Alt 27 Aralık 2012, 00:24   #1
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Fibromiyalji ve Alternatif Tedaviler

zihinsel yorgunluk - akupunktur - meditasyon - stresi azaltmak - terapiler - homeopati
Fibromiyalji ve Alternatif Tedaviler



Günümüzde akupunkturdan kiropraktiğe, masajdan meditasyona kadar alternatif tedaviler çok rağbet görmektedir. Özellikle fibromiyalji gibi ağrıyla ilişkili hastalıkları olan kişiler için bu durum daha çok geçerlidir. Bitkisel terapi ve homeopati dahil alternatif tıp, geleneksel tedavi yerine kullanılabilir. Sistemler, zihin, beden ve ruhu kapsayan birçok teknikle vücudun kendini iyileştirme gücü olduğu inancına dayanır. Tamamlayıcı tıp, geleneksel tıpla birlikte kullanılır.



Fibromiyalji olan kişiler için bazı alternatif tedaviler işe yarayabilir. Nedeni çoğu zaman bütünselci terapilerin bütün varlığınızı etkilemesidir. Böylece, alternatif tedaviler kullandığınız ilaçları azaltabilir ve normal aktivitelerinizi arttırabilir.



Çalışma bulguları, standart akupunkturun, fibromiyaljisi olan bazı kişilerin tedavisinde etkili olabileceğini göstermiştir. Hem biofeedback hem de elektro-akupunktur, fibromiyalji belirtilerinin hafifletilmesinde kullanılabilir. Ancak, alternatif tedavileri denemeden önce doktorunuzla konuşun. Hangi kısıtlamaların sizin için geçerli olabileceğini kontrol etmenizde fayda vardır. Doktorunuzla birlikte çalışarak geleneksel tıp ile alternatif ya da doğal tedavileri birleştirmenin uygun bir yolu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bunu yaptığınızda, dinlendirici uykuyu arttırabilir ve fibromiyalji ağrılarını azaltabilirsiniz.


Akupunktur, fibromiyaljiyi tedavi edebilir mi?

Akupunktur tedavisinde uygulayıcı kişi, belirli noktalardaki derinize ve alttaki dokulara bir ya da birkaç iğne batırır. İğneleri nazikçe bükmek ya da başka biçimde hareket ettirmek, kan dolaşımına belirli ölçülerde endorfinlerin salgılanmasına neden olur. Endorfinler, vücudun doğal opioidleridir (bir çeşit morfin). Bunun yanı sıra akupunktur uygulayıcılarına göre, enerji tıkanmaları da açabilir. Tıkanıklıkları açmanın, özel enerji kanalları olan meridyenler arasındaki enerji akışını yeniden sağladığı söylenir.



Çalışmalar, akupunkturun beyin kimyasallarını değiştirebileceğini de göstermiştir. Bu değişimi, nörotransmiterlerin salınımını etkileyerek gerçekleştirir. Nörotransmiterler, beyinde ağrı gibi dış uyarıcıları ya da algıları gönderen sinir impulslarını uyarır ya da engeller. Bu yolla, hastaların ağrı toleransı yükselir. Bazı hastalarda kronik ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için akupunktur tedavisi haftalarca sürebilir.


Elektro-akupunktur nedir?

Elektro-akupunktur, akupunktur noktalarını uyarmanın başka bir yoludur. Bu yöntemde, ince kablolara tutturulmuş iğneler kullanılarak vücuda oldukça hafif dozda elektrik akımı verilir. Elektro-akupunktur işleminde ısı –moksibusyon– ve masaj da –akubası ya da akupresür– kullanılabilir.



Aynı zamanda lazer akupunktur da bu alternatif tedavinin başka bir dalıdır. Karpal tünel sendromunun tedavisinde zaman zaman etkili olabilir. Aynı noktalara uygulansa da, lazer akupunkturda iğne kullanılmaz.



Akupunkturu denemek isterseniz, almanız gereken bazı önlemler var. İlk olarak tecrübeli ve lisanslı olan bir akupunkturcu bulduğunuzdan emin olun. Akupunkturcunun tek kullanımlık iğneler kullanması konusunda dikkatli olmalısınız.



Pek çok akupunktur stili vardır. Kullanılacak stil, uygulayıcının bunu öğrendiği yere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, Çin akupunkturunda geniş ve delikli iğneler kullanılır ve uygulayıcı bunları daha sert hareket ettirebilir. Japon akupunkturu ise, oldukça nazik bir yaklaşımla daha ince delikli iğneler kullanır. Fibromiyalji için ihtiyaçlarınıza uygun olan bir stil bulmanız gerekir.


Kiropraktik, fibromiyaljiye nasıl yardımcı olur?

Kiropraktik bakım, fibromiyalji ağrısı için oldukça yaygın kullanılan bir alternatif tedavidir. İnsanlar bunu genellikle basınç noktalarındaki ağrı, sırt ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı, baş ağrısı ve kas-iskelet yaralanmalarından kaynaklanan ağrının tedavisinde kullanmayı tercih ediyorlar. Kiropraktik, fibromiyalji için etkili olabilir çünkü yöntem, ağrı şiddetini iyileştirmeye ve boyun ya da belin hareket aralığını arttırmaya yardımcı olur.



Kiropraktik, vücudun kendi kendini iyileştirebilen bir organizma olduğu prensibine dayanır. Ağrıyı azaltmak ve iyileşmeyi artırmak için kiropraktik doktoru, belkemiğinde ayarlamalar gerçekleştirir. Amaç; kısıtlanmış, kilitlenmiş ya da doğru pozisyonunun biraz dışına çıkmış olan belkemiği omurları arasındaki hareketliliği arttırmaktır.



Kiropraktörler bu amacı, elle ayarlama yöntemini kullanarak gerçekleştirir. Kiropratik; hafif basınç ya da esnetme, sorunlu bölgenin birçok yöne hafifçe hareket ettirilmesi veya sert ve hızlı bir basınç uygulanması biçiminde gerçekleştirilir. Bu yöntemle vücutta yapılan ayarlamaların, kemiklerin daha normal bir pozisyona ya da harekete dönmesine yardımcı olacağı düşünülür. Dönüşümün ağrıyı azalttığına ve sağlık durumunda iyileşme sağladığına inanılır.


Masaj, fibromiyalji ağrısını azaltabilir mi?

İsveç masajı, uzun süren bir vuruş ve ovma sisteminden oluşur. Vücudun belli bölgelerine ya da tamamına yapılır. Masaj, eklemlerin aktif ve pasif hareketleriyle birlikte uygulanır.



Yağ ise sadece vuruşları ya da vücudun ovulmasını kolaylaştırmak, dolayısıyla ****bolizmayı ve kan dolaşımını uyarmak için kullanılır. Masaj terapisti kaslara, kalbe geri dönen kan akışı ile aynı yönde ovarak basınç uygular. Dolaşımı hızlandırmak ve düzenlemek, böylece dokuları ve hücreleri canlandırmak hedeflenir.



Derin doku masajı da fibromiyalji tedavisinde faydalı olabilir. Bu masaj türünde terapistler, İsveç masajında kullanılandan daha yüksek bir basınç uygularlar. Böylece daha derin kas katmanlarını hedeflerler. Terapist, bir dizi yavaş vuruş kullanarak ve basıncı yönlendirerek, kronik kas gerilimi türlerini rahatlatmaya gayret eder. En derindeki kaslara ulaşmak ve gerilimi azaltmak için, terapistler bazen dirseklerini ya da başparmaklarını kullanarak kaslara sertçe bastırabilirler.



Nöromüsküler masaj ise, akubası ve shiatsu gibi antik Doğu tedavileriyle klasik derin doku masajı uygulamalarını birleştirir. Amaç kronik kas veya miyofasiyel (yumuşak doku) ağrılarını azaltmaktır.


Biofeedback, fibromiyaljiyi hafifletmede nasıl işe yarar?

Fibromiyalji tedavisinde stresin azaltılması için genellikle biofeedback (biyogeribildirim) önerilir. Biofeedback, tedaviyi kişiye özel hale getiren bir yöntemdir. Zihin/beden gevşeme teknikleri, vücuttaki stresle ilişkili tepkileri ölçmek için elektronikten yararlanır. Biofeedbackte, ‘insanlar vücutlarının içsel süreçleri hakkında bilgi sahibi olurlarsa bilgileri söz konusu süreçleri kontrol etmekte kullanabilirler,’ düşüncesi ile hareket edilir



Konunun uzmanları, biyogeribildirim yönteminin pek çok kronik ağrı türünü hafifletmeye yardımcı olabileceğini belirtiyorlar. Örneğin, gerilim ve migren baş ağrılarının tedavisinde faydalı olabileceği düşünülüyor. Konuyla ilgili yapılan bir çalışmada, migreni olan çocukların yüzde 80’inde, yoğun biyogeribildirim eğitimi aldıktan sonra belirtilerin yok olduğu görülmüştür. Diğer araştırmalarda ise el ısılarının yükselmesine yol açan baş ağrılarına sahip olan hastaların bazılarında da termal biyogeribildirim kullanıldığında, migren ağrılarının daha az sıklıkta ve şiddette geliştiği görülmüştür.



Biofeedback ile fiziksel olarak bedeninizi gevşettiğiniz sırada sizi ve terapistinizi bilgilendiren bir makineye bağlanırsınız. Sensörler; kas gerilimini, kalp hızını, solunum biçimlerini, üretilen ter miktarını ya da vücut ısısını saptar. Bunlardan herhangi biri ya da her biri eğitimli biofeedback terapistinin, rahatlamayı öğrenip öğrenmediğinizi anlamasına yardımcı olur.



Cihazlar, başka türlü fark edemeyebileceğiniz sinyallerin büyümelerini sağlar. Bunun sonucunda, belirli vücut fonksiyonlarını nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek için görsel veya işitsel tepkileri kullanabilirsiniz. Biyogeribildirimin nihai amacı, geliştirdiğiniz becerileri, terapistinizin ofisinin dışında, gerçek stres faktörleriyle karşılaştığınızda da kullanmanızdır.



Fibromiyalji ağrısında, “gerçek stres yapıcının” ağrının kendisi olduğunu biliyorsunuz. Yine de, diğer günlük stres faktörleri de fibromiyaljinizin alevlenmesine neden olabilir. Yapmak istediğiniz şey, kronik stres kaynaklarına sağlıklı biçimde tepki vermektir. Eğer bunu doğru biçimde öğrenirseniz, elektronik biyogeribildirim kalp hızınızı, kan basıncınızı, solunumunuzu ve kas geriliminizi kontrol altına almanıza yardımcı olurken, ağrıyı da azaltabilir.


Homeopatik tıp nedir?

Homeopati, 18. yüzyılın sonlarında başlamış olan bir terapatik (iyileştirici) tıp sistemidir. Homeopati “benzer benzeri iyileştirir” prensibine dayanır. Bunun anlamı, yüksek dozda verildiğinde olası bir soruna yol açabilecek tedavilerin, düşük dozlarda verildiğinde vücudu daha hızlı iyileşmeye teşvik edebileceğidir. Uygulamacılar, çeşitli hastalıkları iyileştirmek için sulandırılmış bitki, mineral ve hayvansal maddeler kullanırlar. Bu formüllerin vücudu, hastalığın sorumlusu olan şeyden kurtarmak için uyaracağı umulur.


Bitkisel tedaviler, fibromiyaljide faydalı olabilir mi?

Bitkisel tedaviler kuşaklar boyu kullanılagelmiştir. Çaya ya da çorbaya katılarak ya da başka biçimlerde uygulanabilir. Bazı bitkisel tedavilerin, fibromiyalji belirtileri için belirli bir faydası olduğu kanıtlanmamış olsa da kimi hastalar, bitkisel takviyelerin uykularını iyileştirdiğini ve enerji verdiğini keşfetmiştir.


Meditasyon, fibromiyaljiye nasıl yardımcı olabilir?

Meditasyonla düşüncelerinizin günlük analitik rutinine ara vermesini sağlarsınız ve hayatınızın ruhsal boyutuna destek olursunuz. Meditasyon yaparken vücudunuz “savaş ya da kaç” tepkisi verme durumundan, daha sakin ve huzurlu bir duygu duruma geçer. Çalışmalar, meditasyonun sükunet ve mutluluğa uygun biçimde beyin dalgaları ürettiğini göstermiştir. Meditasyon ruhunuz için besin sağlar, içsel açlığı doyurur ve hayatınızın her alanına dikkatiniz dağılmadan kendinizi verme yeteneğinizi geliştirmenize yardımcı olur.


Alternatif bir tedavi denemek istiyorsam, neleri aklımda tutmalıyım?

Alternatif tedaviler seçerken titiz olmanız önemlidir. Aslında, bir şeyin “doğal” olarak adlandırılması, onun güvenli olduğu anlamına gelmez. Doktorunuzla birlikte çalışarak uykunuzu iyileştirecek ve ağrınızı azaltacak alternatif tedaviler arayın. Doğru tedaviler, yeniden sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.





hemensağlık alıntı

Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Fibromiyalji ve Alternatif Tedaviler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:10.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428