Sanal Hayat Keyifli Forumun Tek Adresi - Sesli Sohbet - Sesli Chat > Webmaster > Webmaster Program » OpenOffice.org & 2010 Türkçe Sürüm

  • Yeni Konu aç Cevapla  
     
    LinkBack Seçenekler Arama Stil
  • Alt 09 Mayıs 2011, 23:40   #1
    Keyifli~Üye
     
    KingrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
     
    Üyelik tarihi: 09 Mayıs 2011
    Mesajlar: 1.000
    KingrosS is on a distinguished road
    Puanlar: 11.694, Seviye: 1
    Puanlar: 11.694, Seviye: 1 Puanlar: 11.694, Seviye: 1 Puanlar: 11.694, Seviye: 1
    Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
    Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
    Etkinlik: 0%
    Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
    Standart OpenOffice.org & 2010 Türkçe Sürüm

    OpenOffice.org 2011 Türkçe Sürüm



    OpenOffice.org açık kaynağın hem bir ürünü hemde bir projesi olarak göze çarpan ücretsiz bir ofis program paketi dağıtımı. İçerisinde bulundurduğu yazı işlemcisi, tablolama programı, tanıtım yöneticisi ve çizim yazılımı ile tam bir çözüm paketi olan OpenOffice basit arayüzü ve diğer profesyonel ofis yazılımlarına paralel gelişmiş özellikleri ile bilgisayar kullanıcıları için önemli bir değer olarak gelişimine devam ediyor.

    OpenOffice.org 3.2.0, doğal yeni görüntüsü, yeni başlangıç merkezi, yeni gösterge ekranı, yeni simgeleri ve kullanılabilirlik özellikleri ile gelmektedir. 3.0 sürümünden sonra yapılan 3.2.0 sürümünde programların ve dosyaların açılış hızı en iyi hale getirilmiş durumda bunun yanında ayrıca birçok hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler yapılmıştır. Buna bağlı diğer yeni güncellemeler ve özellikler:

    Writer (Kelime İşlemci)


    Düzenleme esnasında birden çok sayfa göstermeye olanak tanıyan yakınlaştırmalı kaydırma çubuğu
    Yeni ve güçlü çoklu dil desteği
    Geliştirilmiş not özellikleri
    Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliği

    Calc (Hesap Tablosu)


    Tablo başına 1024'e kadar sütun desteği
    Yeni ve güçlü eşitlik hesaplayıcı
    Birden çok kullanıcı için yeni işbirliği özelliği

    Draw (Grafik Çizim)


    Poster boyutunda grafik düzenleme yeteneği

    Impress (Sunum)


    Sunu içinde yer alan tablolar için düzenleyici

    OpenOffice.org'un eklentiler için desteği OpenOffice.org 3.0 ile gelmeye devam ediyor. Impress sunucu konsolu, iş analitiği desteği, PDF içe aktarma, doğal PDF belgeleri oluşturma ve ek dilleri desteklemek amacıyla oluşturulan yeni yol farklı geliştiriciler tarafından özellik eklemek amacıyla kullanılabilir durumda.


    OpenOffice 3.0 içerisinde bulunan programlar ve özellikleri ise şöyle;


    Writer: Uyumlu kelime işlemci


    OpenOffice.org Writer, modern bir kelime işlemci yazılımından beklediğiniz tüm özelliklere sahiptir. İster hatırlamak istediğiniz olayları yazmak için kullanın, isterseniz içinde resim, şema, dizin olan bir kitap yazın, Writer sayesinde tüm bu işlemlerin kolayca, hızlı bir şekilde tamamlandığını göreceksiniz.


    OpenOffice.org Writer sihirbazlarıyla mektup, faks ve ajandaları dakikalar içinde tasarlarken, bir yandan da birlikte gelen şablonlar ile kendi dokümanlarınızı tasarlayabilirsiniz. Sayfa ve yazı stillerinin alışık olduğunuz gibi kolayca tasarlanması sayesinde sadece işinize konsantre olabilir, üretkenliğinizi artırabilirsiniz.

    İşte Writer'ı özgün yapan bazı özellikler:


    Writer, Microsoft Word uyumludur. Size gönderilen Word belgelerini açabilir, Writer ile tekrar aynı biçimde kaydedebilirsiniz. Writer, sıfırdan hazırladığınız belgeleri Word biçiminde kaydedebilir.
    Yazım sırasında Türkçe imla denetimi yaptırabilir, otomatik düzeltme sayesinde hataları en aza indirebilirsiniz.

    Hazırladığınız belgeleri tek tıklama ile PDF ya da HTML'e çevirebilirsiniz.

    Otomatik Tamamlama (AutoComplete) özelliği sayesinde, yazılması gereken uzun kelimelere gereksiz zaman harcamazsınız.

    Karmaşık belgelere çalışırken İçindekiler (Table of Contents) ve İndis (Index) bölümlerini çıkartarak istediğiniz bilgiye daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz

    Hazırladığınız belgeleri e-posta yardımıyla tek tıklama ile gönderebilirsiniz.


    OpenOffice.org'un yeni doküman biçimi OpenDocument'tir. Bu standart, XML tabanlı ve açık doküman biçimi sayesinde sadece Writer'a bağımlı kalmaz, herhangi bir OpenDocument uyumlu yazılım sayesinde verilere erişim yapılabilir.


    Türkiye'de Writer kullanan onbinlerce işletmede olduğu gibi, siz de bu açık yazılımı deneyin. OpenOffice.org sayesinde lisans ücreti ödemeden, serbestçe, özgürce bilişim teknolojilerinden faydalanmanın tadını çıkartın.

    Calc: Yetenekli hesap tablosu

    Calc, her zaman elinizin altında olabilecek bir hesap tablosudur. Eğer yeni başlıyorsanız, OpenOffice.org Calc'ın kolay kullanım ortamını ve sıcak arayüzünü çok seveceksiniz. Profesyonel bir veri işleyenseniz, Calc yardımıyla gelişmiş fonksiyonlara ulaşabilecek, verileri kolayca düzenleyebileceksiniz.


    Calc'ın gelişmiş DataPilot teknolojisi, veritabanlarından ham veriyi alır, özetler ve anlamlı bilgiler haline getirebilir.

    Doğal dil formülleri, kelimeler kullanarak kolayca formül hazırlamanıza imkan verir (örn. ciro - kar gibi).

    Akıllı Toplama Düğmesi, içeriğe uygun olarak toplama fonksiyonu ya da alt toplam fonksiyonunu otomatik olarak yerleştirebilir.


    Sihirbazlar, gelişmiş hesap tablosu fonksiyonları arasından kolayca seçim yapmanıza olanak sağlar. Senaryo yöneticisi (Scenario Manager), özellikle istatistik alanında çalışanlara yönelik olarak "what if..." analizi yapabilir.

    OpenOffice.org Calc ile hazırladığınız hesap tablolarını,

    XML uyumlu OpenDocument biçiminde kaydedebilir,

    Microsoft Excel biçiminde kaydederek elinde Microsoft Excel olan arkadaşlarınıza gönderebilir,

    Sadece sonuçları görmek için PDF biçiminde kaydedebilirsiniz.
    Impress: Sunumlarınız göz kamaştırsın



    OpenOffice.org Impress, etkin çokluortam sunumları hazırlamak için çok kullanışlı bir yazılımdır. Sunumları tasarlarken 2 boyutlu ve 3 boyutlu resimlerden, simgelerden, özel efektlerden, canlandırmalardan ve çizim nesnelerinden faydalanabilirsiniz.


    Sunumlarınızı hazırlarken, sunum yapacağınız kesimin ihtiyaçlarına göre çok farklı görünüm seçeneklerinden faydalanmak da mümkündür: Çizim, Taslak, Slayt, Notlar vb ..


    OpenOffice.org Impress, sunumunuzu kolayca tasarlamak için çizim ve diyagram araçları içerir. Bu sayede bir kaç dakika içinde kolayca önceden kurguladığınız çizimleri ekrana aktarabilirsiniz.
    Impress yardımıyla sunumlarınızı Microsoft Powerpoint biçiminde kaydedebilir, bu dosyalarınızı Powerpoint bulunan makinelere taşıyıp sunumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz, yeni XML tabanlı OpenDocument açık standardını seçerek hep özgür kalırsınız.

    OpenOffice.org Impress yardımıyla tek tıklama ile oluşturduğunuz slaytları Flash biçimine getirip Internetten yayınlamak da mümkündür. Bu özellik OpenOffice.org ile birlikte gelir ve herhangi bir üçüncü parti yazılım satın almayı gerektirmez.


    Draw: İçinizdeki çizim yeteneğini keşfedin
    Draw, küçük karalamalardan büyük grafikler ve şemalara kadar tüm çizim ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz bir çizim programıdır.

    Tüm grafik stillerinizi tek tık ile yönetebilmek için Biçemler ve Biçimlendirme'yi kullanabilirsiniz. Nesneleri düzenleyebilir, iki veya üç boyutlu olarak döndürebilirsiniz. 3B (3D) kontrolcüsü sizin için küreler, küpler,halkalar, vb. nesneleri oluşturacaktır.

    Draw ile nesneleri yönetebilirsiniz. Onları gruplayıp, gruptan ayırıp, tekrargruplayabilir ve gruplanmış hallerini dahi düzenleyebilirsiniz. Karmaşık gösterim (sophisticated rendering) özelliğisizin seçeceğiniz dokular, ışık efektleri, transparanlıklar ve perspektif özellikleri fotoğraf kalitesinde resimler yaratmanızı sağlayacaktır.

    Akıllı birleştiriciler (smart connectors) sayesinde akış şemaları, organizasyon şemaları ve ağ şemaları hazırlamak çok kolaylaşıyor. Birleştiriciler tarafından kullanılacak kendi 'yapıştırıcı noktalarınızı' (glue points) tanımlayabilirsiniz. Boyut satırları (dimension lines) doğrusal boyutları çizim sırasında otomatik olarak hesaplar ve gösterir.




    Küçük resimler (clipart) için resim Galeri'sini (Gallery) kullanabilir ve yeni resimler oluşturarak Galeri'ye ekleyebilirsiniz. Grafiklerinizi ofis belgeleri için yeni uluslararası standart olarak kabul edilen OpenDocument biçiminde kaydedebilirsiniz. Bu XML tabanlı biçim yalnızca OpenOffice.org'a bağımlı kalmazını değil, bu biçimi destekleyen tüm yazılımlar ile çalışabilmenizi sağlar.

    Tüm yaygın kullanılan grafik biçimlerinden (BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF, WMF, vb.) herhangi birinden grafikleri aktarabilirsiniz. Draw'un Flash (.swf) dosyaları üretebilmesi yeteneğini kullanabilirsiniz!


    Base: Veritabanı yönetmenin yeni adı


    OpenOffice.org'un yeni 2. sürümü ile birlikte gelen Base, OpenOffice.org içindeki bilgilerin büyük bir hız, verim ve şeffaflıkla veritabanına aktarılmasına izin verir. Base yardımıyla tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Bu işlemleri ister kendi veritabanınızla, ister OpenOffice.org Base ile birlikte gelen HSQL veritabanı motoruyla yapmak mümkündür.

    OpenOffice.org Base, başlangıç, orta ve ileri seviye veritabanı kullanıcıları için sunduğu sihirbaz, tasarım görünümü ve SQL görünümü gibi seçeneklerle oldukça esnek bir yapı sunmaktadır.

    OpenOffice.org Base ile artık veritabanı yönetimi çok kolaylaştı. Gelin, OpenOffice.org Base ile neler yapabileceğimizi görelim.


    Verilerinizi Yönetin

    OpenOffice.org Base yardımıyla,


    Verilerinizi depolayabileceğiniz yeni tablolar yaratabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz,
    Veri erişimini hızlandırmak için tablo indisini düzenleyebilirsiniz,
    Tabloya yeni kayıt ekleyebilir, mevcut kayıtları düzenleyebilir ya da silebilirsiniz,
    Verilerinizi göz alıcı raporlar halinde sunmak için Rapor Sihirbazından faydalanabilirsiniz,

    Hızlı veritabanı uygulamaları oluşturmak için Form Sihirbazını kullanabilirsiniz.

    Verilerinizi Kullanın


    OpenOffice.org Base yardımıyla, verilerinizi sadece görüntülemekle kalmaz, aynı zamanda üzerinde işlemler de yapabilirsiniz.


    Basit (tek sütunlu) ya da karmaşık (çok sütunlu) sıralama yapabilirsiniz,
    Basit (tek tıklama) ya da karmaşık (mantıksal sorgulama) yardımıyla verilerin alt kümelerini görüntüleyebilirsiniz

    Güçlü sorgulama yöntemleri ile verileri özet ya da çoklu tablo görünümü şeklinde sunabilirsiniz,
    Rapor Sihirbazı yardımıyla raporları pek çok farklı biçimlerde üretebilirsiniz.



    Diğer teknik bilgiler


    OpenOffice.org Base veritabanı, HSQL veritabanı yöneticisinin tam sürümünü içerir. Bu veritabanı, verileri ve XML dosyaları tutmak için kullanılır. Aynı zamanda basit veritabanı işlemleri için dBASE dosyalarına erişebilir.


    Daha gelişmiş talepler için, OpenOffice.org Base programı Adabas D, ADO, Microsoft Access, MySQL gibi veritabanlarını destekler ve bu veritabanlarıyla bağlantı kurabilir. İsterseniz, endüstri standardı ODBC ve JDBC sürücüleri üzerinden de bağlantı yapılabilir. Base, ayrıca, LDAP uyumlu adres defterleriyle çalışabilir ve Microsoft Outlook, Microsoft Windows ve Mozilla gibi temel yapıları destekler.

    Math: Matematiksel formüller için yardımcınız

    Math, matematiksel denklemlerle çalışanlar için tasarlanmış bir yazılımdır. İster Writer belgeleri içinde kullanılabilen formüller üretebilir, isterseniz ürettiğiniz formülleri diğer OpenOffice.org yazılımlarıyla birlikte (Calc, Impress vb) kullanabilirsiniz.

    Bir formülü Math yardımıyla bir kaç şekilde girebilirsiniz.


    Denklem düzenleyici içinde formülü tanımlayarak
    Denklem editörü üzerine sağ tıklayıp içerik menüsünden karşılık gelen sembolü seçerek
    Seçim araç çubuğundan (Selection toolbox) uygun bir sembolü seçerek yaparsınız.



    Download
    Hotfile.com: One click file hosting: Open Office.exe
    KingrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
    Yeni Konu aç Cevapla  

    Bookmarks

    Etiketler
    2010, openofficeorg, sürüm, türkçe


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık




    Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:39.

    dekorasyon Endüstriyel Mutfak EKipmanları sanal ofis Kiralık Ofis | sanal ofis sanal ofis | sanal ofis | muadil toner | fantezi iç giyim fantezi giyim kerebiçci kerebiçci oğuz kerebicci.com araç takip sistemleri | kişi takip sistemleri | Varlık takip sistemleri | filo takip sistemleri |
    istanbul travesti | istanbul travesti izmir escort bayan izmir escort tuzla escort bursa escort bursa escort casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri casino siteleri bahis siteleri istanbul travesti travesti forum |
    istanbul travesti Mekanları | istanbul travesti Haber | istanbul travesti Bilgi | istanbul travestileri | istanbul travesti | travesti | ankara travesti| ankara travesti | ankara travesti ankara travesti

    Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429