Alt 01 Eylül 2012, 11:31   #1
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Kolay Doğum Yapmak İçin

kolay doğum için egzersizler - kolay doğum yapmak için öneriler - ağrısız ve normal doğum - kadınlar doğumdan neden korkar - ağrısız doğum için bilinçli egzersizler



Ağrısız doğum sancıların basınç olarak hissedildiği, ağrı ve acı çekilmeyen tamamen normal bir doğumdur. Yani normal doğumun ağrısız şeklidir.


Bu yöntem, doğum sancıları sizi rahatsız etmeye başladığında sırttan yapılan bir iğne ile uygulanır. Önce cilt altı uyuşturulur, daha sonra takılan ince bir iğne ile ağrı kesici ilaç verilir. Verilen ilaç sinirlerin etrafındaki sıvının dışındaki zarın dış tarafına yapıldığı için yan etkisi ve zararı yoktur. Ayrıca bebeğe de hiçbir zararının olmadığı ispatlanmıştır. İlaç verildikten beş-on dakika sonra artık anne adayı acı ve sancıyı hissetmez. Yani normal doğum için gerekli olan sancılar vardır ama anneyi rahatsız etmez. Ağrılı sancı çekilmediği için bitkinlik ve yorgunluk olmaz. Böylece doğum daha çabuk, çok daha rahat ve kolay olur. Doğumdan hemen sonra anne bebeğini kucağına alabilir ve besleyebilir.

Aynı yöntem sayesinde sezaryen ameliyatları da anestezi verilmeden yapılabilir. Böylece anne normal doğumda olduğu gibi bebeğinin ilk ağlamasını duyar, onu görüp sevebilir. Yöntemin diğer bir avantajı da ameliyat sonrası ağrı ve sancıların tamamen ortadan kaldırılabilmesidir. Hastamız daha erken ayağa kalkar, oldukça rahat bir şekilde yürüyebilir.


Doğal olarak ilk çocuğuna hamile olan kadınlar doğumun ne olduğunu bilmedikleri için özellikle doğum zamanına az bir süre kaldığı zaman korkuları başlar ve normal doğum yapmak istemezler. Sezaryen bir ameliyat olduğu ve ameliyata bağlı birçok istenmeyen problemler çıkabileceği için tıbbi bir gereği yok iken sezaryen olmanın pek doğru bir yanı yoktur. Eğer sizin sağlık durumunuz normal doğum yapmaya engel ise, çocuğunuz karnınızda ters duruyor ise, gelişmesinde ve sağlığında bir problem var ise, normalden iri ise veya doğumunuz normal sürede olmuyor ise ancak o zaman hekiminizin önerisi ile sezaryen olmanız gerekir. Ağrıdan korkuyor iseniz normal doğum yapmak için bir seçeneğiniz vardır. Bu da hastanelerde yapılan “Ağrısız Doğum”dur. Ağrısız doğum ile belinizin kenarına yapılan ve sizde ve çocuğunuzda herhangi bir sakatlığa yol açmayan bir iğne ile doğum ağrılarını hiç duymazsınız. Bu sayede çok rahat, ağrısız ve konforlu bir şekilde normal doğum yapmanın mutluluğunu da hissederek çocuğunuza kavuşabilirsiniz.


Normal doğum


İlk gebeliğini yaşayan kadınların çoğu normal doğum yapmaktan korkar. Bu korku çok doğaldır, ancak yersizdir. Çünkü normal doğum en sağlıklı ve doğal doğum şeklidir. Normal doğum esnasında bebeğin ilk ağlayışını duymak çekilen tüm doğum ağrılarını size unutturacaktır. Normal doğumun ardından gündelik hayatınıza daha çabuk dönecek, bebeğinizi hemen emzirecek ve ertesi gün çocuğunuzu kucağınıza alıp eve gidebileceksiniz. Gerçekten sezaryen olmanızı gerektirecek durumlar tüm doğumların sadece %15’inde görülmektedir. Sezaryen bir karın ameliyatı olup narkoz ve ameliyata bağlı birtakım riskler taşımaktadır. Maalesef günümüzde herhangi bir tıbbi gereklilik olmadan yapılan sezaryen sayısı tüm risklere rağmen artmaktadır. Doğru olan sadece anne ve bebeğin sağlığı için gerekli ise sezaryenin yapılmasıdır. Ayrıca ağrıdan korkuyorsanız günümüzde ağrısız doğum ile son derece rahat ve konforlu doğum yapma imkanınız da mevcut. Bu nedenle siz de herhangi bir tıbbi zorunluluk olmadıkça normal doğum yapmaktan korkmayın ve kaçınmayın. Anne olmanın o keyifli anını mutlaka yaşayın.

Kolay doğumun garantisi


Ağrısız ve kolay bir doğum gerçekleştirmek tüm anne adaylarının hayali. Bunun için uyulması gereken başlıca kural spor yapmak. Ama mutlaka uzman bir doktor kontrolünde...


Egzersizin insan hayatındaki önemi bilinen bir gerçek. Sağlıklı olmanın başlıca kurallarından biri de düzenli olarak hareket etmek, spor yapmak. Spor yapması gerekenlerin başında sanılanın aksine hamile kadınlar geliyor. Çünkü hamilelik sırasında çok fazla hareket edilmemesi gerektiği düşünülür. Oysa doktorlar hamilelerin mutlaka spor yapması gerektiğini savunuyor. Çünkü hamilelik sırasında oluşan bel ve sırt ağrıları, duruş bozuklukları bu sayede önlenebiliyor. Üstelik jimnastik sırasında öğrenilen doğru nefes alıp verme teknikleriyle kolay doğum yapmak mümkün oluyor. Elbette ki, çok ağır ve akrobatik hareketlerden kaçınılmalı. Zaten doğru bir hamile jimnastiği, uzman bir doktor kontrolünde yapılıyor. Hamile jimnastiği, bazı büyük otellerde çok fazla talep olursa uygulanıyor. Bunun dışında gidilmesi gereken başlıca adresler; hastaneler ve hamile jimnastiği uygulayan merkezler olmalı.


Aktivite şart ama her türlü spor uygun olmaz


Hamileyken egzersiz; orta derecede fiziksel aktivite güvenli ve yararlıdır. Hem bebek hem de anne adayı için. Tabii ki doktor kontrolünde...


Dört çeşit yararlı egzersiz vardır; aerobik, hamileler için dizayn edilen jimnastikler, rahatlama teknikleri, sırt egzersizleri.


Boş mideyle çalışmayın, jimnastiğe uygun giyinin, doğru zeminde başlayın, herşeyi yavaş yavaş yapın.


Sadece iyi bir atletin hamilelikte yapabilecekleri: Günde dört kilometre koşmak, çiftli tenis oynamak, kar kayağı, hafif ölçüde ağırlık kaldırma, bisiklete binme, çok dikkatli olarak buz pateni yapmak.


Hamileyken yapılmaması gereken egzersizler: At binmek, su kayağı, dalma, havuza veya denize zıplayarak veya balıklama atlama, yokuş aşağı kar kayağı yapma, ıslak ve kaygan zeminde bisiklete binmek, futbol gibi ağır sporlar.


Ne zaman egzersize dur demeniz gerektiğini bilin: Vücut sinyalinizi bekleyin. Herhangi bir yerde ağrı sızı, kramp girmesi, yorgunluk ve ağırlık çökmesi, nefes alma zorluğu, kasların kontrolünü kaybetmek, başağrısı, kanama ya da 28. haftadan sonra bebeğin hareketlerinde durgunluk.


Nelere dikkat edeceksiniz: Çok sıcak veya nemli havada egzersiz yapmayın, sıcak veya çok kalabalık, eşya dolu bir odada egzersiz yapmayın, sauna, ısı odası veya solaryum gibi yerlere girmeyin ve bunaldığınızı hissettiğiniz zaman durmayı bilin.


Hamile jimnastiği yapılan yerler


Taha Erpulat (Vakkorama Gym)



Vakkorama Gym'de beş sene önce düzenli olarak hamile jimnastiği yaptırılıyordu. Fakat artık salonlar çok dolu. Herkes zayıflamaya çalışıyor, ya da sağlıklı yaşam için spor yapıyor. Dolayısıyla hamile jimnastiği yaptıramıyoruz. İstek olursa özel ders veriyorum. Hamile jimnastiğinin, diğerlerinden farkı şu; daha hafif programlar uyguluyoruz. Amaç vücudu hareket ettirmek, koşmadan, zıplamadan hafif tempolu yürüyüşler yaptırmak. Özellikle karın ve bel kaslarını çalıştırıcı hareketler uyguluyoruz. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi mezunuyum. Bize tüm bunların eğitimini okuldayken veriyorlar. İki kere iki, dört eder gibi herşeyi öğreniyoruz.


Hamile hanımları doktor kontrolünden geçmedikten sonra kabul etmiyoruz. Haftada iki, üç kere yirmişer dakikadan egzersiz yapabilirler. Böylece


****bolizmaları ve kan dolaşımları düzene girer. 7, 7.5 aylık hamile bir bayan rahatlıkla jimnastik yapabilir. Mesela Sports International'ın genel müdürünün eşi, hamileliğinin sekizinci ayına kadar spor yaptı.


Sedat Noyan (Sports International)



Özel olarak hamile sınıfımız yok. Ancak talep olursa hamilelere spor yaptırıyoruz. Altı aya kadar 20-30 dakikalık yürüyüş öneriyoruz. Bir de Aqua Gym'e benzer su jimnastiği uygulatabiliyoruz. Tabii çok hafif olmak koşuluyla.


Uzman görüşü


Operatör Doktor H. Kübra Taman (International Hospital)



Çok erken zamanda hamile jimnastiğine başlanırsa düşük yapma riski doğabilir. Çünkü en fazla düşük yapma riski ilk üç aydadır. O yüzden yirminci haftanın sonunda öneriyoruz. Hamile bir kadın için en güzel jimnastik yürüyüştür. Bir de yüzme diyebilirim. Ancak yüzmeyi her zaman tavsiye edemiyorum. Çünkü sudan mikrop kapılabilir. Hamilelikte, ağırlıktan dolayı duruş bozuklukları, sırt ağrıları, kasıklara doğru binen ağrılar oluyor. Hamile jimnastiği bu tür ağrıların ortadan kalkması için birebir. Çünkü hamile, dengesini nasıl sağlayacağını, ne şekilde duracağını bu sayede öğreniyor. Değişik nefes alıp verme tekniklerini, doğum esnasında nasıl relax olabileceğini gösteriyoruz.


Zaten bilinçli annenin doğuma hazırlanması belli oluyor. Sancıları geldiğinde, jimnastik yapan bir anne ne şekilde nefes alıp, vereceğini biliyor. Üstelik hamilelik sırasında fazla kilo almıyor ve hamilelik kilolarını da kolaylıkla veriyor. Avrupa'da bütün hamile kadınlar mutlaka ama mutlaka jimnastik yapıyor. Orada baba adayları da eşleriyle birlikte kurslara katılıyorlar. Doğum sırasında eşlerini nasıl tutmaları gerektiği, eşlerine nasıl moral vermeleri gerektiği konusunda bilinçleniyorlar. Hamile kadınların sosyalleşmesi açısından da bu jimnastiğin faydasına inanıyorum. Öncelikle bir gruba dahil oluyorlar. Birbirleriyle ‘‘Şunu nereden aldın?’’, ‘‘Bunu nasıl yapıyorsun?’’ gibi karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuyorlar. Hamilelik döneminde kadınlar çok aktif olamadıkları için kurslarımız bir çeşit terapi oluyor. Psikolojik yararları da var.


Vakum ile doğum


Soru: 20 gün önce, çocuk doğum kanalına sıkıştığı için vakum ile doğum yaptım. Çocuğun şu anda kafasında vakuma bağlı bir şişlik var. Bu düzelir mi ? Vakumdan dolayı çocuğumda ileride kalıcı bir sakatlık olur mu?


Cevap: Bazen doğumun süresinin uzaması, doğum sırasında çocuğun sıkışması ve buna bağlı çocuğun kalp seslerinin bozulmasından dolayı son çare olarak maalesef doğum vakum ile yapılmaktadır. Çocuğun başına demirden çanak gibi bir alet takılıp hava ile vakum yapıldıktan sonra çocuk çekilip alınmaktadır. Vakuma bağlı olarak çocuğun başında sizin çocuğunuzda da olduğu gibi büyük bir şişlik oluşmaktadır. Normalde bu şişlik bir ay içinde yavaş yavaş iner. Eğer küçülmüyor ise ciddi bir problem olabileceğinden bir çocuk doktorunun muayenesi gerekmektedir. Her ne kadar genellikle vakum ile doğumlarda çocukta kalıcı bir sakatlık olmaz ise de nadiren beyin içi kanama ve göz dibine kanamalar olmaktadır. Benim size önerim çocuğunuzun kafasındaki şişlik hâlâ inmemiş ise bir çocuk doktoruna muayene ettirmeniz ve istenen tetkikleri yaptırmanızdır.

Normal doğum


Eşim 7 aylık hamile ve normal doğumdan çok korkuyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?


Doğum sancısı ve doğum olayı her bayan için farklı bir deneyimdir. Biz doktorların ve yardımcı personelimizin amacı anne ve bebeğin sağlık ve güvenliğini artırmak, problemsiz bir doğum ve sonucunda mutlu sonu yakalamaktır. Günümüzde önemli olan hastanın doğum olayına mümkün olduğunca aktif şekilde katılmasıdır. Korku, ilgisizlik, gerginlik ağrıyı artırabilir. Hastaneye ve doktoruna aşinalık, doğum yöntemlerini bilmek ve doğuma hazırlıklı olmak bu korkunun azalmasında rol oynayabilir.

Doğum sancısı ve doğum korkusuyla sezaryeni düşünmek oldukça yanlıştır. Anne ve bebek açısından risk teşkil etmeyen vakalarda, mutlak normal doğum denenmeli ve bu şans verilmelidir. Bu nedenle anne adayının hamilelik boyunca buna kendisini hazırlaması gerekir. Kulaktan dolma bilgilerle değil, bizzat kendine edindiği kaynak kitaptan veya doktorundan bilgi almalıdır. Yine doğumda epidural anesteziyi tercih etmenizin de yararı olacaktır.


Normal doğum korkutmasın!


8 aylık ilk bebeğime hamileyim ve son ayıma girdim. Doktorumun, her şeyin yolunda olduğunu ve normal doğum yapabileceğimi söylemesine rağmen doğum günü yaklaştıkça doğumdan korkmaya başladım. Sezaryen olan arkadaşlarım da hiç ağrı çekmeyeceğimi söyleyerek beni sezaryen olmaya teşvik ediyorlar. Siz ne önerirsiniz


Bu kadar endişelenmenize ve korkmanıza bence hiç gerek yok, çünkü bir doktor kontrolündesiniz ve gebeliğiniz anlaşıldığı üzere son derece sağlıklı ilerlemekte. Fakat bu korkular sadece sizin başınıza gelmiyor, genellikle sizin gibi ilk gebeliğini yaşayan kadınların çoğu normal doğum yapmaktan korkar. Bu korku çok doğaldır ancak yersizdir. Çünkü normal doğum en sağlıklı ve doğal doğum şeklidir. Normal doğum esnasında bebeğin ilk ağlayışını duymak çekilen tüm doğum ağrılarını size unutturacaktır. Normal doğumun ardından gündelik hayatınıza daha çabuk dönecek, bebeğinizi hemen emzirecek ve ertesi gün çocuğunuzu kucağınıza alıp eve gidebileceksiniz. Gerçekten sezaryen olmanızı gerektirecek durumlar tüm doğumların sadece % 20’sinde görülmektedir.. Sezaryen bir karın ameliyatı olup narkoz ve ameliyata bağlı birtakım riskler taşımaktadır. Maalesef günümüzde herhangi bir tıbbi gereklilik olmadan yapılan sezaryen sayısı tüm risklere rağmen artmaktadır. Doğru olan sadece anne ve bebeğin sağlığı için gerekli ise sezaryenin yapılmasıdır. Bu nedenle siz de herhangi bir tıbbi zorunluluk olmadıkça normal doğum yapmaktan korkmayın ve kaçınmayın. Çocuğunuzun ağlamasını duyup hemen kucağınıza alarak anne olmanın o keyifli anını mutlaka yaşayın.


Doğum sonrası hüzün


Yeni doğum yapmış bir annenin bazı ruhsal değişimler geçirdiği bilinmektedir. Bulunduğu şartlar, yeni bir hayat başlangıcı, alışkanlıklarda ve günlük düzende değişiklikler, uykusuz geceler ve yeni annedeki bazı hormonal değişikliklerin neden olduğu bazı ruhsal değişimler normal.

Bebeği ile baş başa kalan anne bazen kendini şaşkın, ne yapacağında kararsız hissedebilir. Bu bir depresyonun habercisi olabileceği gibi normal de olabilir. Nedeni belli olmayan şeylerden, biri bir şey söylediğinde ağlama krizleri sık rastlanabilen durumlar lohusalıkta bu duygular zamanla durulup geçer. Doğum sonrası bu dönem doğumdan 1-2 hafta sonra başlayıp bir yıla kadar uzayabilir. Doğum sonrası annelerde görülen ruhsal sorunlar doğum sonrası hüzün, depresyon ve psikoz olarak adlandırılır.

Doğum sonrası hüzün değişen hormonlar ve bebek bakımının sorumluluğu ve yorgunluktan kaynaklanan bir durumdur. Doğum yapan annelerin yaklaşık % 80’inde görülür. Genellikle tedaviye gerek yoktur, ancak bu dönemde annenin desteklenmesi gerekmektedir. Bu durumda en büyük görev babaya düşmektedir. Genellikle ilk 7-10 gün içinde ağlama, yorgunluk, baş ağrısı, dikkati yoğunlaştırmada güçlük, sıkıntı hissi, duygulardaki hızlı değişkenlik, uyku bozukluğu görülebilir.

Bu durum genellikle doğum sonrası ilk iki gün içinde başlayıp 10-15 gün içinde düzelebilir. Anne bu süreçte anne olmanın tedirginliğini, sorumluluğunu, yeterli olamama endişesini taşımaktadır. Annenin yaşadığı bu belirtilere ek olarak bebeğinin sağlığına yönelik kaygısı artar. Bebeğin hasta olacağı, iyi bakılamadığı ile ilgili gerçekdışı endişeler yoğundur. Bu durum geçici bile olsa, annenin yakınındakilerin anneyi rahatlatması gerekir.

Doğum sonrası hüzün daha çok ilk kez anne olanlarda daha sık görülür. Doğum sonrası hüznün çok şiddetli olduğu durumlarda depresyon geliyorum diyebilir ve bu durumda annenin profesyonel psikolojik yardım alması gerekebilir.


Kolay doğumun sırları

Jinekoloji denilen bilim dalı pek eskide bizim buralara uğramamışken ebeler hem cerrah, hem doktor hem de hemşirelik görevini üstlenirdi. Garip köy kadınları, cehaletinde verdiği bir saflıkla kaynağını nereden aldığı belli olmayan bazı boş inançlara sıkı sıkı sarılırdı. Doğum sırasında ölümlerinin çok sık rastlandığı dönemlerde bu boş adetlerde halk rasında çok rağbet görürdü.


Kadınlar Doğumdan Korkuyor

İngilterede yapılan bir antet sonucu her on kadından sekizinin doğumdan korktuğu ortaya çıkmıştır.

Uzmanlara göre kadınlardan sadece %7 si normal doğum yapıyor. Her on kadından dokuzu daha güvenli olacağı düşüncesi ile hastanede doğumu tercih ediyor. Uzmanlar doğum öncesi anne adayına doğum hakkında geniş bilgi verilmesinin faydalı olacağını belirtiyorlar.


Kolay doğum yapmak için hakkinda aciklamalar Kolay doğum yapmak için konusunda bilgiler.

Anahtar Kelimeler:Ağrısız doğum,kolay doğum yapmak için,kolay doğum için ne yapmalı,kolay doğum için egzersizler,kolay doğum nasıl olur

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Kolay Doğum Yapmak İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:05.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428