Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Webmaster > Ücretsiz Siteni Tanit » Karmakitap yöntemi ile ingilizce

Ücretsiz Siteni Tanit Ücretsiz Siteni Tanit

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 30 Mayıs 2016, 02:54   #1
    Keyifli~Üye
     
    dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
    Mesajlar: 2.705
    dj_ibo_g_h is on a distinguished road
    Puanlar: 35.992, Seviye: 1
    Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 99%
    Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
    Standart Karmakitap yöntemi ile ingilizce

    Türkiye’de Dil Öğrenimindeki Yanlışlıklar

    Türkiye’de dil eğitimi; dil bilgisi kurallarını bilmekle dilin öğrenilebileceği eşdeğer tutan bir yaklaşımdan hareketle verilmektedir.

    Dili kullanılırken kuralları düşünecek zamanımız olmaz. Nasıl ki siz Türkçe konuşurken acaba zarf tümleci mi kullanayım yoksa fiilimsi mi kullanmalıyım diye düşünmüyorsanız, bir Amerikalı ya da İngiliz de İngilizce konuşurken acaba If Clause mu kullansam yoksa Adverbial Clause mu kullansam diye düşünmez.

    Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye’de dil sektörü büyük paraların döndüğü ekonomik bir alan haline gelmiştir. Piyasa da istemediğiniz kadar kurs, dil eğitim merkezi, yayın, kaynak mevcuttur. Nitekim hepsi süper İngilizce öğrettiğini ileri sürmesine karşı, bunların tamamı sizin en son aldığınız notun üzerine 3-5 puan ilave yapabilir. Bu şekilde eğitimle sadece sınava yönelik ezber yaparsınız ve sınavdan sonra öğrendikleriniz kullanılmadığı için uçar gider.


    SİPARİŞ VERMEK İSTİYORUM

    Yabancı Dil Rekortmeni Ülkeler

    Dünyada okuma yazma oranının en düşük olduğu Kıta da yabancı dil bilme sıralamasında birinci Kıta da Afrika’dır. Çünkü kabile içi evlenmenin yasak olduğu bölgelerde evlenebilmek için eş adayınızın kabilesinin dilini öğrenmeniz gerekmektedir.

    Yabancı dil bilmek, onu ana dilimiz gibi konuşmak değildir. Dili, doğal ortamında hayatımızı devam ettirecek seviyede kullanabilmek, anlaşılabilir olmak kaydıyla duygu ve düşüncelerini ifade edebilmek, okuduğu ve dinlediğini anlayabilmek yeterlidir. Zaten yabancı dil öğrenenlerin çoğunun hedeflediği seviye de bundan fazlası değildir. Siz ne kadar iyi Türkçe bildiğinizi düşünseniz de ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavların Türkçe bölümündeki soruların tamamını doğru yapamazsınız. Aynı şekilde bir Amerikalı ya da İngiliz ÖSYM’nin yapmış olduğu YDS’den tam puan alamaz. Hatta bu sınavdan 55 alan Amerikalı tanıyorum.

    SİPARİŞ VERMEK İSTİYORUM

    Edinme mi? Öğrenme mi?

    İngilizce bilgi ve becerilerinizi geliştirmede izleyebileceğiniz iki farklı yol vardır. Bunları edinme ve öğrenme olarak tanımlıyoruz.

    Öğrenme; okul ortamında yaşanan bir süreçtir. Öğrenmede hedef, dil bilgisi kurallarını bilinçli bir şekilde irdelemek ve bol miktarda alıştırma ve pratik yapmak suretiyle otomatik hâle getirmektir. Bilinçli olarak öğrenilen bu dil bilgisi kuralları ancak yavaş ve yapay (sun’î) konuşma sırasında veya dil bilgisi testlerinde işe yaramakta, akıcı ve doğal dil kullanımı sırasında ise fazla kullanılamamaktadır.

    Edinme; kendine özgü bilinçaltı bir süreç olup, başka alanlardaki öğrenme süreçleriyle benzeşmemektedir. Edinme ve öğrenme arasında geçiş yoktur. Bilinçli bir şekilde öğrenilen herhangi bir şey bilinçaltına atılamamakta, yani edinme gerçekleşememektedir.

    Konuyu daha iyi açıklamak için Yrd.Doç.Dr. Hasanbey Ellidokuzoğlu’nun verdiği bir benzetmeden faydalanalım. “Biliyor musunuz, denizde boğulmayı başaran tek tür insandır. Bu vücudumuzun ağırlığından kaynaklanmaz. Çünkü insandan çok daha ağır olan filler kendilerini suya bırakır ve boğulma tehlikesi geçirmeden suyun üstünde kalır ve yüzer. İşin kötüsü insan çabaladıkça daha da derine gider. Sanki, insanoğlunun bilinçli yüzme çabası onu doğal olarak su yüzünde kalma ve yüzme kapasitesinden mahrum eder. İlginçtir, yeni doğmuş bebekler suda debelenmezler ve doğal bir tepkiyle suyun üstünde kalırlar."

    Çocukların yetişkinleri geçtiği başka bir alan da dil edinimidir. Çocuklar ana dillerini rahatlıkla kaparken, yetişkinler yeni bir dili öğrenmek için büyük zahmetlere girerler. İleri zihinsel yapıları ve problem çözme becerilerine sahip olmalarına rağmen, yetişkinler çocuklar kadar başarılı olamazlar. Yine bu sefer dil bağlamında bilinçli öğrenme çabası, yetişkinleri doğal dil edinim kapasitesinden mahrum eder.”

    Acaba bu güne kadar siz, İngilizce öğrenmeye mi çalıştınız yoksa İngilizce edinmeye mi çalıştınız? Siz bunu sorgularken biz makalemize devam edelim.
    SİPARİŞ VERMEK İSTİYORUM

    Dil Edinim Cihazı (Language Acquisition Device):

    Dil bilimin Einstein’ı sayılabilecek ve yaşayan sosyal bilimciler arasında dünyada kendisine en çok atıf yapıldığı kişi olan Noam Chomsky, dil olgusunun ancak dile has bir mekanizmanın varlığı ile açıklanabileceğini tezini savunmaktadır. Chomsky’ye göre, dil bilimcilerin yüzyıllarca süren çalışmalarına rağmen halen ulaşamadıkları dil bilgisi kurallarını, yeni doğmuş ve zihnî gelişimini dahi henüz tamamlamamış bir çocuğun birkaç sene zarfında edinmesi mümkün değildir. Bu ancak doğuştan gelen, dile özgün kurallarla donatılmış Dil Edinim Cihazı olarak adlandırılan içgüdüsel bir sistem sayesinde gerçekleşmektedir. Bu sistem doğuştan var olan potansiyeli, bütün dil öğrenme olayını kontrol eder ve yönlendirir. Bunun için önemli olan da, bu potansiyeli aktif hâle getirmektir.Kısacası dil öğrenme olayı öğrenme çabaları sonucunda oluşan basamaklı bir olay değil var olan doğal potansiyele şekil verme olayıdır.

    Dil ediniminde hayal kırıklıklarının ana sebebi DEC harekete geçirilememesinden kaynaklanmaktadır. Uygun ortam ve uyarıcılar sağlandığında DEC harekete geçecek ve ana dil edinimine benzer bir şekilde yabancı dilin edinimi sağlanacaktır.

    İnanılmaz derecede kolay bir yolla, anlaşılabilir mesajlar almak suretiyle, dil edinimi gerçekleşebilir. Bol miktarda uyarıcıya maruz bırakılan bir kişi DEC vasıtasıyla dil bilgisi kurallarını farkına varmadan edinir. Sessiz dönem olarak adlandırılan, sözlü ve yazılı mesaj depolamakla geçen bir kuluçka döneminden sonra kişi konuşmaya ve yazmaya başlar.

    Çocuklarda 15-24 ay süren bu sessiz dönem, yetişkinlerde daha kısa sürelidir. DEC harekete geçirmek açısından en önemli beceriler dinleme ve okumadır.

    Konuşma ve yazma ise bol dinleme ve okumanın doğal bir neticesi olarak kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Başka bir deyişle, dinleme ve okuma edinimin sebebi, yazma ve konuşma ise sonucu konumundadır.

    DEC’in en önemli özelliklerinden birisi de bilinçli dış müdahaleye kapalı olmasıdır. 70’li yıllardan itibaren yapılan onlarca deney, ikinci dil edinen kişilerin ister sınıfta ister doğal ortamda olsun dil bilgisi kurallarını doğal bir sıra dahilinde edindiğini göstermiştir.

    Müfredat gereği takip edilen “öğrenme” sırasının, edinme sırasından çok farklı olduğu bu deneylerle ispatlanmıştır. Bu konuda en çarpıcı örnek geniş zaman 3. tekil şahıs eki “–s” dir. (He works at a factory). Her ne kadar bu yapı öğretim sürecinin ilk aylarında anlatılıp pratiği yapılsa da edinim sırası açısından en son edinilen yapılar arasında bulunmaktadır. Böylesine basit bir kuralın, zamanı gelmeden edinile memesinin sebebi, DEC bağımsız işleyişinin en çarpıcı göstergesidir.

    Yetişkinlerin ikinci dildeki başarısızlıklarının temel nedeni, daha önce de belirtildiği gibi, aktif bir DEC sahip olmayışları değil, mevcut olan DEC harekete geçirmek için doğru uyarıcıların kullanılmamasıdır.

    Günümüzde çoğu yetişkin, gramer ağırlıklı bir “öğrenim” sürecinden geçerek yabancı dil bilgi ve becerilerini geliştirmeye çalışmaktadır. Müfredatı dil bilgisi kurallarının öğretimine dayalı bir yabancı dil eğitim programı ise faydadan çok zarar getirebilir. Gramer çalışırken unutulmaması gereken nokta şudur; Bilinçli olarak irdelenen dil bilgisi kuralları, bir bilinçaltı mekanizması olan dil edinim cihazının malı olmaz; ancak bu mekanizmayı harekete geçirecek olan mesajların anlaşılabilirliğinin artırılması işine yararlar. Dolayısıyla hedefimiz, kuralların irdelendikten sonra bol miktarda pratik yapmak suretiyle kullanıma geçirilmesi olmamalıdır.

    Günümüz modern dil öğretim sistemlerinin en yaygın hatalarından biri de budur. Bilinçaltı gramerini geliştirmenin yolu ise grameri bilinçli olarak irdeleme değil, bol okuma ve dinleme yapmaktır. Okuduğumuz ve dinlediğimiz mesajları anladığımız müddetçe bu mesajların içerisindeki gramer kuralları sırası geldikçe birer birer DEC tarafından bilinçaltına indirilecek yani edinilecektir. Yeter ki sabırla okumaya devam edilsin.

    Dil öğrenirken işlenen önemli bir diğer hata da test çalışmasıdır. Yabancı dil becerisinin ölçümünde YDS, TOEIC, TOEFL ve IELTS gibi testlerin yaygın olarak kullanılması yabancı dil öğrenenleri doğal olarak bol miktarda test sorusu çözmeye sevk etmektedir. Bu test sorularında bir doğru ve dört yanlış cevap bulunmaktadır. Test çözen kişi doğru cevabı bulana kadar yanlış şıkları birer birer boşluğa yerleştirir ve cümleyi her seferinde yeniden okur. Her sorunun cevabı aranırken bir doğru “input”a karşılık dört hatalı mesaj bilinç altında yer alır. Sorunun doğru cevabı kesin olarak bilinse bile, hatalı cümleleri okurken bilinçaltının zedelemesini engellenemez. Zira DEC duyduğu ve okuduğu cümlelerle harekete geçer; DEC çalışması bilinçli olarak engellenemez. Bol miktarda test çözen kişi bir müddet sonra, bir zamanlar hatalı olarak gördüğü şıklardan bile şüphelenmeye, “bu yapı yabancı gelmiyor” demeye başlar. Zira DEC daha önce karşılaştığı yanlış cevapları bilinç altına doğruymuş gibi kodlamış olabilir.

    Doğal dil kullanımını sağlayan dil bilgisinin gelişimi uzun soluklu bir dinleme ve okuma deneyimine bağlıdır. Sessiz dönem olarak adlandırılan fakat DEC’in azamî ölçüde aktif olduğu bu kuluçka döneminde yapılması gereken en önemli iş bol miktarda sözlü ve yazılı anlaşılabilir mesaj almaktır. Dr. Ali IŞIK yaptığı araştırmada, 500 saat dinleme ve 3000-4000 sayfa arası okuma yapan gramere minimum ağırlık veren öğrenci grubu ile gramer ağırlıklı müfredatı takip eden öğrenciler kıyaslanmış ve araştırma sonuçlarında ilk grubun daha başarılı olduğu görülmüştür.

    Edinim yolunu takip eden öğrenciler sadece dinleme ve okuma becerilerinde değil konuşma/yazma hatta gramer alanında da daha üstün geldikleri gözlemlenmiştir. Edinim ve öğrenim grupları arasındaki ‘Başarı Yüzdesi Fark’ şu şekilde gözlemlenmiştir.

    Okuma % 40
    Dinleme % 25
    Yazma % 30
    Konuşma % 16
    Dil Bilgisi % 18

    Sadece okuma ve dinlemeye yüklenmek suretiyle tüm becerilerde ve gramerde daha başarılı olmak Dil Edinim Cihazının etkin bir şekilde harekete geçirilmesinin ürünüdür.

    Dil edinme cihazını harekete geçirmek için gerekli olan tek şey anlaşılabilir girdidir. Dikkat edilecek olursa, sadece girdi değil, girdinin anlaşılabilir de olması önemlidir. Anlaşılabilir girdi sağlamanın iki temel yolu ise bol bol okumak ve dinlemek, okuduğunu ve dinlediğini anlamaktır.

    KARMA KİTAP YÖNTEMİ
    __________________
    makam odası
    iç mimar
    dekomotif
    dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     
    Seçenekler Arama
    Stil

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:08.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428