Alt 20 Haziran 2013, 10:34   #1
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkek Göğüs Kanseri

erkeklerde göğüs kanseri - erkeklerde meme kanseri - erkek göğüs kanserinin sebeğleri - erkek göğüs kanserinde belirtilerErkek göğüs kanseri, erkeklerin göğüs dokularında oluşan bir kanser türüdür. Göğüs kanseri genellikle bir kadın hastalığı olsa da erkeklerde de görülebilir. Erkek göğüs kanseri çoğunlukla ileri yaşlardaki erkeklerde görülür. Buna karşın rahatsızlığın her yaştaki erkekte görülmesi mümkündür.


Erken aşamada göğüs kanseri teşhisi konulan erkeklerde iyileşme şansı oldukça yüksektir. Buna karşın birçok erkek göğüslerinde şişlik gibi anormal belirtiler gözlemleseler de doktora gitmeyi erteler. Bu nedenle birçok erkekte göğüs kanseri hastalık ilerledikten sonra teşhis edilir.


Erkek Göğüs Kanserinin Belirtileri

Erkeklerde göğüs kanserinin belirtileri şunlardır:


Göğüs dokusunda ağrısız şişlik veya sertleşme

Göğüs çevresindeki deride gamze, buruşma, kızarıklık ve soyulma gibi değişiklikler

Göğüs uçlarında kızarıklık, soyulma veya göğüslerin içe dönmesi gibi değişiklikler

Göğüste akıntı


Endişe verici belirtiler görüldüğünde derhal doktora danışılmalıdır.


Erkek Göğüs Kanserinin Sebepleri

Erkeklerde göğüs kanserinin sebebi tam olarak bilinmemektedir. Doktorlar bazı göğüs hücrelerinin anormal bir şekilde büyümesi halinde erkeklerde göğüs kanserinin oluşacağını belirtir. Bu hücreler sağlıklı hücrelere oranla daha hızlı bölünür. Biriken hücreler, lenf düğümleri veya vücudun diğer bölgeleri gibi çevre dokulara yayılabilen tümörleri oluşturur.


Herkeste, ufak miktarda da olsa göğüs dokusu vardır. Göğüs dokusu, lob adı verilen ve süt üreten bezelerden oluşur. Loblar sütü ve yağı meme ucuna ileten borulardır. Kadınlarda göğüs dokusu ergenlik döneminde daha fazla gelişirken bu, erkeklerde gözlemlenmez. Fakat erkeklerde de göğüs dokusu bulunduğu için göğüs kanseri oluşabilir. Erkeklerde teşhis edilen göğüs kanserinin şu türleri vardır:


Süt borularında başlayan kanser: Duktal karsinoma, erkeklerde en yaygın görülen kanser türüdür. Neredeyse bütün erkek göğüs kanseri vakaları göğüs borularında başlar.

Süt üreten bezelerden başlayan kanser: Lobüler karsinoma erkeklerde nadiren görülür; çünkü erkeklerin göğüs dokularında daha az lob bulunur.

Meme ucuna yayılan kanser: Bazı durumlarda, göğüs kanseri göğüs borularında oluşabilir ve meme ucuna yayılabilir. Bu da meme ucu çevresindeki derinin sert ve pul pul olmasına neden olur. Bu rahatsızlığa Paget hastalığı adı verilir.


Risk Faktörleri

Bazı erkekler ebeveynlerinden mutasyona uğramış genler alır. Bu da göğüs kanseri riskini artırır. Özellikle BRCA2 geninde olmak üzere bazı genlerde meydana gelen değişiklikler göğüs ve prostat kanseri riskinin önemli ölçüde artmasına neden olur. Genellikle bu genler hücrelerin anormal bir şekilde büyümesini önleyen proteinler üreterek kanserin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Buna karşın bu genlerde mutasyon oluşması halinde kansere karşı korumaları eskisi kadar etkili olamaz.


Genetik danışmanlarla görüşerek ve bazı genetik testler yaptırarak göğüs kanseri riskini artıran gen mutasyonlarının taşınıp taşınmadığı öğrenilebilir. Erkeklerde göğüs kanseri riskini artıran diğer faktörler şunlardır:


İleri yaş: Göğüs kanseri 60-70 yaşlarındaki erkeklerde daha yaygın olarak görülür.

Aşırı alkol tüketimi: Aşırı alkol tüketenlerde göğüs kanseri riski önemli ölçüde artar.

Östrojene maruz kalmak: Cinsiyet değiştirme gibi süreçlerde kullanılmak üzere östrojen içeren ilaçlar alınıyorsa, göğüs kanseri riski artar. Östrojen ilaçları prostat kanserine karşı hormon terapilerinde de uygulanabilir.

Ailede göğüs kanseri geçmişi: Yakın aile fertlerinden birinde göğüs kanseri varsa, göğüs kanseri riski artar.

Klinefelter sendromu: Bu genetik sendrom bir erkek çocuğunun bir kopyadan fazla X kromozomuyla dünyaya gelmesi sonucunda ortaya çıkar. Klinefelter sendromu testislerde anormal gelişmelere neden olur. Sonuç olarak bu sendromun görüldüğü erkeklerde androjen hormonu daha az seviyelerde üretilir ve kadınlık hormonu olan östrojenin seviyesi artar.

Karaciğer hastalığı: Siroz gibi bir karaciğer hastalığı varsa, vücuttaki erkeklik hormonu azalabilir ve kadınlık hormonu artabilir. Bu da göğüs kanseri riskini artırır.

Obezite: Obezite erkeklerde göğüs kanseri riskini artıran bir faktördür; çünkü vücuttaki yağ hücrelerinin sayısını artırır. Yağ hücreleri androjeni östrojene çevirir ve bu da göğüs kanseri riskini artırır.

Radyasyona maruz kalmak: Göğüste oluşan kansere karşı radyasyon terapisi uygulanıyorsa, ileri dönemlerde göğüs kanseri riski artar.


Teşhis

Eğer doktor göğüs kanserinden şüpheleniyorsa, bazı tanısal testler ve işlemler uygulayabilir:


Klinik göğüs incelemesi: Bu inceleme sırasında doktor göğüsteki şişlik veya diğer değişiklikleri parmaklarıyla kontrol eder. Şişliklerin büyüklüğünü, nasıl hissettirdiğini, cilde ve kaslara ne kadar yakın olduğunu değerlendirir. Doktor ayrıca kanserin yayılıp yayılmadığını görmek için vücudun geri kalanını da inceleyecektir ve karaciğer veya lenf düğümlerindeki şişlikleri gözlemleyecektir.

Mamogram: Mamogram göğüs dokusunun röntgeninin çekilmesidir. Göğüs dokusunu değerlendirmek için göğüsee mümkün olduğunca basınç uygulanacaktır. Mamogram sırasında hasta üzerindekileri çıkartarak bir makine karşısında durur. İki düz plastik plaka göğüs dokusuna basınç uygular. Bir radyoloji teknisyeni röntgen filmini çeker. Mamogram sırasında göğüse uygulanan basınç rahatsız edici olabilir. Bu esnada ağrı hissediliyorsa teknisyene bildirilir.

Göğüs ultrasonu: Doktor mamogram filminde görülen veya klinik inceleme sırasında saptanan anormallikleri değerlendirmek için göğüs ultrasonu önerebilir. Ultrason vücuttaki bölgelerin görüntülerini oluşturmak için ses dalgalarını kullanır.

Meme ucu sıvısında kanserli hücre testi: Doktor, gözlemlenmesi halinde meme ucundan sıvı alabilir. Bu sıvı mikroskopla incelenir ve kanserli hücrelere bakılır.

İğneyle test amaçlı hücre örneklerinin alınması: Biyopsi işlemi laboratuvar incelemeleri için şüpheli dokudan örnek alınmasını içerir. Göğüs biyopsisi genellikle göğüsteki şişliğe veya bu şişliğin etrafındaki dokulara iğne batırılarak uygulanır. Laboratuvar incelemeleri sonucunda doku örneğinin kanserli olup olmadığı tespit edilir ve örnek kanserliyse göğüs kanserinin türü belirlenir.


Göğüs kanseri teşhisinin ardından doktor kanserin aşamasını belirlemeye çalışır. Kanserin aşaması doktorun tedavi seçeneğine karar vermesine yardımcı olur. Aşamalandırma testleri arasında kan testleri ve röntgen, bilgisayarlı tomografi ve MR gibi görüntüleme testleri yer alır. Erkeklerde göğüs kanserinin aşamaları şunlardır:


Aşama I: Tümörün çapı 2 cm’den büyük değildir ve lenf düğümlerine yayılmamıştır.

Aşama II: Tümörün çapı 5 cm civarındadır ve tümör çevre lenf düğümlerine yayılabilir. Tümör 5 cm’den büyük olabilir ve lenf düğümlerinde kanserli hücre bulunmayabilir.

Aşama III: Tümörün çapı 5 cm’den büyüktür ve bazı çevre lenf düğümlerini etkileyebilir. Köprücük kemiği üzerindeki lenf düğümlerinde de kanserli hücre olabilir.

Aşama IV: Bu aşamadaki kanser kemik, beyin, karaciğer veya akciğer gibi göğüs dışındaki organlara yayılmıştır.


Erkek Göğüs Kanserinde Tıbbi Tedavi

Erkeklerde göğüs kanseri tedavisinin belirlenebilmesi için doktor kanserin aşamasını, genel sağlığı ve öncelikleri göz önünde bulundurur. Erkeklerde göğüs kanseri tedavisi, cerrahi müdahaleyi ve bazı diğer tedavi yöntemlerini içerebilir.


Cerrahi Müdahale

Cerrahi müdahalenin amacı tümörü ve tümörü çevreleyen göğüs dokusunu almaktır. Erkek göğüs kanseri tedavisinde kullanılan cerrahi işlemler şunlardır:


Göğüs dokusunun cerrahi müdahaleyle alınması: Basit bir mastektomi sırasında cerrah, loblar, kanallar, yağ dokusu ve meme ucuyla çevresi olmak üzere göğüs dokusunun tamamını alır.

Göğüs dokusunun ve bu dokuyu çevreleyen lenf düğümlerinin cerrahi müdahaleyle alınması: Göğüs kanseri olan erkeklerin çoğuna değiştirilmiş radikal bir mastektomi uygulanır. Bu işlemde cerrah, göğüs dokusunu ve koltuk altı lenf düğümlerinin bir bölümünü alır. Lenf düğümlerinin kanserli hücre içerip içermedikleri test edilir. Lenf düğümlerinin aşınması kollarda şişme (lenfödem) riskini artırır.

Lenf düğümlerinden birisinin test edilmek üzere cerrahi müdahaleyle alınması: Öncül lenf düğümü biyopsisi sırasında doktor kanserin yayılabileceği ilk lenf düğümünü belirler. Bu lenf düğümü alınır ve kanserli hücreler test edilir. Eğer lenf düğümünde kanserli hücre yoksa kanser büyük olasılıkla göğüs dokusunun ilerisine yayılmamıştır.


Radyasyon Terapisi

Radyasyon terapisi kanserli hücreleri yok etmek için X ışınları gibi yüksek enerjili ışınları kullanır. Erkek göğüs kanserine karşı radyasyon terapisi sırasında radyasyon yayan bir makine hastanın etrafından döner ve göğüsteki belirli noktalara radyasyon uygular. Erkek göğüs kanserine karşı radyasyon terapisi, ameliyatın ardından göğüste, göğüs kaslarında ve koltuk altında kalan kanserli hücreleri yok etmek için kullanılabilir.


Kemoterapi

Kemoterapi, kanserli hücreleri yok etmek için ilaç tedavilerini kullanır. Kemoterapi tedavisi, genellikle iki veya daha fazla ilacın farklı kombinasyonlarda kullanılmasını içerir. Bu ilaçlar koldan damar içine verilebilir veya hap şeklinde alınabilir. Ayrıca ilaçlar hem damar için hem de ilaç şeklinde uygulanabilir. Doktor göğüs dışına yayılmış kanserli hücreleri yok etmek için uygulanan cerrahi müdahalenin ardında kemoterapi önerebilir. Kemoterapi, tümörün göğüs dışına yayıldığı ileri göğüs kanseri bulunan erkeklerde de tedavi seçeneği olabilir.


Hormon Tedavisi

Bazı göğüs kanserleri enerjiyi vücuttaki hormonlardan alır. Eğer doktor kanserin büyümek için hormonları kullandığına karar verirse, hormon tedavisi uygulamak isteyebilir. Göğüs kanseri bulunan birçok erkek, hormona bağlı gelişen tümörlere sahiptir. Erkek göğüs kanserine karşı hormon tedavisi, genellikle tamoksifen ilacını içerir.


Hedef Odaklı Terapi

Hedef odaklı terapiler kanserli hücreler içerisindeki belirli anormalliklere saldırır. Hedef odaklı terapi aşağıdaki şekillerde göğüs kanserine saldırır:


Belirli bir proteini fazla üreten hücrelerin hedeflenmesi. Bazı göğüs kanseri hücreleri, kanserli hücrelerin büyümesine ve hayatta kalmasına yardımcı HER2 proteinini üretir. Bu proteini hedef alan etken maddeler arasında trastuzumab ve lapatinib bulunur.

Tümörlerin kan damarları üretmesine yardımcı olan sinyallerin hedeflenmesi. Tümörler, kanserli hücrelerin hayatta kalabilmesi amacıyla oksijen almak ve beslenmek için kan damarları üretir. Bevacizumab etken maddesi, kanserli hücrelerin yeni kan damarları oluşumuna neden olan sinyalleri göndermesini durdurur.


alıntı

Erkek Göğüs Kanserinde Alternatif Tedavi

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla  

Bookmarks

Etiketler
Erkek Göğüs Kanseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:21.

dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428