Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Her Telden > Sağlık > Genel Sağlık » Empotans Nedir? Belirtileri ve Etkileri Nelerdir (Sertleşme Sorunu)

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 04 Mart 2012, 20:16   #1
    Keyifli~Üye
     
    Kelebek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 30 Mart 2011
    Mesajlar: 1.155
    Kelebek is on a distinguished road
    Puanlar: 4.573, Seviye: 1
    Puanlar: 4.573, Seviye: 1 Puanlar: 4.573, Seviye: 1 Puanlar: 4.573, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 0%
    Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
    Standart Empotans Nedir? Belirtileri ve Etkileri Nelerdir (Sertleşme Sorunu)

    Erkeğin engellenmiş cinsel isteğinin en önemli nedenlerinden biri sertleşme sorunlarıdır. Erkek cinselliğine geleneksel bakış açısı, (cinsel mit) gerçek bir erkek her kadınla, her zaman, her durumda cinsel ilişki yaşayabilir şeklindedir. Bu gerçekçi olmayan beklenti hem erkek hem de penisi için çok yıkıcı bir durumdur. Aslında, 40 yaşından sonra erkeklerin çoğu (%90) ara sıra cinsel birleşme için yeterli penis sertliğini sağlayamadıklarından yakınırlar. O halde erkeklerin aslında en çok korktukları sorun evrensel bir sorundur ve belli bir yaştan sonra sık rastlanan bir durumdur.

    Genel Bilgiler
    Empotans, kısaca cinsel temas esnasında erkek cinsel organının yeterli sertleşmemesidir. Empotans genellikle hayatın 2.yarısında, 40-70 yaşlar arasında ortaya çıkar ve bu yaşlardaki erkeklerin yaklaşık %50 sinde görülen, üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmeyen ereksiyon bozuklukları yaşamın kalitesini de olumsuz olarak etkiler. Bundan dolayı ereksiyon problemi olan kişinin önce doktoruna güvenerek durumunu bütün açıklığı ile anlatması teşhis ve tedavi için atılacak ilk adımdır. Bu konuda doktorunuz derdinizi anlatabileceğiniz en önemli kişidir, zira sorununuzun nedenini o bulacak ve tedavi yöntemini de o önerecektir.

    Neden olan etkenler ve öneriler
    Ereksiyon bozuklukları yaşam kalitesini olumsuz etkilediği gibi bu bozukluğun arkasında kişinin fark etmediği, gizli kalmış başka ciddi bir rahatsızlık olabileceği için daha da fazla önem taşır. Örneğin dolaşım bozuklukları, şeker hastalığı, ruhsal rahatsızlıklar gibi, kazalar ve operasyonlar da ereksiyon bozukluklarına neden olabilirler. Aşırı dozda sigara ve alkol ereksiyonu olumsuz etkiler.



    Doktorunuz ereksiyon bozukluğunun nedenini tespit ettikten sonra size muhtelif tedavi yöntemleri önerecektir. Esas neden organik veya ruhsal bir rahatsızlık ise önce ona yönelik tedavi hemen başlanır. Tıbbi tedavinin yanında günlük alışkanlıklarınızdan ereksiyonu negatif etkileyen alışkanlıkların terk edilmesi gerekir.


    Rastlanma Oranı



    Ereksiyon bozuklukları 40-70 yaşlar arasında sık rastlanan bir durumdur ama günlük yaşantımızdaki stresler ve genel olumsuzluklar nedeniyle bu problemi yaşayan insan sadece siz değilsiniz. USA da:


    40 yaş grubu erkeklerin %39 u
    50 yaş grubu erkeklerin %48 i
    60 yaş grubu erkeklerin %57 si
    70 yaş grubu erkeklerin %67 si
    olmak üzere dünyada yaklaşık 100 milyon insanın ereksiyon problemi vardır.


    Anatomi
    Şematik ve basit bir anlatımla erkek cinsel organının yapısı aşağıdaki gibidir.Tunica Albuginea adı verilen en dıştaki kapsülün içerisinde sertleşmeyi sağlayan Corpora Cavernosa , damar yapıları, adele lifleri, sinirler, idrar yolları ve destek dokuları bulunur. İstirahat halinde adele lifleri ve arterler gergin vaziyette bulunurlar, uyarı olduğu zaman bu yapılar gevşer ve organ içerisindeki sinüzoidlere kan dolarak şişme ve sertleşme gerçekleşir.

    Ereksiyon nasıl oluyor?
    Organın sertleşmesi Corpora Cavernosa adı verilen oluşumlar sayesinde olmaktadır. Ereksiyon olayı Corpora Cavernosaların içerisindeki sinüzoidlere kanın dolması ile ilgilidir. Seksüel uyarılarda sinir sistemi harekete geçer ve organın adele yapısı ile arterlerin gevşemesini sağlar böylece daha fazla kan organ içerisine girer, sinüzoidlere kan doldukça organın genişleme ve sertleşmesi gerçekleşir. Sinüzoidlere kanın dolmasıyla birlikte organ içersinde artan basınç Tunica Albuginea nın gerilmesine neden olur. Tunica Albugineanın genişleme ve gerilmesi sınırlı olup bu kapsülün altında bulunan venler gerilme nedeniyle baskı altında kalır, bir nevi dolaşım engellenerek kan akımı ayarlanmış olur. Kan akımının bu şekilde ayarlanması ereksiyonun devamlılığını sağlar. Kavernöz yapıların adeleleri beyin ve omurilikteki merkezler tarafından idare edilir. Bu merkezler organın ereksiyon ve gevşemesini sağlar. Bu merkezlerle bağlantı sayesinde temas, erotik uyarılar veya fantezilerle ereksiyon oluşur, negatif emosyonlar, korku ve stresle de ereksiyon olumsuz etkilenir.
    Şematik olarak ereksiyondan önceki ve ereksiyon halindeki dikey kesitler


    SONUÇ
    Erkek cinsel organının anatomik yapısı ve sinir sistemi ile ilişkisi bir bütün olarak düşünülürse Empotans olayını izah etmek çok daha basitleşmektedir. Demek ki sertleşmenin olmaması ya organın direkt kendisiyle ilgili olacak ya da organ dışında bedensel veya ruhsal rahatsızlıklar, yaşam tarzı empotansa neden olacaktır.

    Organ dışı nedenler:
    Yüksek tansiyon
    Yağ ****bolizmasındaki bozukluklar
    Kronik böbrek rahatsızlıkları
    Karaciğer yetmezliği
    Multipl Skleroz
    Alzheimer
    Kronik Solunum Yetmezliği
    Hormonal Bozukluklar
    Depresyon ve Ruhsal rahatsızlıklar
    Organa ait nedenler:
    Arterlere ait bozukluklar
    Venöz yapılara ait bozukluklar
    Corpora Cavernosa ait bozukluklar
    Sinirsel yapılara ait bozukluklar

    Yaşam Tarzına ait etkenler:
    Sigara , kan dolaşımını olumsuz etkiler
    Alkol, kokain, eroin gibi maddeler.
    Stres, sürekli mesleki baskı ve olumsuzluklar.
    Bazı ilaçlar



    Bazı kaza ve operasyonlar da ereksiyon bozuklukları için riziko faktörüdür.

    Hastaların tarif ettiğine göre sertleşme sorunlarının çeşitli biçimleri vardır. Bunlar;


    Sertleşmenin hiç olmaması: İster kendiliğinden ya da bir dış uyarıyla, isterse yalnızken ya da cinsel ilişki sırasında sertleşme hiç gerçekleşmez.



    Yetersiz sertleşme: Cinsel birleşmede vajinaya girebilmek için penis sertliğinin belirli bir düzeye ulaşması gerekir. Bu düzey genellikle yarı sertleşme olarak tanımlanır ve 10 üzerinden 5’e karşılık gelen bir sertliktir. Yetersiz sertleşmede çift genellikle başarısız cinsel ilişkiden yakınır.



    Kararsız sertleşme: Cinsel ilişki sırasında setleşme düzeyi değişiklik gösterir. Birleşme öncesinde gelişen tam sertleşme, birleşme anında kaybolabilir, tekrar sertleşme yaşanabilir. Buna karşın yarı sertlikle birleşme tamamlanabilir.



    Yerine göre sertleşme: Hasta yalnız kaldığında kendiliğinden ya da mastürbasyon sırasında sertleşme gerçekleşir. Ama erkeğin partneriyle birlikteyken yeterli sertleşmenin olup olmayacağı konusunda aşırı kaygıları vardır. Bu durum erkeğe, partnerinin anlayışına ya da dış koşullara bağlı olarak değişik şekillerde karşımıza çıkabilir. Yani bir erkeğin düzenli partnerinin yanında ulaştığı sertleşme ile yeni tanıştığı bir partnerin yanında ulaştığı sertleşme arasında belirgin farklar görülebilir.



    Ağrılı sertleşme: Genellikle idrar yolları iltihapları ve peyroni hastalığı (penis içerisinde sert plakların oluşmasına bağlı penis eğriliği) gibi hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir.
    Sertleşme bozukluğunun en yaygın tıbbi olmayan nedenlerinden biri, erken boşalma ile baş etmeye çalışırken kullanılan cinsel isteği azaltmaya yönelik çalışmalardır. Yurt dışında yapılan bir çalışmaya göre; erken boşalması olan yaklaşık 3 erkekten biri aynı zamanda sertleşme sorunu olduğunu da belirtmiştir. Erkek kendini sanki kayayla duvarın arasına sıkışmış gibi hisseder. Erkeklerin en büyük korkularından biri; “ya kalkmazsa” korkusudur. Bu korkuya rağmen penis sertliğini sağlayan erkekte ikinci ve daha büyük bir korku başlar; “ya ben vajina içine girmeden penisim inerse.” Burada daha önce kazanılmış olan bir yetinin kaybı söz konusudur. Yani penisin sertliğini kaybetmek her erkeğin en büyük korkularından biridir. Ayrıca erkek çok fazla uyarılırsa erken boşalma durumuyla, uyarılma az olduğunda ise sertleşme sorunuyla karşılaşmaktan korkar. Bu nedenle boşalmadan penisin sertliğini kaybetme korkusuyla cinsel birleşme için acele edecektir. Bu da erken boşalmanın devam etmesine yol açar. Devam eden erken boşalmanın çözümü için cinsel isteğini azaltmaya, uyarılmasını engellemeye veya haz almamak için düşünceleri başka alanlara kaydırmaya başladığında ise sertleşme sorunu ortaya çıkar ve bu kısır döngü devam edip gider.


    Erkeklerin çoğu sertleşme sorununu çözmek için LEVİTRA gibi ilaçları kullanmayı tercih eder. Aslında, LEVİTRA penise kan akışını hızlandırmada ve başaramama korkusunu (performans anksiyetesi) azaltmada oldukça etkilidir. Levitra ve Viagra gibi ilaçlar, corpus cavernosumdaki kasları rahatlatarak penisin sertleşmesini başlatır ve sürmesini sağlar. Ancak, hiçbir ilaç bir erkeği gençlik yıllarındaki kolay ve otomatik bir şekilde sertlik sağladığı haline geri döndüremez. Ayrıca bu ilaçlar sertleşme sorununun kaynağı ister fiziksel ister psikolojik olsun çoğu zaman işe yarar ve sertleşememe korkusundan dolayı ortaya çıkan erken boşalmayı da tedavi edebilir. En yaygın yan etkileri baş ağrısı, yüzün kızarması, hazımsızlık, burunda tıkanıklıktır. Bu yan etkiler kullanan erkeklerin %10 ila 15 inde görülebilir. Erkeğin penisinin sertliği konusunda yeterliliğini tekrar sağlamanın anahtarı; durumu olduğu gibi kabullenmek, rahatlamak, gevşemek, yavaşlamak ve sadece zevke odaklanmak, erotik duyumları artarak almaya çalışmak ve cinsel birleşme ya da orgazm için acele etmemektir. Erkek şunu net olarak anlamalıdır; eğer rahat olursa ve zevk alma sürecinde aktif bir şekilde rol alırsa penisinin sertliği azalsa da hemen kolayca yeniden geri gelebilir. Ama erkek sürekli penisinin seyircisi olursa (seyirci rolü), sevişirken daha fazla haz almak yerine kafasını penisine takarsa sorun yaşaması kaçınılmazdır.


    Sertleşme sorunları bazen penise doğrudan yapılan bazı tıbbi müdahalelerle de çözülebilmektedir. Sertleşme için erkek kendisi cinsel ilişkiden önce penise küçük bir iğne yapabilir. Erkeğin cinsel ilişkiden birkaç dakika önce penisin köküne prostaglandin E1 ya da alprostadil en çok kullanılan tıbbi müdahalelerdir. 10 dakika içinde sertleşme gerçekleşir ve sevişme için yeterince uzun bir süre (yaklaşık 45 dakika) devam edip, sonra kendiliğinden etkisi geçer. PGE1 haftada iki ya da üç defa kullanılabilir. Bu enjeksiyon tedavisinden sonra, özellikle karışık tip erken boşalması olan erkekler oldukça rahatlarlar. Ancak çoğu erkek bu yöntemi yakışıksız ve fazla klinik bulduğu için kullanmayı bırakmaktadır. Çabuk sonuç alındığı ve iğneler kimse görmeden yapılabildiği için, birçok erkek bu yöntemi tercih eder.
    İğneden çekinen kişilerde ilaç küçük bir hap şeklinde penis başındaki delikten içeri sokulabilir. Bu yönteme MUSE (medicated urethral system for erection) yani sertleşme için üretral sistemin ilaçlanması adı verilir. Seyrek görülmekle birlikte dikkat edilmesi gereken bir yan etki, sertleşmenin 4 saatten uzun süre devam ettiği priapizmdir. Bu durumda kalıcı hasar olmaması için kişinin derhal bir hastanenin acil servisinde tedavi edilmesi gerekir. Bu olayın bir daha tekrarlamaması için dozun daha sonra yeniden ayarlanması gerekir. Etkisi %7 den %65’e kadar değişir. En sık görülen yan etkileri peniste ağrı, uretrada yanma, baş dönmesi ya da bayılmadır. MUSE’un kullanımı enjeksiyon yöntemine göre daha kolaydır ancak bunda da kullanıcıların bırakma oranı fazladır.


    Vakum sıkıştırıcı cihazlar penise kanı çeker, sertleşmeyi sağlar ve sertliği cinsel ilişkinin sonuna kadar sürdürür. Bu yöntemle ortalama 30 dakikaya yakın süren bir sertlik sağlanabilir. Yine bu yöntemde de hissedilen rahatsızlıktan dolayı, kullanıcı bırakma yüzdesi fazladır.
    Ameliyatsız protezler “Rejoyn” adı verilen bir parçayı içerir, bu parça gevşek olan penisi sertleştiren lastik bir askıdır. Bazı kadınlar bunu cinsel ilişki sırasında rahatsız edici bulurlar. Yurt dışında eczanelerde reçetesiz satılabilen bu ürün ülkemizde henüz yoktur.
    Sert ya da esnek protezler ise sertleşmeyi sağlamak için ameliyatla takılabilir. Bu ameliyatlar gerçek bir sertleşme sağlamaz ancak penisin rahatça vajinaya girmesine olanak sağlar. Penis protezleri geri döndürülemez olduğu ve diğer tedavi yöntemlerine izin vermediği için, sertleşme sorunlarının çözümünde son seçenek olmalıdır.


    Tıbbi tedaviler özellikle sertleşme sorunu ile birlikte ortaya çıkan erken boşalmanın çözümünde oldukça etkili olsa da, her birinin sınırlılıkları vardır. Bu tedaviler boşalma kontrolü becerilerini geliştirme tedavi programıyla birlikte uygulandığında en iyi sonucu verir.

    Örnek Vaka: Necati ve Nur
    Necati ve Nur sırasıyla 51 ve 40 yaşlarındaydı. Terapiye geldiklerinde 10 yıldır evliydiler. Bu, Necati’nin ikinci, Nur’un ise üçüncü evliliğiydi. Nur başarılı bir şarkıcıydı ve eski evliliklerinden iki çocuk sahibiydi. Necati, başarılı bir iş adamıydı ve eski evliliğinden iki çocuk sahibiydi. Başvurdukları problem erken boşalma ve sertleşme bozukluğuydu. Erken boşalma, evliliğin başından bu yana bulunan bir problem olarak tanımlanırken, sertleşme bozukluğu 4 yıldır bulunmaktaydı.



    Yaptığımız ayrıntılı değerlendirme, Nur’un eğlence dünyasındaki dışadönük ve kendine güvenen temsili yerine; evde duygularını içte tutan ve düşük benlik saygısına sahip olan biri olduğunu ortaya çıkarmıştı. Nur, kocasının erken boşalmasının ve devamındaki sertleşme problemlerinin; kocası onu çekici bulmadığı için ve cinselliği olabildiğince çabuk sonlandırmak istediği ya da ondan tamamen kaçındığı için meydana geldiğini varsayıyordu. Duygularını kocasıyla paylaşmamıştı ve bu varsayımlarında haklı olduğuna inanıyordu. Necati’nin duyarsız ve kontrolsüz olmasından şikâyetçiydi. Ciddi bir şekilde boşanmayı düşünüyordu ve bir avukatla görüşmüştü.


    Necati, daha önce bir ürologa gitmiş ve tetkikler yaptırmıştı. Ürolog, medikal geçmişine dayanarak Necati’nin sertleşme problemin damarsal sorunlardan kaynaklandığını bildirmişti. Mastürbasyon esnasında kısmi bir sertleşme sağlayabilmekte ve boşalabilmekteydi. Necati, karısını sevdiğini söylemiş fakat karısının gittikçe kendisinden uzaklaştığını ve bir açıklama için zorladıkça daha da fazla uzaklaştığını belirtmişti. Bazen duyarsız ve zorba olabilmesine karşın değişmek için bazı çabalara giriştiği bilgisini vermişti. Terapiye gelmek Necati’nin fikriydi. Karısının tekrar sigaraya başladığının ve daha fazla içtiğinin altını çizmişti. Duygusal ya da cinsel girişimlerine karşı karısı tepkisizdi. Bir yıldır cinsel aktivitelerden kaçınıyorlardı.
    Bu vaka, erken boşalma ve genellenmiş, edinilmiş sertleşme bozukluğun bir kombinasyonunu kapsamaktadır. Çiftin duyguları incitmeye ve duygusal uzaklığa yol açan birçok cinsel ve cinsel olmayan yanlış anlama barındırmaktaydı. Zayıf iletişim becerileri, problemlerini daha kötü bir duruma sokuyordu. Necati’nin boşalma süresi çoğu durumda orta derecede erken boşalma tanısı almasına yetecek süredeydi, yani vajinaya girmeyi takiben 2 dakika. Fakat hem Necati hem de Nur erkeklerin istedikleri kadar geciktirme yetisine sahip olması gerektiğini düşünüyorlardı. Sertleşme bozukluğu, daha büyük bir problemdi ve organik, erotik olmayan çevre gibi kişiler arası ve başaramama korkusu (performans anksiyetesi) gibi kişisel etmenlerin bir kombinasyonu olma eğilimindeydi. İlişkinin gücü, ortak ilgilerin bulunması, takdir ve evli kalmak için duyulan güçlü istekti. Başlangıç tedavi planı, yanlış anlamaları giderme eğitimini, ilişki etmenlerini geliştirmek için iletişim eğitimini ve performans anksiyetesi için duyusal odağı kapsıyordu.


    Boşalmanın nasıl meydana geldiği ve sertleşme probleminin nedenselliği açıklandığı zaman Necati ve Nur, rahatladılar. Her ikisi de yanlış iletişime yol açma sorumluluğunu ve terapiye iletişime ve daha olumlu bir çevre yaratmaya odaklanarak başlamayı kabul ettiler. Necati, bir çözüm olarak LEVİTRA istedi. Bunun gelecek için bir seçenek olmasına rağmen çift için birbirinden zevk almanın cinsel birleşme mekanizmasından daha önemli olduğunu açıkladık. Her iki partner de ev ödevlerinde istekli ve işbirliğine eğilimliydi; örneğin, birbirlerine ve terapide edindikleri materyalleri okumaya zaman ayırdılar. Necati, etkili iletişim stratejilerinin özetini yazdığı kartı bir hatırlatıcı olarak cebinde hep taşıyordu. Terapi iyi bir şekilde ilerledi ve iletişime odaklandı. Cinsel birleşmeye gerek olmadan haz verici cinsel aktivitelere olanak sağlayan tanımlarla çiftin cinsellik tanımları genişletildi. Dur-Başla Tekniği ve tarafımdan tanımlanan ve geliştirilen Harem Ağası Tekniği çok iyi netice verdi. En sonunda cinsel aktivitelere ve ilişki terapisine bir destekleyici olarak, peniste var olan damarsal sorundan Necati’nin daha az etkilenmesi için LEVİTRA tanıtıldı. LEVİTRA, Necati’nin penisinin sertliğinin kalitesini arttırmasına yardımcı oldu, vajinaya girişini kolaylaştırarak performans baskısının azalttı.



    Bu vaka, başlangıçta bir ilişkinin bozulmuş gibi görünebilmesine karşın çoğunlukla umudun bulunduğunu göstermiştir. Başarının anahtar öğeleri, problemlerin düzeltilebilir yanlış anlamalardan kaynaklanıyor olması ve partnerlerin birlikte çalışmaya istekli olmaları ve her ikisinin de değişimin sorumluluğunu kabul etmeleri gibi görünmektedir. Terapinin toplam gidişatı 3 ay sürdü.

    Tedavi:
    Beslenme, egzersiz ve kişisel alışkanlıklar: Sigara ve alkol alımı sınırlandırılmalı, ilaç alışkanlıklarından kurtulunmalıdır.Yüksek kolesterol seviyeleri arterlerde daralmalara ve kan akımının azalmasına sebep olabileceğinden beslenme alışkanlıkları değiştirilmelidir. Düşük kolesterol içeren besinlerle beslenmeli ve kolesterol düzeylerinizi takip etmelisiniz. Egzersiz empotans için risk faktör olabilecek kalp-damar hastalıklarının önlenebilmesi için çok önemlidir. Bazı araştırmacılar standart oturağı olan bisikletlere uzun süreli binenlerde empotans riskinin artacağını söylemektedirler. Sebep olarak genital bölgedeki kan damarları ve sinirlere yapılan basıyı göstermektedirler. Bunu engellemek için son zamanlarda yarrış bisikletleri için bu basıyı en aza indirgeyecek özel oturaklar tasarlanmaktadır.

    İlaç Tedavileri: son zamanlarda oldukça iddialı olarak piyasaya çıkan birtakım ilaçlar ereksiyon konusunda yardımcı olabilmektedir. Ancak kişilere normal ereksiyon yeteneğini kazandırmadıkları akıldan çıkarılmamalıdır. 2 yıl önce piyasaya çıkan ve tüm dünyada sansasyon yaratan Sildenafil etken maddeli ilaçların penis içindeki kan dolaşımını arttırdığı ve ilişkiden yarım- birbuçuk saat önce alındığında ereksiyonu sağladığı iddia edilmektedir. Hastaların % 80 inde etkili olduğu iddia edilmektedir. Ancak bazı yan etkileri vardır. Hastaların % 10 unda ilişkiden saatler sonra dahi devam eden yüz kızarması, %17 sinde başağrısı şikayetleri bildirilmiştir.Mide yanmaları ve görme bozukluğu da rapor edilmiştir. Ender vakalarda 3 saat kadar süren ereksiyon oluşmuştur. Bu ilaçları anginası veya kalp-damar rahatsızlıkları olan kişiler kullanmamalıdır.Bu ilaçlar nitrogliserin ile birlikte alınmamalıdır. İlgili uzmanın muayenesinden sonra ancak reçete ile alınabilirler.

    İntauretral Tedavi: İdrar yaptıktan sonra bir aplikatörle idrar yoluna konulan küçük fitillerdir.Fitil uygulandıktan sonra kolay çözünebilmesi için penis hafifçe ovalanır. Penis içindeki kan dolaşımını arttırarak etki eder.Başarı oranının % 40 lara yakın olduğu rapor edilmiştir. En sık görülen yan etkileri penis, testisler, idrar yolunda ağrı duyulmasıdır( kullananların yaklaşık yarısında görülür) Nadiren idrar yolunda kanama, tansiyon düşmeleri, sersemlik ve bayılma görülebilir. İlişkide bulunulan eşin vajeninde yanma hissi yaratabilir. İlişkide bulunulan eş hamile ise kesinlikle kullanılmamalıdır.Prostoglandin allerjisi olanlar, lösemi ve orak hücreli anemi hastaları kullanmamalıdır.

    Enjeksiyon Tedavisi: Süngersi tabaka yanından penise enjekte edilen bir takım ilaçlarla 15 dakika içinde yarım saat sürecek bir ereksiyon sağlanabilir. Enjeksiyon küçük iğnelerle yapılır. Enjeksiyon yerinde ağrı, çürüme, tansiyon yükselmesi, başağrısı, sersemlik gibi yan etkileri vardır.

    Pompa Tedavisi: 1900 yıllarında keşfedilmiş basit bir pompa ile penis içindeki kan akışı arttırılarak ereksiyon sağlanır. Pompa kullananların % 80 i sonucun tatmin edici olduğunu söylemektedirler.

    Penil Protezler: Oldukça pahalıya malolan bu yöntemde penise yerleştirilen protez ile ereksiyon sağlanmaktadır. Çeşitli tipleri mevcuttur. Bazılarında penis sürekli ereksiyonda kalır. Bazılarında ise ilişkiden sonra yumuşama sağlanabilir. Cerrahi bir işlem gerektirir. Uygulanan hastaların % 80 i olumlu sonuç almıştır.

    Kaynak:aktuelpsikoloji.com
    Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    Empotans Nedir? Belirtileri ve Etkileri Nelerdir (Sertleşme Sorunu)


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     
    Seçenekler Arama
    Stil

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:01.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429