, Müzik, Resim-İş ve İngilizce Öğretmenliği programlarını da açmış olan Necatibey Eğitim Fakültesi, gerekli öğretim kadrosunu oluşturduğu anda bu alanlarda da eğitime başlayacaktır.
????: Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi... Balıkesir Üniversitesi - Forumlegal.net - En Eskisi En İyisi...
Fakülte Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilgisi, Bilgisayar laboratuvarları yanında, kitaplığı, yörenin en modern açık ve kapalı spor alanları (tenis kortları, basketbol, voleybol alanları ve halı saha futbol alanı) ile öğrencilerine ve personeline günün her saatinde hizmet vermektedir.




Fakültede
  • İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği
    İlköğretim Matematik Öğretmenliği
    Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
    Okul Öncesi Eğitimi
    Türkçe Eğitimi Bölümü
    Türkçe Öğretmenliği Programı
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

    Ortaöğretim Fen ve Mat. Alanları Eğitimi Bölümü
    Matematik Öğretmenliği Programı
    Fizik Öğretmenliği
    Kimya Öğretmenliği
    Biyoloji Öğretmenliği
    Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü
    Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
    Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
    Müzik Öğretmenliği
    Resim-İş Eğitimi
  • Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
    İngilizce Öğretmenliği
Bölümleri bulunmaktadır.




Mühendislik - Mimarlık Fakültesi

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi “Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi” nin fakülte haline dönüştürülmesi ile oluşmuş lisans düzeyinde eğitim öğretim yapan 4 yıllık bir yükseköğretim kurumudur. Akademi olarak 1418 Sayılı Kanun uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 1976 yılında kuruldu.



Fakültede
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Çevre Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Jeoloji Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Mimarlıik
Bölümleri bulunmaktadır.


Fen Edebiyat Fakültesi

3837 sayılı Kanunla kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi' nde eğitim-öğretime 1993 yılında; Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyati Bölümleri ile başlanmıştır. 2000 yılında da Tarih ve Coğrafya bölümleri eğitim-öğretime açılmıştır.



Fakültede
  • Biyoloji
  • Coğrafya
  • Fizik
  • Kimya
  • Matematik
  • Sosyoloji
  • Tarih
  • Türk Dili Edebiyatı
Bölümleri bulunmaktadır.



Bandırma İ.İ.B.F.

Balıkesir Üniversitesi Bandırma Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi 3 Temmuz 1993 tarih ve 3897 sayılı yasayla kurulmuştur. 18 Ekim 1993 tarihinde İktisat ve İşletme bölümleriyle eğitim ve öğretime başlayan Fakültemiz ilk mezunlarını 1997 yılında vermiştir. 2006– 2007 eğitim ve öğretim yılında onbirinci dönem mezunlarını verecek olan Fakültemiz 1998-1999 eğitim ve öğretim yılında Balıkesir Üniversitesi bünyesinde bir ilke imza atarak hazırlık sınıfı programını İktisat ve İşletme bölümlerinde uygulamaya koymuştur.



Fakültede
  • İktisat
  • İşletme
  • Maliye
  • Kamu Yönetimi
  • Ekonometri
  • Çalışma Ekonomisi
  • Uluslararası İlişkiler
Bölümleri bulunmaktadır.


Güzel Sanatlar Fakültesi

İ.İ.B.F.

Veteriner Fakültesi

18.10.2008 Tarihli 27028 Sayili Resmi Gazete'de yayimlanan 2809 Sayili Kanunun ek 30 uncu maddesi uyarinca Üniversitemiz bünyesinde kurulan Veteriner Fakültesinin kurulus çalismalari devam etmektedir.

Enstitüler
- Sağlık Bilimleri
- Fen Bilimleri
- Sosyal Bilimler
- Gönen Jeotermal
- Edremit Zeytinlik

Yüksekokullar
- Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
- Bandırma Sağlık Yüksekokulu
- Balıkesir Sağlık Yüksekokulu
- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
- Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları
- Ayvalık M.Y.O.
- Balıkesir M.Y.O.
- Bandırma M.Y.O.
- Burhaniye M.Y.O.
- Bigadiç M.Y.O.
- Dursunbey M.Y.O.
- Edremit M.Y.O.
- Erdek M.Y.O.
- Gönen M.Y.O.
- Havran M.Y.O.
- Savaştepe M.Y.O.
- Sındırgı M.Y.O.
- Susurluk M.Y.O.
- Altınoluk M.Y.O.
- İvrindi M.Y.O.
ReBeLLiouS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
balıkesir, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:30.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429