Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Nette Eğlence Keyfi > Her Telden Konular » epistes balığı ve hamilelik, lepistes balıklarının üremesi lepistes özellikleri

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 26 Kasım 2011, 17:53   #1
    NetteKeyif
     
    Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
    Mesajlar: 16.171
    Sincap is on a distinguished road
    Puanlar: 48.146, Seviye: 1
    Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 33%
    Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
    Standart epistes balığı ve hamilelik, lepistes balıklarının üremesi lepistes özellikleri

    lepistes balığı ve hamilelik lepistes balıklarının üremesi lepistes özellikleri
    Latince Adı: Poecilia reticulata

    Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika

    En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 4cm dişler 6cm.



    Davranış Biçimi: Barışçıl

    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

    Yüzme Seviyesi: Orta - Yüzey

    Sıcaklık: 25°-28°C

    pH: 7-8.5

    En Az Akvaryum Hacmi: 40 lt

    Su Sertliği: Orta-Yüksek

    Cinsiyet Ayrımı: Dişiler daha iri olur. Erkeklerin arka yüzgeci çok daha geniş ve gösterişlidir. Erkeklerde bulunan gonopod dişilerde yoktur.

    Üreme: Canlı doğururlar yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır. Dişi lepistes doğuma yakın bol bitkili bir akvaryuma ayrılırsa yavruların pek çoğu kurtarılabilir aksi halde anneside dahil olmak üzere yavruları diğer büyük balıklar tüketecektir. Yavru alabilmek için aquapetlerde satılan özel doğum kaplarındanda yararlanılabilir dişi balık doğumdan bir kaç gün önce o kaba ayrılmalıdır.

    Genel Yorum: Lepistesler gerek barışçıl yapılarıyla gerekse kolay üretilmeleriyle akvaryum severlerin gönüllerinde ve akvaryumlarında taht kurmuşlardır. Pek çok hobicinin ilk başladığı balık olmuştur. Akvaryumda doğal seleksiyonla çok değişik renk ve biçimlerde lepistesler üretilmiştir. Erkekleri dişilerin yarısı kadar olup dişilerden daha gösterişlidirler. Gebelik süresi yaklaşık 28 gün olup bu süre sıcaklık ve genetik faktörler yüzünden 21-40 gün arası değişebilmektedir. Aynı dişilerin erkekler tarafından devamlı kovalanmaması için dişi sayısını erkek sayısının 2 katından fazla tutmakta fayda var. Balıklar 3 aylık olduklarında cinsel olgunluğa ulaşırlar.

    Zorluk Seviyesi: Vahşi ve vahşiye yakın türler 1 yapay seleksiyon sonucu üretilen çok renkli ve değişik desenli türler 3.



    Doğadan yakalanmış 1 erkek 2 dişi vahşi Lepistes



    3 günlük lepistes yavruları

    Bilgilerin Açıklaması
    Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
    Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
    En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
    En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
    Zorluk Seviyesi: 1 en kolay yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

    Lepistes (Fancy Guppy)'le ilgili değişik bir makale
    Renkleri hareketlilikleri ve her zaman bol yavru vermeleri sayesinde pek çoğumuzun sevdiği balıklar arasında yer alan lepistesler bir dönem bütün akvaryum severlerin beslediği balıklardan olmuştur.

    Ana vatanı Orta Amerika ve Güney Amerikanın kuzeyi olarak bilinse de hemen her türü Asya özellikle Singapur’da büyük havuzlarda beslenip çoğaltılıyor ve de tüm dünyaya sevk edilebiliyor.

    Doğada çok daha az çeşidi olan lepistesler yıllar boyunca daha sağlıklı su koşullarıyüksek kalite yemler ve gösterilen ilgi sayesinde bugünkü varyetelerine sahip olmuşlardır.Dünya standartlarındaki lepistes kulüpleri şu anda akvaryumlarda yer alan lepistesleri kuyruk varyetelerine ve vücut renklerine göre sınıflandırmış olup bu sayede gösterilerde ve yarışmlarda bu ölçütler doğrultusunda değerlendirmeye almaktadırlar.1800’lü yılların sonlarına doğru akvaryumlarımızda görmeye başladığımız lepistesler şu anda vahşi atalarına görsel anlamda pek benzememekle beraber karakteristik yapılarını korumayı başarmışlardır.






    Su Koşulları:

    Çeşitli su koşullarına adapte olabilen lepistesler daha ziyade sert sulardan hoşlanırlar. Oysaki hepimiz bugüne kadar bitkili akvaryumlarda bakmaya alıştığımız lepistesleri sert suda beslemeyi düşünmemiş olabiliriz. Gelişim süreci boyunca ph 7.8 civarında tutulmalıdır. Su sertliğindeki dalgalanma lepisteslerin direncini azaltarak sağlık sorunları yaşamalarına neden olabilir. Bu nedenle sabit su sertliğini tavsiye ediyorum.

    Lepistes akvaryumlarında ideal su sıcaklığı 24-26 derece olmalıdır. Ancak 16 ile 32 derece arasındaki sıcaklıklara da tolererans gösterebilirler. Fakat yüksek sıcaklık değerlerinde ömürlerinin daha kısa olacağının da göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

    Sadece yavruların düzenli beslenmesi gereken ilk gelişim evresinde suyun sıcaklığı normalden biraz daha yükseltitilebilir. 4-6 hafta sonra ısı yavaş yavaş tavsiye edilen değere çekilmelidir.

    Beslenme:

    Günde ortlama 3 kez yemleme lepistesler için öngürülen bir ölçüdür. Verilecek yem miktarı beslenen balık sayısına göre değişmelidir. Ancak tüm akvaryum balıklarında olduğu gibi 5 dk içersinde bitirebilecekleri miktarda yem vermeye özen gösterilmelidir. Yoksa aşırı yemlemeden kaynaklanan kirlenme ve su değerlerinde oynamalar balıkların sağlığında olumsuz etkilere yol açacaktır

    Ortalama 5 ay içersinde olgun bireyler haline geldikten sonra beslenmeye daha dikkat etmek gerekmektedir. Hiç bir zaman doygunluk hissi olmayan bu balıklarda erişkin hale geldikten sonra verilen yem miktarında yarı yarıya bir oranda azaltma yapılabilir. Özellikle erkeklerin karın bölegleri şişkinlik göstermesi halinde aşırı yemleme yapıldığı anlaşılabilir.

    Tuzlu su karides yavruları (Baby Brine Shrimps)mikro kurtlar ve yumurta sarısı en besleyici yemler arasında sıralansa da lepisteslerin diyetleri çok geniş bir yelpazede incelenebilir.

    Canlı yemler temel yağları yüksek besin değeri içeriğindeki amino asitler ve suda yaşayabilmeleri sayesinde kirliliğe yol açmamaları nedeni ile özellikle balık yemleri arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Ancak bu ürünleri her an bulmak imkansız. Bu nedenle hobiciliğin gelişimine kişiler arasında bu yemlerin paylaşılmasına ve akvaryumcular aracılığı ile toptan getirtilmesine olan ihtiyaç bence büyüktür.

    Bunun yanı sıra dondurulmuş kuru canlı yemler ikinci planda tercih edilebilir. Dondurulupnemden ayrıştırılıp paketlendiği için besin değerinin nerdeyse tamamını koruyabiliyorlar. Pul yemler de en az dondurulmuş kurutulmuş yemler kadar besin değeri zengindir. Pul yem tercih ederken dikkat edilecek şey içeriğindeki vitamin katkılarıdır.

    Dana Yüreği - Temizlenmişsnirlerinden ve derisinden ayrılmışsarımsak eklenerek rendelenmiş dana yüreği küçük parçalar halinde dondurulup yem olarak verilebilir. Özellikle ucuz bir ürün olması nedeni ile yavruların beslenmesinde tercih edilebilir.

    Kan kurdu - Seyrek aralıklarla besleyici değerinden dolayı verilebilir

    Beyaz Kurt

    Sivrisinek Larvası - Su birikintileri üzerinde gördüğümüz bu larvalar en kolay ve en doğal lepistes yemi olarak düşünülebilir.Doğal ortamları düşünücek olursak lepistesler ve benzeri balıklar sivrisinek ıslahında kullanılmak amacı ile beslenebilmektidir.Evin dışında yada balkonda küçük kaplar içersinde dere yada göl suyu ile aşılanmış su yardımı ile bu larvaları elde etmek son derece kolaydır.Ancak detaylara burada girmeyeceğim.

    Dondurulmuş Plankton

    Tubifex - Son derece besleyici olmasına ve balıkların büyük bir iştahla tükettiği besinlerden olmasına rağmen akvaryuma temizlenmeden konulmamalıdır.Bu canlılar genelde atık suların döküldüğü su yataklarında yada dere ağızlarında yaşadığı için taşıdığı bakteriler ölümcül rahatsızlıklara neden olabilir

    Alg - Güneş gören yüzeylerde oluşan yeşil algler lepisteslerin ihtiyaç duydukları BCDE vitaminleri almalarına olanak sağlar.Bu nedenle akvaryum içersinde yapılamasa bile dış ortamda suni olarak yosunlandırılmış kayalar dönem dönem akvaryum ortamına yerleştirilerek balıkların kayalar üzerindeki algleri toplamaları sağlanabilir

    Spiriluna - Zengin proteinbesleyici asitlerA ve B vitaminleridemir ve kalsiyum ihtiva etmesi nedeni ile deri hastalıklarından korunmalarına renklerinin daha parlak ve canlı olmasına ve balıkların yüzgeçlerinde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı koymasına yardımcı olacaktır.

    Pul Yemler - Çok geniş bir yelpazesi olan pul yemleri seçerken dikkatli olmak lazım.İçeriğindeki hayvansal ve bitkisel proteinlerin yanı sıra eklenen vitaminler seçimlerimizde bize yol göstermelidir.












    Beyaz Kurt Sipirulina Kan Kurdu











    Larva Tubifex Tubifex

    Erkek Dişi Ayrımı :

    Erişkin boya ulaşan lepisteslerde göz alıcı renk ve kuyruk boyları sayesinde erkek ve dişi ayrımı yapmak kolay olsa da 4 haftalık yavrularda bu ayrımı yapmak daha zor olabilir. Aşağıdaki resimleden de anlaşılacağı gibi dişi olan yavruların karın bölgesinin altında siyahımsı bir nokta belirir. Yavrular geliştikçe bu alan daha da belirginleşirken erkek olanlarda karın bölgesinde her hangi bir değişiklik olmayacaktır.Aynı batım yavrular arasında dişi olarak belirlenenlerin ayrı bir tankta bakılması ileride daha sağlam ve kaliteli bir ırk yaratmak için faydalı olabilir.En sağlıklıgelişimi en düzgün ve en göz alıcı dişi ile birlikte belirlenen en güzel erkek çiftleştirilerek daha güzel ırkının belirgin özelliklerini tam olarak taşıyan lepistesler elde dilebilir.
















    --Erkek Lepistes Yavruları-- --Dişi Lepistes Yavrusu--




    Anaçların Seçilmesi :

    Ortalama 10 - 18 hafta arasında erkekler ve dişiler erişkin boy ve forma ulaşmış olurlar. Türlerine göre bu süre daha erken yada daha geç olabilir. Kaliteli bir erkeği yüzgeçlerine vücut formuna rengine ebatlarına ve kuyruk formuna bakarak ayırt etmek gerekir. Dişilerde ise düzgün vücut şekli ve türe uygun kuyruk rengi göz önüne alınmalıdır.Bu sayede güzel bir ırk elde etmek için ilk adımlar atılmış olur. Yavru alınacak tankta tavsiye edilen balık sayısı 2 erkek 3 dişi şeklindedir. Ancak erkeklerin durumuna ve agresifliğine göre dişi sayısında artış yapılabilir.










    Kuyruk şekline göre tür ayrımı Renklere göre tür ayrımı Farklı varyetelerin yaratılmasına ilişkin detayları daha sonraki yazılarımda paylaşmaya çalışacağım. Pek çoğumuzun beğendiği bu sevimli canlılar hakkında hem kendi deneyimlerim hem de çeşitli yabancı sitelerden edindiğim verileri harmanlayarak sizlere sundum. Son dönemlerde sıradan balıklar olarak algılanan lepistesler için dünya çapında yarışmalar ve şovlar olduğunu insanların bu küçük balıklar için uğraştığını hatırlatmak isterim.
    Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    balığı, balıklarının, epistes, epistes balığı ve hamilelik, hamilelik, lepistes, lepistes balıklarının üremesi lepistes özellikleri, üremesi, Özellikleri


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     
    Seçenekler Arama
    Stil

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:47.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428